Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Netuším, jaký byl původní film, ale remake je dosti pitomý. Bez atmosféry, napětí, zajímavého nápadu, v podstatě bez čehokoliv, co by člověka vyburcovalo z letargie. A taky si mohli coby závěrečné rozuzlení vymyslet něco lepšího, než onu tisíckrát použitou klišoidní rekvizitu, na kterou nakonec došlo. Naštěstí si je film vědom toho, co je zač a nesnaží se předstírat něco víc. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rámcovaním v úvode a závere pristupuje remake k svojmu originálu rovnako ako Nispelov The Texas Chainsaw masacre k svojmu Hooperovmu predobrazu. Oproti nemu si podľa mňa ale oveľa lepšie vedie v budovaní atmosféry ako aj v ústrednom hereckom podaní Ryana Reynoldsa. Žiaľ škoda, že v celku to už nie je tak konzistentné ako v jednotlivých sekvenciách. Badateľné to je hlavne v poslednej dvadsaťminútovke - je síce najakčnejšia, ale to práve paradoxne filmu najviac ubližuje. ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Klasická šablóna o strašidelnom dome, optimalizovaná pre dnešné teenagerske publikum - čo Bay so svojimi Dunami dokáže viac než dobre (ako nám už dokázal v Texase). Spolu s Kľúčom vrchol tohtoročnej žánrovej úrody, preto sa len veľmi ťažko vyhne porovnávaniu... z ktorého obe snímky vyjdu priblížne s rovnakým skóre. Kým Softley sa vydal oldschoolovejšou cestou, stavial na atmosfére a na konci prekvapil slušnou pointou, Douglas je kamarát s ľakačkami, krvou a videoklipovým vizuálnym podaním (ostatne keby nebol, pravdepodobne mu Bay nezatelefonuje), no s blížiacim sa záverom mu mierne dochádza dych. Jeho réžijný debut si najlepšie užijete na Halloweena v plnom kine, obklopení publikom, ktoré je schopné každú ľakačku "oceniť" 5-sekundovým vreskotom a následnou 20-sekundovou diskusiou na tému "Vieš ako som sa zľakol?". U Kľúča by ma to rušilo, u tejto neambicióznej a zábavnej jednohubky ani náhodou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Díky českému názvu jsem nejprve vůbec netušil, že film patří do známé série Amityville. Nicméně po tom novém hororovém boomu, kde se jednotlivé horory sobě podobají jako vejce vejci, se mi vlastně 3:15 zemřeš docela dost líbilo. Ne, že bych byl podělaný strachy, ale víc než samotný děj mě konsternoval divoký střih a velice nepříjemná hudba, která už od začátku dávala tušit, že tohle na rodinnou idylku nebude. A taky mám teď hodně rád Ryana Reynoldse, takže mě potěšil i v té roli. PS (spoiler): překvapilo mě, že se nejedná o slasher a žádný člověk ve filmu nezemře. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

na můj vkus je v poslední době k dostání nějak moc hororů. george a kathy právě udělali životní obchod a nastěhovali se do krásného domu s výhledem na loděnici, sklep a rozbitej budík s časem 3:15. a taky je tam Jodie, která chce malé chelsea ukázat tatínka, u kterýho může zůstat. bohužel, Jodie je mrtvá a v nebi s anděli určitě není. jednoduše řečeno, v tom domě je něco zlého. ,,zjevení" jsou působivá, taková jaké mám rád, při pohledu na ně zamrazí v zádech. a ještě je zde finále, kde zlo ovládá george a je zajímavě ztvárněné v prostřihu krvavých obrazů. ale dost bych přidal na tempu. tenhle film už po druhé vidět nemusím. nic tak zajímavýho v něm není. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Ryan Reynolds (George Lutz) si schválně od "svých" filmových dětí udržoval značný odstup, dokonce do té míry, že si děti často ostatním stěžovaly, že je Ryan nemá rád. Udělal to proto, aby pak pro něj byla snazší psychická proměna jeho postavy. (akisha)
  • Melissa George (Kathy) v jednom rozhovore uviedla, že počas natáčania filmu sa jej naozaj stávali nevysvetliteľné a nadpozemské veci. Zažívala skutočný horor a strach vo filme z jej strany nebol hraný, ale reálny. (misterz)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno