Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $36,280,697Tržby Celosvetovo $78,084,827Tržby za predaj DVD v USA $17,477,907 //počet predaných kusov 1,114,789║ Vydarený politický thriller, kde k lepšiemu výsledku chýbal o niečo šikovnejší scenárista, ale aj tak režisér Clark Johnson(predtým bravúrne zvládol film S.W.A.T.) si svoje obľúbené akčné pasáže opäť vychutnal a ponúkol miestami svižný dej plný napätia. /videl v kine: 65%/ ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Do tři čtvrtin mimořádně svižný a sebeuvědomělý žánrový film, poslední čtvrtina je bohužel dost degradující, protože všechny otázky už jsou de facto zodpovězené a jde "jenom" o finální akční dovětek, který už nemá na co odpovídat. Ten se však - obzvláště pak ve stávající podobě - k víceméně sofistikovanému vyprávění, které předcházelo, vůbec nehodí a zásadně narušuje strukturu filmu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já čekal film, kde Američani budou ti nejlepší a teroristi verbeš, která chce zneškodnit chudáka prezidenta. Patriotismus je tu sice na ráně, hlavně ze strany Michaela Douglase, ale překvapivě na svůj věk svoji úlohu zahrál opravdu skvěle. Dále mu sekunduje jeho pobočník Kiefer Sutherland a je jasné, že právě na těchto hercích film bude stavět i když se v pozadí objevuje nádherná Eva Longoria. Ač se to nezdá, i přes svoje hodnocení, které tu film má, bavil jsem se po celou dobu sledování. Strážce ubíhal svižně, akčně a hekticky tak jak mám u těchto filmů rád. Krapet mi to sice zkazil konec, ale na to, že jsem čekal naprosto něco jiného jsem byl vcelku mile překvapen. --- Pohyb Sincinety určí ASP - Co to znamená? - Až se postaví...teda ne tobě ! ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Zručná řemeslná ruka ve srovnání s tupounkým scénářem. Snímek stojí a padá na dvojici ústředních hrdinů (kde Douglas dostal možná až moc prostoru, kdežto prťavý Sutherland pro sebe urval snad dvě celé scény), povedené kameře i střihu, absenci zbytečných výbuchů a obrovských přestřelek. Vyčerpané žánrové klišé zcela přehlídnu a budu se v hodnocení tedy dívat jen na tu hereckou grupu a technické zázemí filmu. Scénář je největší slabinou (hlavně v závěru). ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Clark Johnson v tom jaksi zabloudil. Pozval si výtečné herce (hádky mezi Douglasem a Sutherlandem mě dostávaly) a velice slibnou zápletku, aniž by z toho vytěžil víc než běh obrázků z atraktivního prostředí prezidentovy ochranky, pár nevěrohodných zvratů a dementní konec. Potenciál tu byl, máloco z něj se ale podařilo naplnit. Jakkoliv to místy více než plynule utíká. 50% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně atentátu na Ronalda Reagana jsou použity reálné dobové záběry, v nichž agenti chrání prezidenta vlastními těly. (Siriuss)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama