Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Povedené v první polovině, které vládnou bok po boku přitroublá romance roztržitého vědátora s parádními trikovými časosběry. Díky krátké stopáži jsem vlastně bez problémů přetrpěl i polovinu druhou - už jen kvůli tomu, že je celkem povzbuzující zkoumat, co má pod trikem Samantha Mumba. Bohužel, obsahově je Stroj času neuvěřitelně naivní, tupoučký, zkratovitý a povrchní, přestože rád filozoficky blábolí. Stupidní finále raději nezmiňovat... Neškodná jednohubka. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se díval dvakrát. Poprvé se mi nechtělo věřit, že to byla fakt taková sračka, takže jsem se zkusil podívat ještě jednou a opravdu to je hrozná sračka. Jakž takž zajímavě vypadalo několik triků a pak Samantha Mumba, která se ve filmu celou dobu producírovala v takovym oblečku ze sítě a kozy si musela zakrývat vlasama. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z predpokladaného hollywoodskeho blockbusteru ostalo len trochu rozporuplné dielo. Problémy okolo vzniku filmu na tom majú veľký podiel. Je to však len otázkou chuti, ako film príjmete. Vizuál je vynikajúci, rovnako výprava a masky a ku tomu zatiaľ najlepšia hudba od Klausa Badelta ( áno, jeho PIRÁTI sú v tieni tohoto soundtracku ). Takže záleží len na vás. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Filmy o cestovani s casom je moja parketa, ale urcite boli natocene uz aj kvalitnejsie filmy, ako bol tento. Priznam sa, cakal som este väcsiu alebo nudnejsiu somarinku, ale zase az take zle to nebolo. Prekvapila ma pomerne krasna hudba od Klausa Badelta, ale ani ta nestacila zachranit cely film no a priserky, tie celkom usli :-) Reziser Simon Wells nema na konte vela filmov, najznamejsi je animovany PRINC EGYPTSKY (1998) a po Stroji casu nenatocil od roku 2002 vlastne nic, az teraz na rok 2010 nataca dalsi animak MARS NEEDS MOMS!... 27.09.2009 _____ Guy Pearce - (Alexander Hartdegen) +++ Samantha Mumba - (Mara) +++ Mark Addy - (David Filby) +++ Sienna Guillory - (Emma) +++ Phillida Law - (Pani Watchettová) +++ Omero Mumba - (Kalen) +++ Orlando Jones - (Vox) +++ Jeremy Irons - (Morlock) +++ Hudba: Klaus Badelt +++ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Logan .. Cesta Žlutou linkou Praha - Brno mi dovolila vidět tento film po delší době znovu. Výsledek byl opět stejný. Příběh nezapůsobil už poprvé a ten hloupý závěr filmu jsem tentokrát prospal. Film je jako celek zkrátka nepovedený pokus o adaptaci předlohy G. H. Wellse. Přesto pod dvě hvězdičky nepůjdu, protože úvodní zápletka a vše do doby, než se děj přesune do budoucnosti (která zde vypadá jak dávná minulost - tak ohraně známá scenerie zničené civilizace, třeba jako v Planetě opic, jen bez těch opic) se mi celkem líbí. Pomáhá tomu hudba a výtečné vizuální zpracování cest časem. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Guy Pearce většinu kaskadérských úloh dělal sám a byl zklamaný, když mu to nebylo umožněno pokaždé. (akisha)
  • V nose kostýmu Morloka byla kamera a herci uvnitř se orientovali pomocí černobílého obrazu, z ní promítaného v brýlích uvnitř kostýmu. (Ravi)
  • Pro věrohodnost byl na popsání tabulí v Alexanderově pracovně najat fyzik. Vzorce jsou sice v pořádku, ale mnoho jich pochází až z 20. století. (Ravi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno