Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Režisér se soustřeďoval na jednotlivé detaily, ovšem celek se mu tak dokonale poskládat nepovedlo. Technicky je film brilantní. Syrovost je z obrazu přímo cítit (tónování a filtry) a sentimentu tu skutečně příliš neuvidíme. Ovšem několik rozehraných témat ve výsledku nezapadne tak úplně dohromady a divák se neubrání pocitu, že čekal možná něco víc. Éterická a velmi tlumená hudba působí překvapivě silně a dotváří už tak velmi stísněnou atmosféru plnou strachu a samoty. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Buď mé schopnosti, skládat si jednotlivé dějové střípky, dosáhly během sledování Svěrací kazajky maximální hranice a nebo je děj filmu v zásadě triviální, přičemž je ovšem vždy chytře zahalený do určitého otazníku. Jako celek ve mě Svěrací kazajka ani omylem, narozdíl od některých žánrových kolegů (12 opic, Osudový dotek), nenechala nějaký výraznější dojem. Postpuné rozuzlení mi přislo celkem průměrné a i když samotný konec se dá vyložit mnoha způsoby, vzhledem k poměrné jednoduchosti zbytku dost pochybuji, že by těch několik vášnivých teorií mělo šanci a spíše se přikláním k jednoduššímu výsledku. Pro mě osobně "pouze" slušný nadprůměr, ale možná jsem to jenom nedocenil... ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

"Kefalín, som z teho volajaký zmätený," řekl by major Terazky v Černých baronech. Zatím jsem si tedy myslel, že stačí umřít jenom jednou a je šmytec. Skvěle hrající Adrien Brody by nesouhlasil. Coby US voják střelený v Íráku do mozku se nějak samovolně zrestartoval, aby tento reset mohl zopáknout ještě o pár let později v blázinci v chladícím boxu pro mrtvoly, kde leží léčený svéráznou drogovou terapií novodobým Dr.Mengelem v podání písničkáře Krise Kristofersona. No a když už vychlazený vizuálně cool ulítává na podaných drogách, tak rovnou o 15 let do budoucnosti, aby mohl potěšit i zachránit jedinou dívku, kterou poznal a která díky těm letům navíc získala i plnoletost a krásu (Keira Knightley). A nejlepší na tom je, že se mi to docela líbilo. Asi v tom budou ty Brodyho smutné psí oči. Trailer: http://www.csfd.cz/film/135406-sveraci-kazajka-jacket-the/videa/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz se jedna o x-tou variaci na cestovani casem, tentokrat mi to prislo vcelku originalni a film je jak neco mezi Preletem nad kukaccim hnizdem a 12 opicema. Jak uz to tak bejva u 99% filmu, kde se resi neco s casem, se nachazeji nejake ty logicke chyby, ale tady se tvurci fakt snazily a objevil jsem jen jednu nelogicnost. Herci jsou vynikajici, sceny s Brodym zavrenym v mrazaku pusobily skoro az hororove, Brody celej film v podstate tahne a je fakt vynikajici. Ale i vedlejsi postavy se snazi, Keira hraje skvele, Kris Kristofferson je taky dobrej a potesi i Daniel Craig. Dalsi klad snimku je misty psychoticka kamera, ktera se v nekterejch zaberech fakt vyziva, hlavne zabery na oci mam rad. Filmu nedam 5* z toho duvodu, ze i kdyz si vetsinou drzi docela svizne tempo, najdou se tu i sceny, ktere dej nikam neposunuji, nudi a jsou tu zbytecne. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Snímek, od kterého jsem nečekla žádné zázraky a o to víc jsem byl překvapen. Slušný thriller s poměrně originálně zpracovaným tématem. Výkony Keiry Knightley a Adriena Brodyho byli výborné, především Adrien se mi velmi líbil. Johna Mayburyho moc neznám, ale myslím, že tohle je asi jeho dosavadní vrchol. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)
  • Podľa režiséra Johna Mayburyho mala byť milostná scéna medzi Jackom (Adrien Brody) a Jackie (Keira Knightley) pôvodne dlhšia, ale musela byť skrátená, pretože sa americkému testovaciemu publiku nepáčila pasáž, ktorá zahŕňala nahotu. (misterz)
  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)

Reklama

Reklama