Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rory a Cobby jsou nesourodí parťáci, zoufalý otec a bývalý trestanec, které náhoda svede dohromady při jedné loupeži. Když se vše zvrtne, nečekaně spojí síly s Roryho terapeutkou, aby unikli policii, zpátečnickým byrokratům i pomstychtivému zločineckému bossovi. (Apple TV+)

Recenze (46)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Deprimovaný otec a bývaly "NAVY" Rory (Matt Damon) a bývalý trestanec a životem protřelý alkoholik-samotář Cobby (Casey Affleck) se ocitají u loupeže, která je "perfektně nenaplánovaná" a ač na papíru zní jednoduše, vše, co se u ní může posrat, se i posere. V sejfu nejsou peníze, ale při útěku se trojici zlodějů podaří oloupit starostu o náramek, který pro něj má velmi "sentimentální" hodnotu, nicméně Scalve, třetí člen týmu, je zastřelen a Cobby postřelen. Film z takového toho soudku, kdy amatéři končí u práce, na kterou nemají a vyústí to ve zcela absurdní motanici, která má překvapivě silný casting. Akorát, že každá postava je tu tak trochu blbec. Rory a Cobby po útěku brzo končí u Roryho terapeutky (Hong Chau), která pomůže Cobbyho ošetřit, ale následně oba napráší a nakonec se k dvojici, kvůli Roryho sebevražedným tendencím, přidává, coby "oficiální rukojmí". Honičky v autě. Exploze budov v důsledku ucházejícího plynu. Boston. Film mi dost připomněl takové ty nenáročnější Coenovic černé komedie. Má to fajn konec, s nazouvákama na chladné prosluněné pláži. Další šance. Žádná profound nálož, ale ten film je lepší, než jak tu na něj lidi často plujou. 6.5/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Posté zalitý lógr od i-žida, sloužící výhradně jako sterilně tupá vata k plnění obsahu Ohryzkovize, který láká diváka na jméno občas kulantního režiséra a již méně na expozici profláklého druhého a třetího největšího xichtoobrněnce současného Holého údu. Benovým piedestalem zatím prostě neotřese ani jeho příšerný poliobratr, ani jeho registrovaný partner Démon. Výsledkem je filmově teoretickou vědou eksaktně definovaná tak zvaná „unylá pičomédie“, stominutová to demonstrace špatné funkčnosti kopírky, jakož i „scénáristické a dramaturgické“ bezradnosti, po okraj naplněná kauzálním a behaviorálním kokotismem, a ke všemu tomu neštěstí navíc vyšperkovaná ochrnutým ústředním duem brutálně nehrajících profesionálních celeryt. Tři jakž takž vtipy a solidní partička skutečných herců ve vedlejších rolích tu pícninu pro hovada satanžel nevytrhnou. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Absurdně dobře nacastovaný film, který má letargii vepsanou do své DNA. Pracuje s ní důsledně už díky tomu, že to heist s dvojící důsledně disociovaných loserů - oba se připletou do absurdně vyhrocené situace, ale jeden to neprožívá proto, že je těžce flegmatický alkoholik, druhý proto, že trpí nějakou formou autismu. Hlavně Casey Affleck si svého vylitého bostonského řízka dává s gustem a hodně tomu filmu pomáhá plavat. Při troše lepšího psaní a režie tu byl potenciál pro černou coenovskou komedii, nebo pro outsider blues ve stylu Logan Lucky. Doug jeLiman působí nicméně podobně rezignovaně jako jeho postavy, takže výsledek je středně stravitelná a zapomenutelná streamovací jalovost. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Improv show bez jasnější režie se scénářem jak od Kazmy. Herci dělají co můžou a srandy na Boston (a Kanadu) relativně fungují, ale tím to hasne. 4/10 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když porovnám s druhým podobným filmem od konkurence (the Union), vycházejí mi Provokatéři celkem o dost lépe, už kvůli dvěma hlavním hercům a také proto, že mám hodně rád Dannyho Parťáky, ale i ty pozdější od Logana, se kterými má tenhle Apple tv+ kousek hodně styčných ploch a více na mě působí jako film pro kina než Wahlberg na Netflixu. A Liman je i přes různá zaškobrtnutí pořád zručný řemeslník a snad se mu ještě nějaká (kasovní) trefa v kariéře povede. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kritiky byly poměrně zdrcující, ale mě tihle dva přitroublí zlodějíčci, navíc skvěle obsazení, prostě bavili. Casey je setsakra dobrej herec a Matt se zde položil do své poměrně typické role (čím víc mlčím, tím jsem zajímavější). Doug Liman rozhodně naservíroval pouze jednohubku, ale skvěle obsazenou, zajímavou a rozhodně ve správném tempu. 65% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto má rád starého démona a fľeka s večne poliomyelitídnou hereckou pózou, tak ten si užije, lebo dvojica hrá len o málo živšie než dva šutry položené vedľa seba. No ale keď tam zakomponovali aj akési posttraumatické symptómy, tak človek si toho skoro nevšimne. Zdá sa však, že penzie amerických vyslúžilých šíriteľov demokracie nebudú až tak závratné, keďže ich liečia doktorky vietnamského pôvodu, čo by fľusanec do oka, že tam tú demokraciu ani napalmom nezakorenili. Nedalo sa teda inak, musí sa ísť kradnúť. A popri tom si aj trocha zašpásovať, samozrejme so sarkazmom a ironicky, pričom niekedy to v spleti naháňačiek aj vyjde. Príbeh ale nemá zaujímavejší nápad a človek sa nedočká ani žiadneho zvratu, jedine že by pýtal zvrat peňazí za lístok do kina. