Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Swayze hraje muže, který udrží pořádek i v nejdivočejším nočním klubu. Právě díky němu se zanedbaný podnik v malém městečku na Missouri promění ve vyhledávanou diskotéku, kde nikdo nemá strach. Přináší mu to i nepřátele. Chtějí si s ním vyřídit účty nejtvrdším způsobem. Když se jim to nedaří, spojí se s brutálním mafiánem, který ovládá celé okolí. Najednou proti sobě má mladíka, který se odmítá podřídit, i když cítí jasně hrozbu smrti. Road House přesvědčí příznivce Patricka Swayzeho, že je stejně skvělý karatista jako tanečník. Svědčí o tom nejenom divácký úspěch Harringtonova filmu, ale i další role Swayzeho v kriminálních filmech jako Break Point (Bod zlomu). (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

castor 

všechny recenze uživatele

Vděčná role, stylizovaná do sympaťáka, co vám vždycky rád poseče trávník nebo chlapíkovi při odchodu za novou výzvou věnuje vlastní bourák. Tou je nová práce vyhazovače v baru jednoho městečka, který postupně zbavuje ožralů a rváčů, ovšem nedaleko číhá daleko větší problém. Tím je místní boss, který vydírá podnikatele a vyhrožuje všem, kteří by se snad chtěli postavit jeho praktikám. Celkově je to naivní limonáda, u které se scénáristé dvakrát nesnažili. A dramaturg chyběl úplně. Nicméně na staré dobré časy Patricka Swayzeho rád vzpomínám, navíc jde o hercovu nejsilnější pětiletku, počínaje Hříšným tancem (1987), konče Duchem a vynikajícím Bodem zlomu (1991). V produkci guru Joela Silvera, testosteronem napumpovaným příběhem a s poprsím Kelly Lynch tu máme béčko jak ulité. Hodně slušné tři hvězdy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že lidstvo udělalo minimálně v oblasti kinematografie za těch cca 25 let tak obrovský posun kupředu nejen z hlediska technické stránky, ale i fundamentální. Jakkoliv totiž tenhle počin budete brát, vždy se budete jen smát a nevěřícně kroutit hlavou. Není to komedie, není to pořádný akčňák, motivace postav nechápete a jednání hlavních hrdinů rovněž ne. Není to ani cool ulítlý biják, který by měl image a dramaturgii neřešil. Je to neskutečná blitka s několika solidními akčními scénami. Pryč od toho. Jedině z nostalgie - Patrick Swayze tady byl ve formě. ()

Reklama

Jermann 

všechny recenze uživatele

Po opětovném shlédnutí po xx letech zvedám o hvězdu a Road house si řadím mezi 80’s essentials. Swayze v nejlepší formě ever, jednoduchý přímočarý příběh, husté rvačky, macho hlášky, skvělý rockový soundtrack a podmanivá atmoška jak útulného maloměsta, tak zahuleného hudebního klubu. V době, kdy má pořád více a více kokotů více a více peněz a kdy jen čekám, kdy v centru Ostravy potkám monster truck, je milé koukat na to, jak chorý kapitalistický maskulinismus dostává na prdel aspoň tady v retro akční pohádce. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Solídna jazda s Swayzem. Je to béčkové osemdesiatkové, ale celkom mi to sadlo. Je jasné, Patrick nie je majster bojových umení a v súbojom vyzerá občas, diplomaticky povedané, nedôverihodne. Ale to nevadí. Lebo sa snaží. A snaží sa aj kopať. Napríklad jeho súboj Teugueom vyzerá veľmi solídne. Dnes by už takáto choreografia a nedôverihodné roundhouse kicky neobstály. Ale v tej dobe to muselo byť solídne predstavenie. 70% ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Tak som sa opäť dozvedel, že "Road house" znamená v preklade "Hrozba smrti" :)))) Inak scenár priehladný ako číre sklo. V momente, keĎ za Swayzim príde nový majiteľ baru je už jasné, čo sa bude diať od začiatku do konca. Niečo ale na tých B-čkach asi bude, lebo som to dopozeral až do konca. Posledná fráza, ktorú si pamätám: "Ja som nič nevidel, na mňa drbol medveď" :) ()

Galerie (122)

Zajímavosti (17)

  • Auta, kterými jezdí James Dalton (Patrick Swayze), jsou Buick Riviera 1965 a Mercedes-Benz 560 SEC. (kostak)
  • V malé roli ve scéně z baru se objevuje virtuózní bluesový kytarista a zpěvák Jeff Healey. (ČSFD)
  • Když se Dalton (Patrick Swayze) v Double Deuce poprvé staví na své obvyklé místo v rohu baru, můžeme na dřevěném sloupku za ním vidět vyřezaný nápis „Buddy's Corner“ („Buddyho roh“), což je odkaz na Swayzeho civilní přezdívku Buddy. (ledzepfan)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama