Reklama

Reklama

Late Night with the Devil

  • USA Late Night with the Devil (více)
Trailer 1

Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (110)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá zábava s top herci a pár momenty překvapení, perfektní formát retro talk show, pro mě za mě ať se klidně užívá generativní AI než CGI - pokud výsledek stejně dobře, respektive ještě lépe vypadá (když už jsme beztak bez praktických efektů). Lepší jak všechny možný zbytečný variace vymítačských hororů za posledních 30 let. Beru klidně sequel s více temných 70’s reálií a referencí na satansko-iluminátský Bohemian Grove (x). ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Atmosféra 70.rokov a dobových talkshows je zachytená autenticky a v závere keď diabol začne úradovať, je to (ne)príjemné pozeranie. Cesta k tomu je však veľmi dlhá. Prvú polovicu reálne sledujeme len jeden diel 70kovej talkshow, čiže žiadne veľké terno a zábava to nie je. Potom začnú pomaly náznaky, že sa bude niečo diať a v závere sa divák konečne dočká. No na horor je tu málo strachu, desu, brutality či atmosféry. Scenáristicky tiež pôsobí film nedotiahnuto a prakticky všetky vedľajšie dejové línie sú len načrtnuté (manželka, vysoké stromy). Ako jednohubkový indie horor budiž, no ako horor roka a zásadná žánrová udalosť určite nie. Plus mám pocit, že režisérske duo sa od svojho minulého filmu Scare Campaign s rovnakým námetom (upadajúca TV show v ktorej sa tvorcovia v snahe zvýšiť sledovanosť pustia do niečoho šokujúceho čo sa vymkne spod kontroly) výraznejšie nikam neposunuli. 58% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Režisérské duo, opět vsadilo na koncept televizní talk show (podobně tomu bylo i u Scare Campaign), tentokrát se ale jedná o vážný Horor, který mě v závěru zvedl ze židle. Velice povedená 70tková atmosféra, výborný Dastmalchian, skvělá posedlá démonem dívka, která ve studiu rozpoutá hotové peklo. Scéna s červi, byla též vynikající. Určitě ne Horor pro každého, mladším ročníkům, to nic neřekne. Já si to užil, silné čtyři hvězdy a těším se, s čím dalším bratři Cairnesovi přijdou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě příliš nebavilo sledovat bulvární noční show, kde se nezajímavě tlachá, než mi došlo, že se jedná o satiru na konzum. Celá ta zábava je totiž tak přesvědčivá, že v satiru se postupně promění. Samozřejmě člověk stále čeká, kdy se dostaví démon, což tak trochu zvyšuje napětí, zejména po blicím výstupu. Žánrová záliba v pohanském božstvu přinesla jméno Abraxas, který ale nakonec za sebe poslal nějakého nižšího démona, co má v češtině komické jméno pro nešiky - Vrták. Přesto jsem to po většinu doby viděl na 3*, ale poslední čtvrtina za to stála. Jasně, v důsledku byla ještě brakovější než celá noční show, ale zajímalo by mě, kdo ji neočekával. Červi fajn, masakr taky. Rozhodně si nemyslím, že by to bylo pro mainstreamového diváka, z něhož si film utahuje. Naopak, nadšené publikum bych viděl v menšině. A popravdě jsem si myslel, že to natočili Kanaďani, co maj divné filmy rádi, tudíž před Australany lehce smekám. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že pár vcelku záživných minut děje stálo za těch zbývajících ca osmdesát. Rozvláčná, užvaněná, teatrálně afektovaná šaráda v americkém stylu. Chlápek se zajímavým arménským příjmením i vizáží v hlavní roli má sice slušné charisma, ale to celý film neutáhne, když scénář je zoufale slabý, režie nenápaditá a příběh vystavěný tak, aby primárně oslovil diváky všelijakých retardovaných televizních talk shows. Ale nepochybuju, že mnozí středoproudaři budou filmem dobře divácky uspokojeni. A mimochodem to hollywoodsky trapné ztotožňování gnostického božího jména Abraxas se Satanem mi dalo vzpomenout na jednu pasáž z Hesseho Demiana, která mi kdysi mocně utkvěla v paměti a kterou jsem si po dlouhých letech opět rád oživil: „Pták se klube z vejce. Vejce je svět. Kdo se chce zrodit, musí svět zničit. Pták odlétá k bohu. Jméno boha je Abraxas." ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Film využíva praktické špeciálne efekty, vrátane bábkového divadla, spolu s digitálnymi vizuálnymi efektmi. Využil však aj umelú inteligenciu, hoci režiséri neskôr uviedli, že umelou inteligenciou boli vygenerované iba „tri scénky“. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama