Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stalo se to skutečně, jak tvrdí Travis Walton, údajná oběť tajemného únosu? Film zachycuje jeho vyprávění o tom, co (snad) prožil. Jestli je ale pravdivý, nebo ne, to ví jen sám Walton a pár jeho známých. Každopádně je třeba vyzdvihnout trikovou část snímku. Děj samotný je také dostatečně dramatický a napínavý a přestože jde jen o béčkový film, hodnotím jej vysoce právě pro onu napínavou atmosféru, která by mohla být ještě hrozivější, pokud by to opravdu byla pravda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené scifi drama, které mě ovšem zpočátku iritovalo ve dvou věcech: 1) opravdu nemám rád UFO a většinu věcí točící se okolo mimozemšťanů (vesmírné monstra mi nevadí), 2) film je prý podle skutečné události…(tahle věta mě taky pěkně sere…) – po zhlédnutí filmu jsem byl však až nadmíru spokojený. Líbilo se mi „rafinované“ podání, kterým se nám film od počátku presentoval, přesně tak že ani těsně před koncem si divák skutečně není jistý – co se z toho nakonec vyklube. Díky tomu z toho vytěžila atmosféra, co se jen dalo a navíc herecké výkony byli taky hodně dobré. Robert Patrick s dlouhým hárem stojí za to. Fire in the Sky se tak i díky nepříliš dobrému prvnímu dojmu stalo nakonec v mých očích nadprůměrnou mysteriózní záležitostí, kterou jsem určitě neviděl naposledy. Navíc souhlasím s tím, že hudba Marka Ishama byla prostě dokonalá.70% ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Ano, ano , ano. Takové filmy mám osobně velice rád - zajímavé, napínavé a ještě k tomu sci-fi, navíc konec byl hodně dobrý - ne že by to co bylo před ním, bylo špatné, naopak bylo to uvěřitelné, což je u tohoto filmu velká výhoda. Jak říkám: "Rozhodně se vyplatí na tento film podívat kvůli Robertu "T1000" Patrickovi (má dobré páčo), atmosféře a výbornému finiši." Oheň v oblacích mi neuvěřitelně sedl… Parádní. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Má to několik dobrých scén, včetně samotného finále, ale celkově se mi to zdálo utahané. Přitom to na béčko má ty triky sakra slušné, ono to po té technické stránce je dost dobré, ale má to prostě místa, kde jsem se nudil a bohužel jich není málo. On i ten příběh je takový jednoduchý a bez zvratů a na dvě hodiny není určitě, takže ono se i dá čekat, že to bude nudit. Kdyby to bylo víc dějovité, bylo by to lepší. Takhle to má silné scény, ale jako celek to prostě spíš nudí. 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud skeptický ke sloganům - podle skutečné události - tím spíš, když se jedná o únos mimozemšťany, byť jsem mimozemské plavidlo viděl na vlastní oči. Každopádně Oheň v oblacích je velmi solidně zpracovaný příběh s pěknou kamerou a obstojnými, byť nijak bombastickými efekty. To zde ale nevadí, neb důležitější je to, co se dělo okolo nešťastného únosu jednoho z mladých mužů, kteří pracovali v lese. Vyšetřování zmizení, hyenismus médií, rychlé a odsuzující soudy lidí i přátel a touha vyšetřujícího lapit podezřelé ptáčky za každou cenu střídají dokumentární záběry ze života lesních dělníků se zvláštní poetikou obrazu. Unesený Travis je podroben děsivé mimozemské tortuře. Samotné kosmické plavidlo připomíná uvnitř včelí úl a člověk si mimoděk vzpomene na vetřelce. Zasmušilý R. Patrick velmi věrohodně propadá postupné skepsi a zdá se, že nic už jeho život nevrátí do starých kolejí, jelikož nechal nejlepšího přítele napospas emzákům... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Travis Walton uvedl, že scéna, kdy ho zaměří světlo z lodi a následně ho odmrští o několik metrů dál, byla ve skutečnosti daleko horší než ve filmu. Všichni ostatní dřevorubci byly naprosto přesvědčení, že je Travis Walton mrtvý. (Lajty)
  • Craig Sheffer byl téměř vyhozen z filmu. Režisér Robert Lieberman uvedl, že často chodil na natáčení pozdě. Jediným důvodem, proč nebyl vyhozen, byl fakt, že režisér Robert Lieberman byl spokojen s jeho postojem a hraním, jenž dobře zapadal do role jeho postavy. (Lajty)
  • Režisér Robert Lieberman uvedl, že scénu únosu mimozemšťany si poskládal postupně během osmiměsíční práce na filmu ze svých snů. (HellFire)

Reklama

Reklama