Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor hongkongské policie Wing vede soukromou válku s gangem, jehož vůdcem je zločinec Joe. Ve chvíli, kdy je vyvražděn celý Wingův tým, stal se z něho jen opilec, který zapíjí vlastní pocit viny. Ke změně dojde až s příchodem Wingova nového kolegy, který ho přesvědčí, že je čas na pomstu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

tron 

všechny recenze uživatele

„Môžeš si to pozrieť v slovníku. V base. Budeš mať čas.“ Komentár obsahuje spoilery. Paráda (ak necháme bokom CHORÝ slovenský preklad). Viac ako dvojhodinová dĺžka výborne napísanej snímke prospela, keďže na všetko (zvraty, veľa postáv, ešte viac akčných scén, ktoré dej posúvajú dopredu mohutnými skokmi a údermi) je čas. Jackie Chan je skvelý chlapík, ktorý na rozdiel od (relatívne) slávnejších amerických kolegov Schwarzeneggera, Willisa či Stallonea robí väčšinu akčných scén sám (kolujú neuveriteľné legendy o počte kostí, ktoré si počas desaťročí nakrúcaní zlomil). Navyše je veľký sympaťák. Tentokrát ale dostal vyrovnaných partnerov, resp. aspoň jedného, pretože hoci na začiatku má pod priateľským ale zároveň prísnym palcom celý tím špičkových mladých začiatočníkov, v ťažko zabudnuteľnej dlhej scéne „masakri“ sú VŠETCI doslova vyvraždení tlupou drzých ozbrojených deciek z vyššej vrstvy. Snímka sa rúti nezadržateľne dopredu, kombinujúc zdanlivo nekombinovateľné (opitá komédia, mrazivý triler o „Zle v deťoch“, bezstarostný akčniak) a nestíha nudiť. Palec hore, Jackie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mě Jackie Chan opravdu hodně překvapil. To co předvedl (skoro na stará kolena) v tomto filmu za kaskaderské kusy je hodno legendě. Film má nápad a i spád. Na akční sekvence se velmi pěkně kouká a členy skupiny si opravdu znenávidíte tak, že se budete těšit na chvíli až jim psychicky zdevastovaný ale přesto silný Jackie ukáže, kam až jeho síly stačí. Slušný návrat na výsluní hrdiny jež se pomalu řítil do propasti kvůli americké naivitě. Congratulations Jackie!! ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Všichni se v New Police Story tváří strašně vážně a hraje jim k tomu příliš rádobyslzupudná hudba na to, aby to byla parodie, ale stejně jsem se neustále smál, až jsem se popadal za břicho.... ano, i tomu jak špatně může být nějaký film natočený se dá smát. Jak taky můžu vzít aspoň trochu vážně ultradebilní (a ultraklišovitý) příběh o poldovi kterému zlé a rozmazlené děti hrající počítačové hry zlikvidují parťáky a on se z toho topí v naprostých sračkách. Z těch ho vytáhne až jeho mladý parťák a s ním těm malejm smradům nakopou melír... geez, tohle bych nebyl schopný žrát ani v deseti letech. V emocionálně vypjatějších scénách všichni herci přehrávají jako o život a přetahují svým teatrálním projevem hranice snesitelnosti (nedej bože uvěřitelnosti) o několik koňských délek - to jim ale snad ani nejde mít za zlé, protože vzhledem k tomu co jim do úst vkládá scénář to snad ani herci jinak pojmout nemohli. Děj naprosto postrádá logiku a nesmyslnost toho co se ve filmu děje dosahuje gargantuovských rozměrů, čemuž odpovídá i režie kterou ve většině scén nedokážu označit jinak než jako televizní a nezajímavou. Jedinou vyjímkou jsou akční scény které sice nevynikají originalitou nasnímání, ale Chanova excelentní choreografie a exotické lokace (střechy a zdi mrakodrapů) dělají svoje a alespoň v pár momentech dávají zapomenout na demenci filmu a rozpumpují tu trochu adrenalinu v žilách. Všechno, od mimózního scénáře, převážně chabé režie i sjetých herců by se ale dalo pochopit a dokonce považovat za klad.... jen kdyby v tom filmu byla jasně patrná nadsázka - a to ona není. (na rozdíl od například velmi zábavného Meltdown s Jetem Li). 5/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dávno pryč jsou doby, kdy jméno Jackieho Chana znalo jen pár jedinců se zájmem o bojová umění, respektive filmy, kde se prováděla, ať byl příběh jakýkoliv. Jackie Chan se jako jeden z prvních proslavil (např. v Opilém mistrovi) a založil vlastní společnost. Po pokusu o jakéhosi chanovského Indiana Jonese zkusil pak i policejní příběhy, jež posléze začaly hongkongské kinematografii dominovat nad historickými. Právě řada Police Story si získala hodně fanoušků, a tak není divu, že po letech na ni Jackie Chan navázal. Vědom si toho, že stárne, hraje tentokrát stárnoucího policistu, který při jedné akci přijde o celé mužstvo a ještě se mu mladí zločinci vysmějí. Z alkoholového ročního opojení ho dostane až zvláštní mladík, díky němuž získá opět sebedůvěru a pokusí se o zločince znovu vyhledat a zneškodnit. Oproti dřívější dravé akci tentokrát přistupuje i trocha psychologie, ale není jí zase tolik. Žel ani akce mnoho není, a i když těch pár kousků vypadá dobře, pořád je to jen odvar. Obraz zde najdeme ve formátu 2,35:1, zvuk čínský i český dabing v Dolby Digital 5.1, čínská zvuková stopa je tu pak ještě jedna – v DTS. Titulky se nabízejí české. Když pomineme, že pod závěrečnými titulky filmu jako tradičně u Jackieho běží sestřih nepovedených scén (některé musely pěkně bolet), jako bonusy zde najdeme již jen trailer na tento film plus nějaké další na jiné disky distributora. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco až přízračného. Zatímco nikdo nepochybuje, že takoví van Damme či Segal jsou již nadobro mrtvi a skrz hlínu navršenou na jejich filmařských hrobech na nás tlačí své zatuchlé záhrobní pšouky, Jackie se po dekádě amerických průměrností vrátil prvotřídním akčňákem. Nečekaně vážným a hongkongsky brutálním, emocionáně vypjatým a zběsile akčním, přičemž za zmínku stojí především destrukční jízda neřízeného autobusu, který zničí polovinu Hong Kongu a finální bitka v lego koutku. Takže ačkoliv nemá NEW POLICE STORY s původní Jackieho výtečnou sérií POLICE STORY nic společného vyjma názvu a toho, že Jackie v obou hraje hongkongského policajta, kvalitou si s ní nezadá. Benny Chan natočil i VELKOU RÁŽI, AGENTA BEZE JMÉNA a GEN-X COPS. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Jackie Chan pro verzi, distribuovanou společností Lions Gate v anglickém jazyce, nadaboval svou postavu sám. (Rominator)
  • Scénu, ve které se převrátí policejní auto, natáčel Jackie Chan sám. Situace se ale vymkla kontrole a hořící vůz se řítil přímo na něj. Člen štábu se proto Jackieho snažil odtáhnout do bezpečí. Ten ale na pracovníka zakřičel, ať ho nechá, a v natáčení pokračoval, čímž vznikla neplánovaná a efektní scéna, která byla následně ve filmu použita. (Raztubyl)
  • Ačkoliv má film v názvu "Police Story", nemá s předhozími filmy nic společného. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama