Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásna príroda a charizma na rozdávanie, ktorú v podstate každom snímku ponúka sir Anthony Hopkins. Tento film som mal vždy veľmi rád, tá hra na mačku a myš s ústredným motívom nevery dokonale stačil na špičkovú zábavu. Spomínaná mrazivá krajina bola len čerešničkou na torte. Z Elle Macpherson sa nakoniec žiadna poriadna herečka nestala a ostane navždy zapísaná ako modelka. Inak je Na ostrie noža vynikajúcim dobrodružným filmom s ešte lepším rozuzlením. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Excelentní, napínavý, chytrý a drsný Survival s inteligentní lidožroutskou sviňí! A. Hopkins si krade celý film pro sebe( Inteligentní, vypočítavý a vynalézavý jako vždy) potěší také jeho moudra a nápady, které jsou mnohem zajímavější než příručka "jak přežít v přírodě". Baldwin je mu sice dobrým parťákem, ale herecky pouze stínem. Dobré to je. 80% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Aljaška je nehostinná. Ale zároveň dokáže svojou krásou zobrať dych. The Edge je pre mňa návratom do detstva. Ten film som mal svojho času napozeraný nespočetne veľa krát. Páčilo sa mi to. Fungovalo tam napätie. Medveď bol správne hrôzostrašný a Hopkins s Baldwinom si skvelo sekundovali. Teraz, z odstupom času, stále oceňujem na filme množstvo vecí. Jeho surovosť, jeho nápaditosť a hoci je v rámci žánru ku koncu mierne šablónovitý, nevadí to. Herci to totiž ťahajú na svojich ramenách a aj tie momenty, kedy sa film dostáva do predvídateľných vôd, dokážu celkom obohatiť hĺbkou svojich charakterov. Ten film je stále pôsobivý. Hoci inak, ako tomu bolo, keď som bol malý chlapec. A myslím si, že pre budúce filmy žánru trochu určil, ako by sa to malo robiť. Najlepší Tamahoriho film čo som zatiaľ videl. Goldsmithova hudba parádna. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený a napínavý dobrodružný snímek o přežití, z překrásné a nespoutané aljašské přírody, kde by se postava Anthony Hopkinse mohla klidně jmenovat MaCgyver! Natolik je zručný a vynalézavý. Ve vedlejších rolích  nádherný lidožravý medvěd Bart či tradičně nesympatický Alec Baldwin. Za pozornost stojí ještě klasicky skvělá, až hřmící hudba Jerryho Goldsmithe či vynikající kamera, za kterou stál či seděl Donald McAlpine (mj. Predátor). Mně se to líbilo. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka s megacharismatickým Toníkem, uvěřitelným nádechem psychologie v krizové situaci, kde lidství splývá se zvířecími pudy, krásnou a nezkrotnou přírodou a jedním z nejlepších fyzických soubojů člověka s divokým zvířetem, jaký byl kdy ve filmu k vidění. Chtělo by to zkrátit a přesvědčivěji propojit různé vyprávěcí postupy, ale to nic nemění na tom, že na The Edge se vždy podívám rád znovu a budu ho znovu stejně intenzivně prožívat. 85% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Nôž, ktorý má Charles Morse (Anthony Hopkins) vyrobil Brian Lyttle. Dĺžka čepele je 103 mm s rukoväťou zo slonoviny. (ThomasCrown)
  • Filmovanie prebiehalo v mesiacoch august až november roku 1996 na viacerých miestach v Kanade. (Laslo)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama