Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alibi na vodě navazuje postavami kriminalistů Tůmy a Líbala na předchozí dva filmy režiséra Vladimíra Čecha 105% alibi a Kde alibi nestačí, v nichž alibi podezřelých hrálo hlavní roli. Děj třetího záhadného případu je zasazen do atraktivního prostředí filmařů a manekýnek. Režisér Konrád chce natočit pátrání policistů v novém kriminálním filmu experimentální dokumentární metodou. Na opuštěném hausbótu na přehradě nechá „zmizet“ svou hrdinku a tajně natáčí práci policie. Pokus však skončí tragicky, dívka je skutečně zavražděna. Všichni podezřelí mají alibi, zde doslova „na vodě“. Řešení případu je však velmi vtipné a originální. Kromě Karla Högera a Josefa Beka v rolích vyšetřovatelů se ve filmu setkáme i s Oldřichem Novým v roli fotoreportéra, Otomarem Krejčou jako režisérem Konrádem, dále s Jaroslavem Vojtou, Svatoplukem Benešem a Josefem Beyvlem. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Krejča film-pravda jako Goddard na začátku příjemný překvapení, aby to posléze sklouzlo do obrazů šedivých postav a děje (vrah Josefa Beyvla mi byl hned na začátku jasný, a to nemám detektivní nadaní Hercula Poirota ani rady Vacátka :-) ) Pozitivum filmu je, že Bek se mi tady zdál takový nějaký nenápadný. Jinak první dva díly této trilogie jsou celkem podařené. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky, jde o nejslabší snímek celé trilogie s kriminalisty Tůmou a Líbalem. Především ho snižuje ta nesmyslná zápletka s natáčením filmu, která je sama o sobě nesmyslná a s dějem víceméně nemá co do činění. I použití nenastříhaného dokumentu televize ze schůzky filmových tvůrců je hodně diskutabilní. Samotný detektivní příběh už je přece jen o mnoho lepší, protože skutečně diváka vtáhne do toho, aby hádal, kdo je skutečným vrahem. No, dneska by už karty s nahatinkami nikoho nevzrušovaly a asi by moc nevydělávaly... ()

Reklama

GIK 

všechny recenze uživatele

Velmi mdlý, profesorský výkon Beka. Symbolika: 5:54 – Bek – merkel sign; 36:48;  16:26; 52:52 – globus; 22:57 – stisk ruky Höger – Vojta; 31:48; 33:25 – Beyvl – merkel sign; 35:48 – Bek – merkel sign; 43:17 – brejlnoun – merkel sign; 58:42; 59:07 – Krejča – merkel sign; 1:25:12 – učeb. podání ruky Höger – Nový; 1:28:57 – Höger – merkel sign. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Slušná československá detektívka s veľmi dobrou dvojicou Karel Höger, Josef Bek v roli vyšetrovateľov. Dobre napísaný scenár s vtipom. Príbeh mladej modelky túžiacej dostať sa na strieborné plátno, ktorá má tú smolu, že pri natáčaní filmu typu reality show o zmiznutí modelky, skutočne zmizne. V spletitom klbku okrem filmu hrajú rolu aj akty a ďalšie "prasačinky". Významnú rolu si tu zahrá Oldřich Nový a menší štek má aj Vladimír Menšík. Produkcia aj herecké výkony sú klasicky dobré. 70% ()

Timonthy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z dílů alibi. Účast Oldřicha Nového to jen zvyšuje, i když v dost diskutabilní roli, kterou ale podle mě zvládl výborně. Kromě velkého množství slavných herců je super, že je tento díl prošpikován bezva hláškami:,,My víme všechno." , ,,Tak to odpusťte, že zdržuju." :D ,,Člověče kam to píšeš...", ,,Nemáte oheň?" ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Když se vyšetřovatelé pokouší najít zmizelý hausbót, vyrazí na člunu od zámku Orlík směrem na jih, tj. proti proudu Vltavy – lze to poznat např. podle Žďákovského mostu, který podplouvají a za chvíli je vidět v pozadí. Navíc každá další zátoka, do které nahlédnou, je dál k jihu než předchozí. Podle hradu Zvíkov vplují až do Vltavy, kde potkají protijedoucí policejní člun, přičemž stále jedou proti proudu Vltavy, ale v dalším záběru náhle připlouvají k hrázi, která se nachází od zámku Orlík na sever, tj. opačným směrem. (Jarek572)
  • Přibližně v 54. minutě, kdy je kapitán Tůma (Karel Höger) v holičství, se v jednotlivých záběrech mění množství pěny na jeho tvářích. (Pepy)
  • Když vyšetřovatelé poprvé přijdou ke zmizelému hausbótu, téměř nefouká (vidíme poměrně klidnou hladinu a plachetnice v pozadí neudrží napnuté plachty). Vzápětí se Tůma (Karel Höger) vyptává naproti v restauraci a podle plachetnic je vidět, že fouká mnohem víc. Podobně když hausbót hledají ve člunu, fouká hodně. Když ale po prohledání přehrady připlují zpět k molu, opět nefouká. (Jarek572)

Reklama

Reklama