Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

golfista 

všechny recenze uživatele

O tématu jsem předem vůbec nic nevěděl a tak jsem se zpočátku trošku ztrácel. Jakmile ale začal působit "faktor budoucnosti", tak už jsem byl "doma", protože tenhle žánr mám rád. Přestože je tam několik logických děr (jako v každém filmu s cestováním v čase), musím přiznat, že se mi to celkově dost líbilo.... Je to tak 70%, ale za výkon Brodyho se přikloním nahoru :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jen nápad prostě někdy nestačí.... Zpracování je takové všelijak unylé a přestože se film s blížícím koncem začne tvářit opravdu chytře a emoce se dostaví, nemůžu zapomenout na více než hodinu kdy se toho zase až tolik neděje. Brody nehraje špatně a Keira nevadí, ale slabší režie z tohoto zajímavého snímku nevytěží nic co by stálo za větší počet repríz. 60% ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Buď mé schopnosti, skládat si jednotlivé dějové střípky, dosáhly během sledování Svěrací kazajky maximální hranice a nebo je děj filmu v zásadě triviální, přičemž je ovšem vždy chytře zahalený do určitého otazníku. Jako celek ve mě Svěrací kazajka ani omylem, narozdíl od některých žánrových kolegů (12 opic, Osudový dotek), nenechala nějaký výraznější dojem. Postpuné rozuzlení mi přislo celkem průměrné a i když samotný konec se dá vyložit mnoha způsoby, vzhledem k poměrné jednoduchosti zbytku dost pochybuji, že by těch několik vášnivých teorií mělo šanci a spíše se přikláním k jednoduššímu výsledku. Pro mě osobně "pouze" slušný nadprůměr, ale možná jsem to jenom nedocenil... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu fascinující film o muži, který cestuje v čase z prostor blázince, aby pomohl ženě, kterou potkal ještě jako malou v jejím soukromém životě. Výborné herecké výkony dávají filmu zajímavou atmosféru a mimo to bych vyzdvihl Daniela Craiga, který blázna hraje opravdu velmi dobře. Příběh obsahující řadu zvratů, které Vám vnutí přemýšlet o filmu Vás nenechá ani chvíli v klidu. Mimo to jsou efekty nanejvýš zajímavé a stojí za pozornost, nepřehnané přesto pěkné. Film sice trpí klasickým americkým happyendem, ale na to si začíná člověk pomalu zvykat a zrovna když začnete duu Brody-Knightley fandit tak ho nakonec i uvítáte. Mimochodem byl film natáčen ve Skotsku a Kanadě a v pěkné, zasněžené krajině je to více než poznat. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

"Kefalín, som z teho volajaký zmätený," řekl by major Terazky v Černých baronech. Zatím jsem si tedy myslel, že stačí umřít jenom jednou a je šmytec. Skvěle hrající Adrien Brody by nesouhlasil. Coby US voják střelený v Íráku do mozku se nějak samovolně zrestartoval, aby tento reset mohl zopáknout ještě o pár let později v blázinci v chladícím boxu pro mrtvoly, kde leží léčený svéráznou drogovou terapií novodobým Dr.Mengelem v podání písničkáře Krise Kristofersona. No a když už vychlazený vizuálně cool ulítává na podaných drogách, tak rovnou o 15 let do budoucnosti, aby mohl potěšit i zachránit jedinou dívku, kterou poznal a která díky těm letům navíc získala i plnoletost a krásu (Keira Knightley). A nejlepší na tom je, že se mi to docela líbilo. Asi v tom budou ty Brodyho smutné psí oči. Trailer: http://www.csfd.cz/film/135406-sveraci-kazajka-jacket-the/videa/ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)
  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)

Reklama

Reklama