Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neměl zrovna šťastné dětství, a tak rád unikal do světa filmu. Sylvester Stallone v tomhle dokumentu vypráví, jak se vypracoval z outsidera v hollywoodskou legendu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

choze 

všechny recenze uživatele

Neflixácký dokument o Arniem byl zábavnější a nabídl pestřejší životní příběh (kulturistika, filmařina, politika). I Sly se sice dokáže emocionálně obnažit (vztah s otcem) i mít nad sebou nadhled a dokument vyloženě nenudí, ale není to taková divácká jízda jako u Arnieho (i když Slyovu kariéru tu komentuje mj. Tarantino). Hodně pozornosti se věnuje jeho prosazení se v sedmdesátkách a oběma jeho ikonickým rolím Rockyho a Ramba, ale mnohé jeho další populární filmy 80. (Cobra) a 90. let (Cliffhanger, Demolition Man) jsou trestuhodně opomenuté, stejně jako jeho první dvě manželství. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Aby toho hecování mezi Sly a Švácou nebylo málo, tak v jeden rok udělali svý životopisy :o). A i tomhle případě pro mě zvítězil Šváca. Sly obdivuju za to, že si spoustu svých filmů i sám napsal, to jako klobouk dolů. I když kromě Rockyho to sou scénáře s celkem jednoduchým příběhem, ale má to chytlavý. Zajímavý je, že tito oba obři byli za mlada dost os svých fotříků mláceni. Co se týče Slye života, tak sem se toho až zas tak nedozvěděl. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Dost jiný dokument o stěhování z LA na Floridu :). Záběry ze stěhování prolínají celý dokument (mimochodem potvrzující, že dokument začal vznikat dříve než Arnoldův). Dokument má naprosto fenomenální pasáže, kde “komentuje sám sebe” (při poslechu záznámů toho co řekl před desítkami let). Hodně mi to připomnělo dokument jak pracoval na předělání čtvrtého Rockyho. Není to jen slideshow mega úspechů a chrochtání jak je ve všem na co sáhne skvělej, ale spíš analýza proč právě Rocky uspěl a prakticky cokoli jiného (v té době) zkusil, ne. A věnuje se tomu celých 55 minut. Pak přijde na řadu Rambo. Na deset minut :). Pak zase zpět k Rockymu… dokument se na první pohled prezentuje jako pouhá pocta jedné filmové frančíze. A i tak ho bude většina chápat. Je to ale jen nástroj, jak vyjádřit vztah se svou rodinou a s tím, co mu život připravil. Posledních 30 minut je asi nejsilnějších. pozn.: pokud někdo viděl “konkurenci” má možnost srovnávat mentalitu a přístup obou herců. Nabubřelý exhibicionismus opájející se vlastní dokonalostí (viz ten komentář jak Slye hrozně  oblaflul - asi aby si mohl pro sebe nechat lepší) vs intimní zpověď o svém životě… ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vidím, že někomu stačí ke štěstí jenom to, že je tam Sly a už tomu pálí plnej počet. Já jsem se bohužel nic novýho zásadního nedozvěděl krom toho, že měl chudák těžký dětství, ale to určitě nebyl sám a sorry nedojímá mě to. O spoustě zásadních filmech tu není ani zmínka. Zkrátka takhle si komplexní dokument nepředstavuji.50% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Sly je výborným životopisným dokumentem. Má však jednu chybu. Mám pocit, že jsem dostal málo. Buď měl být mnohem delší nebo měl mít více dílů. Moc rád jsem si poslechl jak to bylo s Rockym, Rambem nebo Expantebles, ale chtěl bych slyšet i jak to bylo u ostatní jeho hitů. Dokument se sice věnuje i dalším jeho filmům, ale pro mě to bylo málo. Stejně mě však sledování těšilo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Píseň, která zní během závěrečných titulků, je „Come On Up to the House“ nazpívaná americkým písničkářem Tomem Waitsem. (sator)

Reklama

Reklama