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Já bych teda film zas tak špatně, jak místní uživatelé hodnotí, neviděl. Instigators rozhodně sice nejsou nic objektivně dobrého a je to přesně ten film, na který si za týden nevzpomenu, ale na druhou stranu musím uznat, že jsem se v průběhu celého filmu zasmál víc než dost. Příběh jede kupředu bez zastávky, takže se pořád něco děje a vyloženě se divák nenudí, humoru je dostatek, a to ať už v situačních hláškách, tak v celkovém pojetí filmu, kdy 2 intelektuálně jednodušší zlodějíčci Matt Damon a C. Affleck okradou starostu a nastává (jak už to tak klasicky bývá) kolotoč událostí. Je to jednoduché, odlehčené, vtipné a i přesto, že se od hlavní herecké dvojky a zkušeného režiserského jména očekávalo daleko více, nejsem vyloženě nespokojen. Průměr na zaplácnutí nudného večera, jinak je to ale zcela určitě bez výčitek vynechatelný snímek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nudný heist s partou nesympatických debilov, ktorým som nielenže nemal chuť fandiť, ale bolo mi jedno jak skončia. Jedna hviezda za hviezdne herecké obsadenie. Ale všetci tam idú na voľnobeh. 2/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Doug Liman mě již podruhé tento rok zklamal. Bohužel. Po nikterak povedeném remaku akční klasiky z 90.let s názvem Road House se nyní zhostil akční komedie, která se na první pohled na papíře jevila jako zajímavý projekt. Zejména tedy herecké obsazení slibovalo kvalitní podívanou...Ale tento scénář nenastal...Tak slaboduchý a nefungující snímek jsem dlouho neviděl. První třetina se ještě zkousnout dala, nabídla místy i situace, které mě jako diváka bavily. Ale co se rozjelo té druhé polovině, to jsem čuměl jako puk. Scénáristé asi vyhlásili stávku, a tak se psaní ujala jejich malá děcka. Jinak si ten mizerný příběh a jedním slovem tragické zakončení nejsem schopen vysvětlit. Za mě dávám 3,5/10 P.S. Škoda Afflecka s Damonem...Oni se totiž fakt snažili :( ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Soudě podle “jídelního lístku” jsem očekával prvotřídní menu, ale od prvních minut konzumace jsem měl pocit, že k vylepšení chuti cosi málo chybí…zřejmě i tři střihači se tomu nedopídili…Dobře stravitelné, ale ve výsledku nemastné neslané. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Doug Liman je nevyzpytatelný režisér a i když má na kontě hned několik skvělých kousků, tak je také podepsán pod příšernosti typu Chaos Walking. Instigators se v rámcí jeho filmografie zařádí někam doprostřed. Jako jednohubka u které sem jedním okem koukal na olympiádu jsou celkem ok, nicméně nedokáží zakrýt fakt, že od takového obsazení prostě divák bude čekat víc než jen jednorázovku na páteční večer. Ještě že Damonova chemie evidentně funguje s celou Afflekovic rodinou…60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Liman je skvělej rejža, ale tak nějak to střídá. V tomhle filmu je slušný obsazení, oba borci slušně verbálně perlej, ale jinak je to nuda. Takový jako na půli cesty. Trochu jsem to čekal. 50%. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Na tyhle gangsterky jsem zvyklý většinou od společnosti Netflix, kdy nám z ničeho nic nadělí celovečerní film, který má dobré herecké obsazení a fajn příběh. Tentokrát se o to pokusilo Apple TV+ a to nedopadlo úplně nejlépe. Samozřejmě mohlo to dopadnout ještě hůř, ale takhle to už stačilo. Nejvíc co mi na tomto filmu vadilo je samotný příběh. Bohužel tvůrci Applu nepřinesli nic originálního a nového a jedná se o klasický film, kde jsou dva týpci, kteří se rozhodnou, že něco vykradou a pak po nich celý film jdou policajti. Do toho se dost snaží zapojovat humor, aby to ve výsledku byla akční komedie, ale kolikrát je vidět, že je to dost na sílu. Jediné, co mě na filmu potěšilo je herecké obsazení. Casey Affleck a Matt Damon mi k sobě pasují a tvoří skvělou dvojku. 5/10 ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Takove nejake nijake. Silene nedotazene, netahnouci. Ani poradne nepoznate postavy, natoz abyste si k nim vytvorili pouto, nebo meli chut komukoliv fandit. Pritom obsazeni slibovalo zajimavou podivanou, ta se vsak nedostavila. Clovek se parkrat pousmeje a jinak nic. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Místy jsem se opravdu zasmál, ale to je asi tak všechno. Ale neurazí ani extrémně nenadchne, takže takový průměr. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Vůbec né tak špatné, jak se hlásí. Samozřejmě je to tupé a nejde to brát vážně ani z jedné strany, ale pořád je to překvapivá pohodovka co odsejpá a každý z toho seznamu pánů herců si svou roli očividně užívá. ()

Související novinky

Reklama

Reklama