Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

choze 

všechny recenze uživatele

Nesympatické, nezajímavé postavy (s výjimkou charizmatického záporáka, který dostává mnohem víc prostoru, než minule, kdy nám byl tajen), výživné pasti, nudný děj sestávající z pobíhání po baráku, hádání se a lezení do pastí jako dobytek na porážku, béčkové zvraty, zelené filtříky, odkazy na jedničku a samozřejmě závěrečná hudební vysvětlovačka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poněkud přímočařejší než první díl, protože tvůrci očekávají, že diváci budou chtít vidět krev, něco co dokáže zobrazit divákovo utrpení, něco co ho rozhodí, a tak si ty nejbizárnější pochoutky pouštějí do druhého dílu, který víc než na příběh dá na samotné pasti a toto zpestření přecijenom něco stojí. Teda rozhodně snížení kvality série, i když stále udržuje hodně vysokou laťku a i tak se snaží o pokračování příběhu, přesto, že v tomhle díle poněkud volnější formou. Počet mrtvých se stupňuje, příběh se nijak dál neprosazuje, už teď se ví, že série dokáže vidělat hooodně prachů a tak se píše další a další scénář na další díly. Jestli to tak budu brát, tak Saw série má sestupnou tendenci. Druhý díl je naprosto rozdílný než první. Nedokáže toho tolik co nabídnout a blíží se průměrnému hororu, jenže samotný závěr to všechno trošičku změní, ale rozhodně mně nerozhodí celkový dojem z filmu, který je trošičku jiný než jsem čekal, ale takový jaký autoři od série dle mého očekávali. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Už tomu citelně schází ten efekt překvapení, se kterým James Wan úspěšně vyrukoval v napínavé a psychicky našponované jedničce. Mnohem více se vše zaměřuje na samotné pasti, příběh je svižnější a odvážnější a daleko více sleduje i osudy lidí uvězněných v smrtícím labyryntu. Když se na to podíváme jako na samotný film, tak to není vůbec špatné, Bousman sice staví příběh trochu do ústraní a zaměřuje se hlavně na to, co chce hororový divák vidět nejvíce, ale přesto se mu podařilo natočit hodně slušné béčko, kterému to detailnější znázornění lidského utrpení vůbec neškodí. Pokud ale bereme v úvahu celou sérii, tak je jasné, že druhý díl byl stejně jako všechny následující natočen výhradně za účelem výdělku, že příběh skoro vůbec nerozvíjí a že s jedničkou má společnou pouze postavu vraha a její principy. Je docela škoda, že z celého fenoménu Saw se tímto dílem počínaje stala spíše brutální zábava pro dorůstající teenagery, a na skvělý příběh a atmosféru prvního dílu už můžeme jen smutně vzpomínat. Dvojka sice stále jde, stále má poměrně co nabídnout a pořád má tu výhodu, že navazuje na svého slavného předchůdce, ale dalším dílům se již preventivně raději vyhnu.. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy tomu stále nechápete. Ja nepotrebujem pomoc.“ Po vzore hororových pokračovaní dostáva v Saw 2 ústredné zlo oveľa väčší priestor (keď sa to tak vezme, tak v jednotke vlastne ani takmer vôbec nebolo, ehm...). A hoci sú Jigsawove kecy neskutočne iritujúce a alibistické (a v podstate ani nedávajú zmysel), treba dodať, že herec Tobin Bell postave prepožičal slušnú dávku svojráznej charizmy. Scenár dvojky je zaujímavý nielen rozširovaním univerza (napr. o postavu Amandy, ktorá sa mihla už v jednotke), ale aj tým, že policajti vedia, že niekde bojuje o život skupina ľudí (vrátane hrdinovho syna) a dokonca sa na to pozerajú prostredníctvom kamier, ale netušia, kde sa dané miesto nachádza. Ďalšou zaujímavosťou je, že obetí je tentokrát oveľa viac (taktiež v súlade s duchom hororových sequelov) a vraždy sú tým pádom početnejšie a prepracovanejšie (detto). Najviac ma dostali asi injekcie. Scenár pokračuje v duchu prvej časti, takže je opäť oveľa zamotanejší a twistovejší, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Svojím spôsobom ma bavia temné konce jednotlivých dielov. Markov brat Donnie Wahlberg je relatívne nesympatický, ale beriem to ako súčasť role, nakoľko hrá policajta, ktorý už videl veľa temnoty a poznačilo ho to. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nic extra, ale naštěstí také žádná ostuda. Prostě dvojka.... osobitost a originalita prvního dílu se z velké části vypařila, nebo se prostě jen opakuje, ale pár zajímavých nápadů se opět objeví. Konec je i tentokrát strhující vrchol celého filmu. Naštěstí nyní dostal velký prostor samotný 'vrah' přezdívaný Jigsaw, kterého hraje výborný a mně jinak neznámý Tobin Bell. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Čtyři členové štábu strávili týden tím, že vyndávali jehlice z injekcí a vyměňovali je za umělé z optických vláken. Pro scénu s injekcemi se původně počítalo s 20 000 kusy, ale nakonec bylo použito 120 000 injekcí. Tento počet však nestačil, a proto bylo nutné jámu vyplnit polystyrenem a dalšími materiály, aby to vypadalo, že je v ní jehel více. (hippyman)
  • Nízkorozpočtový horor za 4 miliony amerických dolarů vydělal během prvního víkendu (28. – 30. 10. 2005) promítání v USA 31,7 milionů dolarů. Celkové tržby v amerických kinech se vyšplhaly na 87 milionů dolarů a celosvětové na téměř 148 milionů dolarů. (imro)
  • Ve chvíli, kdy zajatci odhalí ve sklepě figurínu s nápisem OBI, následuje na tento nápis několik záběrů a v každém z nich je nůž, který tento nápis drží, zapíchnutý někde jinde. Jednou nad jménem OBI, jednou vpravo, jednou v písmenu B. (Marrty3)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama