Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neměl zrovna šťastné dětství, a tak rád unikal do světa filmu. Sylvester Stallone v tomhle dokumentu vypráví, jak se vypracoval z outsidera v hollywoodskou legendu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Aby toho hecování mezi Sly a Švácou nebylo málo, tak v jeden rok udělali svý životopisy :o). A i tomhle případě pro mě zvítězil Šváca. Sly obdivuju za to, že si spoustu svých filmů i sám napsal, to jako klobouk dolů. I když kromě Rockyho to sou scénáře s celkem jednoduchým příběhem, ale má to chytlavý. Zajímavý je, že tito oba obři byli za mlada dost os svých fotříků mláceni. Co se týče Slye života, tak sem se toho až zas tak nedozvěděl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sly pro mě vždy byl takový ten akční hrdina pro dospělejší děti. Dlouho jsem se k němu dostával. Nebylo to s ním tak jednoduché, jako když jsem třeba poprvé viděl Van Damma a zamiloval si jeho kop z otočky. Nebo, když si Arnold ze sebe dělal srandu třeba v Rudém horku nebo Pravdivých lžích. Sly a jeho postavy byly buď hodně drsné (Rambo) nebo hodně dramatické (Rocky) a tak mi chvíli trvalo, než jsem si na ně zvykl. Srandy jste si s ním moc neužili. Proto asi i tento dokument z jeho života je víc vážný a míň vtipný, než by možná bylo i záhodno. Sly je prostě vážnej týpek, který si váží každého dne svého života a musím říct, že vidět ho prostřednictvím tohoto dokumentu bylo hodně zajímavé a neobvyklé. ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, když vyšel dokument o Arnoldovi, byla otázka ne ´jestli´ ale ´kdy´ se objeví něco o Slyovi :-) A je to tu.... Za mne byl Arnold zábavnější a asi víc splnil, co jsem od dokumentu tohoto ražení čekal...historky z natáčení, něco ze soukromí atd. To mi tady dost chybělo. Sly je vážnější a nějaká sranda, odlehčení trošku chybí... Ale klobouk dolů..je jedním z mých filmových hrdinů dospívajících let. Když jsem viděl posledního Ramba, tak sem byl na konci dojat... Člověk s Rambem/Rockym vyrostl. Pro mne je to frajer, který se z ničeho...z nuly stal hereckou legendou. On a Arnold budou vždy čnít nade všemi ostatními... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Slye mám rád, vždycky jsem měl. Když přišel dokument o něm tak jsem si liboval už jen podle komentářů. Co mě ale mrzí, že vynechyli podstatné témata. Třeba i to že v NY tak klesnul na dno, že natočil porno. Určitě se za to stydí a určitě to vynechal schválně, ale právě to je odraz toho jak si vedl dál. Dalším žhavým tématem jeho života bylo právě úmrtí svého syna. Ano dost jasně to tam naznačili, ale on o tom vůbec nemluvil. Chodil jak kolem horké kaše a přitom každý ví, že ho to neskutečně poznamenalo a to platí i pro jeho druhého syna. Myslím si, že by z toho bylo mnohem víc, kdyby víc mluvil o svém životě než jen o filmech. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Neflixácký dokument o Arniem byl zábavnější a nabídl pestřejší životní příběh (kulturistika, filmařina, politika). I Sly se sice dokáže emocionálně obnažit (vztah s otcem) i mít nad sebou nadhled a dokument vyloženě nenudí, ale není to taková divácká jízda jako u Arnieho (i když Slyovu kariéru tu komentuje mj. Tarantino). Hodně pozornosti se věnuje jeho prosazení se v sedmdesátkách a oběma jeho ikonickým rolím Rockyho a Ramba, ale mnohé jeho další populární filmy 80. (Cobra) a 90. let (Cliffhanger, Demolition Man) jsou trestuhodně opomenuté, stejně jako jeho první dvě manželství. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Píseň, která zní během závěrečných titulků, je „Come On Up to the House“ nazpívaná americkým písničkářem Tomem Waitsem. (sator)

Reklama

Reklama