Reklama

Reklama

Tarot

  • USA Tarot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když skupina přátel neuváženě poruší nejzásadnější pravidlo tarotů, které vykladačům zapovídá použití balíčku jiného vykladače, přivolají na sebe nevědomky hněv nepředstavitelného zla, které bylo v prokletém balíčku karet uvězněno. Jeden po druhém jsou tak nuceni čelit svému osudu a stávají se nedobrovolnými účastníky smrtící hry ve snaze uniknout věštbě, kterou jim taroty předpověděly. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (107)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Standardní teenagerská skupinka, která zcela nepředloženě blbne s tarotovými kartami, což je pochopitelně chyba, anžto čertovy obrázky jsou prokleté až na půdu. Pokud jde o samotné mordy respektive o to, co po jednotlivých členech party jde, tak bych asi neměl zase takový problém, ačkoliv vraždy mohly být výživnější. Potíž je ale prakticky ve všem ostatním, protože když zrovna někdo někoho nekrosí, je to nebetyčná a navíc hloupá nuda. A moc tomu nepomáhá ani grupa nesympatických výostků a výrostkyň, přičemž osoba v kulichu je na bombu hned od začátku. Moc se nepovedlo ani finále, takže to házím do zapomění s 30%. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tady už se lekačky objevovaly a to v podání démonů, co mi trochu naháněli hrůzu :D Náměr se mi ale líbil a trošku mě zklamalo, když se od třetí smrti už nejednalo o náhody, které předtím dávaly větší smysl i co se povah postav týče. Jen furt nechápu, proč v těch hororech ti lidi pořád chodí do sklepa nebo třeba na půdu :D Jak zde někteří píší, tarotové karty si určitě vykládat nenechám a kdyby náhodou někdy nebylo zbití, tak se ujistím, že je to skutečně dotyčného balíček :). ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zoufale podprůměrný rádoby hororový počin, v němž se vše stane podle již mnohokrát viděné a tím pádem i značně ošoupané šablony. Ve finále zde tedy zaujme jen jedna bravurně vystavěná atmosférická scéna s Kouzelníkem a jeho truhlou. Avšak zbytek užitých ingrediencí je jen a pouze nudný a šedivý balast, na nějž se za pár měsíců zcela zapomene. Škoda. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Přenechte výklad karet vždy zkušeným lidem. Správně byste měli vlastnit jedny tarotové karty pro výklad druhým a jedny tarotové karty pro svůj vlastní výklad, a co je hlavní - nikdy byste neměli používat karty někoho cizího, jelikož na sebe zvoláte jedině smůlu a prokletí. Pokud s tím tedy nemáte zkušenosti je lepší dát ruce pryč. Jako majitel několika těchto tarotových sad a dalších pomocných karet pro výklad jako jsou andělské karty, karty moudrosti duše nebo moudrost čaker (existuje toho mnohem víc), uznávám, že je vždy nutné chovat se k výkladu s úctou. Zpracování snímku se mi tedy líbilo z pohledu fantastického - skvělý děj, skvělé masky, skvělé speciální efekty, myslím, že jen tohle všechno tento snímek posouvá o příčku výš. A nejen to, během filmu se jeden vážně nenudí, i přesto, že divák ví už z úvodního výkladu tarotu co se stane, tak nepřestává být zvědavý ani po zbytek trvání filmu. Děj má rozhodně znatelný nádech mystična, malou výtku ale přeci jen mám, a to jen v malinkém bodě - je to prostě celé fikce. Ale sakra, lidi, má to být horor, a myslím, že tvůrci filmu své poslání splnili jak nejlépe mohli. Není to možná úplně žánr podle gusta všech hororových fanoušků, ale jak znám hororové fanoušky, nenechají si ujít sebemenší příležitost vidět něco nového tohoto žánru když jim dochází filmový repertoár, a pak jsou strašně překvapeni, že v tom nenacházejí ani kapku něčeho co by je nadchlo když očekávají pokaždé brutální krvák, i přesto, že horor může mít mnoha tváří, a krev toho nemusí být nutně součástí. Protože mě tento film příjemně překvapil a čekala jsem klasickou nudnou duchařinu, ráda ho ohodnotím 4/5. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor o prokletých kartách, s nimiž svůj osud kdysi svázala astroložka, aby se mohla pomstít za příkoří, které na ní bylo spácháno. Asi nejlepší a vizuálně nejhezčí bylo prolnutí s čarodějnickým motivem. Jinak celkově po vizuální stránce pěkné, speciální efekty slušné a dostačující - s bubáky asi nic lepšího nejde, hudba solidní. Jen místo mainstreamových písniček bych dal nějakou dark wave nebo goth kapelu, co by k ději lépe sedla. Gore bohužel nevyužité, vraždy šly buď mimo kameru (žebřík, vlak, meče), nebo byly bez nápadu a takové obyčejné. A samozřejmě nekrvavé. Strašení spočívalo hlavně v třískání do hrnců, což nesnáším, v závěru alespoň pokus o atmosféru. Vyústění logické, proto stojí za pochvalu. Samozřejmě celou dobu, kdy se člověku vybavuje série Nezvratný osud, jeden čeká, zda bude naplněn. A ještě dvě věci - před smrtí se schovat nejde a láska, alespoň v knihách a filmech, bývá nejmocnějším kouzlem. Na jedno podívání OK. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Balíček tarotových kariet použitý vo filme bol špeciálne vytvorený pre tento účel. (Arsenal83)
  • Scenár je založený na románe z roku 1992 "Horrorscope", ktorý napísal Nicholas Adams. "Horrorscope" bol aj pôvodný názov filmu, až neskôr v produkcii sa zmenil na Tarot. (Arsenal83)
  • Názov filmu sa objaví až v 17. minúte. (EvilMatus)

Reklama

Reklama