Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David McKenna, Nick Cassavetes .. Perfektní životopisný snímek. Moc se mi příběh bývalého drogového dealera, jehož kokain tehdy v Americe ochutnal opravdu každý (kdo na to měl), líbil. Skvěle natočené a zábavné. Nevím proč někomu vadí, že je zde pašerák a prodejce Jung vylíčen jako dobrák. I drogový boss je pořád člověk. Pokud nejde přes mrtvoly je to vlastně pořád jen obchodník – snad jen výběr komodity je trochu nešťastný:) Ovšem neslo mu to a pohled na krabice plné milionů dolarů je moc pěkný! Na čtyři hvězdy mu nechybí nic. Zajímalo by mě, jak se film líbil a co na něj říkal George Jung... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, v ktorých hlavná postava prehodnocuje svoj život v spomienkach a prostredníctvom vnútorných dialógov. J.Depp je opäť výborný, ako inak. Je to ucelený pohľad na vzostup a pád veľkého drogového baróna. Pobavila ma scéna, kde Depp nemohol nájsť miesto pre krabicu plnú peňazí. Boli totiž všade okolo neho. Pri pohľade na tú obrovskú kopu peňazí z nich vyšlo: " Viac roboty nám dá to spočítať, ako to predať". Film 80%. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Výborná studie jednoho "amerického snu" ("Tehdy jsem se rozhodl, že nikdy nebudu chudý."). Johnny Depp svým strhujícím hereckým výkonem dokáže vždycky film vytáhnout ještě víš, ale tady to skoro není třeba díky vynikajícímu scénáři a jisté režii. Jediné, co mě trochu mrzí je, že se film málo věnuje popisu vztahů a vazeb mezi narkomafiány. Soustředí se převážně na hlavní postavu, popis prostředí tak zůstává jaksi v pozadí. I tak jeden z nejlepších filmů s tématikou drog. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Johnnyho jsem nemohla vážně skoro poznat, blondýn s kokainem měl za tu chvilku, co byl na svobodě, tolik zážitků, co se nepodaří snad stovce lidí za celej život. Píše se rok 2015 a tam říkají, že ho v tomto roce pustí. Takže Georgi vítej a už na starý kolena neblázni. Byla o tobě napsaná kniha, zfilmovaný jsi byl super hvězdou, možná, že nějaký ten dolárek z toho máš, to já nevím a jestli jo, tak jsi měl dost času promyslet si, jak s nimi parádně naložit a na kokain už dlabej. A Penelópe s Frankou to svými postavičkami doplňovaly s umem jim vlastní. Ray jako táta svou rolí docela překvapil a nedalo se s ním nesympatizovat, jak byl v určitých momentech dojemný. Velmi dobrý biografický počin. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ucházející pokus o zasvěcení do podsvětí, ale když srovnáváme s velmi tematicky podobnými Scorseseho gangsterkami, vychází z toho Kokain jako mírný nadprůměr. Ale i když zapomenu na nechutné srovnávání, co mi zbude? Co mi film dal? Že brát drogy je špatné jsem věděl už před tím a tady to není prezentováno ani dost dramaticky ani dost s nadsázkou na to, aby s tím Kokain vystačil. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Necelý rok po premiéře filmu, na jaře 2002, Kristina Sunshine Jung navštívila svého otce ve vězení a řekla mu: "promiň, že jsem nepřišla dříve". (exitak)
  • Když je George Jung (Johnny Depp) u soudu a přesvědčuje soudkyni, že je nevinný, tak slova, která říká na svou obranu, jsou úryvky z písní "It Ain't Me Babe" Boba Dylana a "Pretty Boy Floyd" Woodyho Guthrieho. (HappySmile)
  • Väčšina natáčania prebiehala na autentických miestach v Kalifornii, Chicagu, kanadskom Ontariu či Mexiku. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama