Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

Arx 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se zdráhal pustit si tenhle film s podivným názvem Svěrací kazajka. Čekal jsem pořádný psycho, kde Adrien Brody bude pořád křičet, že už nechce, aby ho poutali do kazajky. O to víc jsem byl překvapen po shlédnutí s jakým citem, kouzlem a výbornou atmosférou se tenhle film nese. Do toho výborná hudba a excelentní herci v hlavních rolích. Konečně film u kterého jsem zapnul mozek a přemýšlel nad závěrečným rozuzlením. Film se mi líbil a hlavně mě moc bavil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je něco na způsob dvanácti opic, scie kvalit filmu s B. Willisem to nedosahuje, ale mě se to velice líbilo. Adrien Brody se překonává a předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů, snad jen v pianistovi byl lepší a Keira Knightley sice nemá tolik prostoru, ale taky neni špatná. Příběh je bez větších chyb a nudné scény jsou skoro vymíceny a pointa celého filmu je výborná. lepší 4* ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

"Kefalín, som z teho volajaký zmätený," řekl by major Terazky v Černých baronech. Zatím jsem si tedy myslel, že stačí umřít jenom jednou a je šmytec. Skvěle hrající Adrien Brody by nesouhlasil. Coby US voják střelený v Íráku do mozku se nějak samovolně zrestartoval, aby tento reset mohl zopáknout ještě o pár let později v blázinci v chladícím boxu pro mrtvoly, kde leží léčený svéráznou drogovou terapií novodobým Dr.Mengelem v podání písničkáře Krise Kristofersona. No a když už vychlazený vizuálně cool ulítává na podaných drogách, tak rovnou o 15 let do budoucnosti, aby mohl potěšit i zachránit jedinou dívku, kterou poznal a která díky těm letům navíc získala i plnoletost a krásu (Keira Knightley). A nejlepší na tom je, že se mi to docela líbilo. Asi v tom budou ty Brodyho smutné psí oči. Trailer: http://www.csfd.cz/film/135406-sveraci-kazajka-jacket-the/videa/ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Svěrací kazajka si dává po hubě s logikou (asi jako každý film, zabývající se cestováním v čase), ale její vizuálně dráždivá forma se mi líbila moc, stejně jako romantická linka, která dokáže být emotivně silná, pokud na filmovou hru tvůrců přistoupíte. Adrien Brody hraje minimálně tak dobře, jako je Keira Knightley krásná. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

"Hodnější" a přehlednější variace na 12 opic. Hlavní předností snímku je Adrien Brody, kterému člověk opravdu věří cokoliv. Velmi dobří jsou i Kris Kristofferson a Jennifer Jason Leigh, jen Keiře jsem její utrápenou hrdinku nesežral. Škoda, že tvůrci rezignovali na nějaký hlubší a silnější závěr, mohl to být nezapomenutelný film... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Podľa režiséra Johna Mayburyho mala byť milostná scéna medzi Jackom (Adrien Brody) a Jackie (Keira Knightley) pôvodne dlhšia, ale musela byť skrátená, pretože sa americkému testovaciemu publiku nepáčila pasáž, ktorá zahŕňala nahotu. (misterz)
  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama