Reklama

Reklama

DogMan

Trailer 5

Obsahy(1)

Vizionář Luc Besson přichází s fascinujícím antihrdinou na jeho cestě za odplatou a vykoupením. Jako chlapce ho zavírali do kotců se psy. Teď je dospělý a má zvláštní dar. Žene ho touha po pomstě i trestání bezpráví. Nemá žádné zábrany. Jeho zbraní je oddanost jeho psů… (Bioscop)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (95)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nedokážu pořádně popsat to, co jsem viděl, protože těch motivů je tu strašně moc a vynechat jeden jediný by neodráželo skutečnost. S čistým svědomím snad můžu napsat jen to, že se jedná o nejdivnějšího spuerhrdinu či superpadoucha, jakého jsem kdy viděl. Pokud bych měl něco vypíchnout, tak je to brutální dětství v kotci, naprosto úžasná travesti performance Eith Piaf a souboj mezi Mexikány a hafany. Samostratnou kapitolou je pak fenomenální a dechberoucí Jonesův výkon. Besson pořád ještě umí překvapit. 80% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma zaujala premisa a príbeh, ktorý spočiatku nesklamal. Ako sa však príbeh odvíja, je čoraz ťažšie uveriť takej tragédii. Záverečné scény sa zdajú byť unáhlené a predvídateľné, čo naozaj nie je to, čo ja osobne hľadám. Niektoré detaily príbehu sú tak vzdialené realite, že celý emocionálny zážitok upadá. Napriek všetkému sa to dalo ľahko prehliadnuť, lebo film je pútavý. Celkovo sa príbeh točí okolo sociálne odlúčeneho chlapa so zmyslom pre súcit. 6/10 ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně to dopadne, když má jeden ambice prüdce filosofovat, psychologovat, sociologovat a kynologovat nad své yntelechtuální možnosti, milý Luku! Navíc bez pořádného nápadu i dramaturga, ovšem s nezkrotnou touhou děsně vypadat vychlazeně a v. Výsledkem je pak vcelku otravné bulvární travestišou pro mentálně atrofované pejskaře, kterou sice ta ústřední slizká brzobohatá princezna usilovně tahá z žumpy, avšak nemá moc na čem šlapat hovna. Udělal bys rozhodně mnohem lépe, kdyby ses držel svého kopyta a bylo to výhradně o válce latinského gangu se smečkou cigánských svačinek. Takhle je to místy ještě více xmíchu, než když jsi tenkrát předávkoval kdákavou Skarletku IQ stimulanty. Prostě takový další McBread od Dienstbiera. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Cože? Besson že má nový woke krimifilm o tranďákovi a zároveň vozíčkáři a čoklofilovi? Tak ten musím z masochistické perverze vidět!" říkal jsem si a předpokládal, že se mi při jeho sledování uzavře pylorická záklopka, osypu se svědivými pupínky, a pak k němu napíšu jízlivý a odsuzující komentář a la Ignácius Reilly. Ale chyba úsudku, tenhle Besson mě náhodou moc bavil. Svébytná směsice kriminálního psychothrilleru, nadsázky, melodramatu a patetického dojáku na mě fungovala skvěle. Některé sekvence jistě potěší i fanoušky dementní telenovely Komisař Rex, ale já si nejvíc užíval psí lidožroutství, bohužel jen sporadické a bez detailů. A Caleb Jones v roli takřka archetypálního comicsového superpadoucha těžce zaválel! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný film.  Balancuje medzi rôznymi žánrami – psychologický, thriller, melodráma, akcia, všetko tam bolo. Dokonca aj nejaká romantika, hoci nepodstatná. V centre stojí invalidný transvestita so svojimi štvornohými miláčikmi, ktorí preňho urobia nemožné. A my vlastne sledujeme všetky jeho podstatné životné udalosti. Film sa niesol v pokojnom duchu a po väčšinu času mi pripadal viac zaujímavý ako vyložene dobrý, ale záverečná vybíjaná medzi psami a ozbrojenými zabijakmi bola neskutočná a dvíha úroveň filmu o latku vyššie. Že mali psy vyššie IQ ako všetci zabijaci dokopy je už druhá vec, ale nevadí, nie je to predsa podľa skutočnej udalosti. Problémom filmu sú vedľajšie dejové zápletky, ktoré film nikam neposúvali, takže keby to trvalo o 20 minút kratšie, vôbec by to nevadilo. Kino odporúčam. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Luc Besson povedal, že prvýkrát ho napadol nápad na tento film po prečítaní správy o päťročnom chlapcovi, ktorého rodina zavrela do klietky. Bessona to prinútilo premýšľať o tom, akú traumu chlapec musel prežiť a ako ju musel prekonať. (Arsenal83)
  • Film mal byť pôvodne uvedený na trh v polovici apríla 2023, ale pozitívna spätná väzba od kupujúcich na európskom filmovom trhu prinútila distribútorov, aby sa zamerali na jesenné uvedenie v nádeji, že si zabezpečia premiéru na jednom z jesenných filmových festivalov. To sa nakoniec stalo, pretože bol vybraný do súťaže o Zlatého leva na filmovom festivale v Benátkach 2023. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal vo virtuálnom produkčnom zariadení v Essonne vo Francúzsku od februára do júla 2022 a potom na mieste v Newarku, New Jersey, v júni 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Reklama

Reklama