Reklama

Reklama

Mistři hrůzy - Série 1 (2005) (série)


Cigarette Burns (S01E08)

(epizoda)
  • USA John Carpenter's Cigarette Burns

Recenze (18)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento díl jsem se moc těšil, protože ho měl na starosti borec Carpenter a ne nějaký neznámý jouda. Nemohu skrývat zklamání. Byla to opravdu neuvěřitelná sračka. Orginalitu odpárat snímečku nemůžu. Super šílený snímek "Le Fin Absolue du Monde", který zapříčiňoval šílení a vražedné sklony všech jeho diváků. Nic podobného jsem ještě v žádném filmu neviděl. Také mě potěšila účast toho vidláka z Walking Dead. Bohužel, film je tedy extrémně o ničem. Šílená nuda s velmi divnou atmosférou. Doufám, že druhý Carpenterův mini horor bude mnohem lepší. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Carpenterova povídka se na rozdíl od většiny jejích předchůdců snaží být od začátku plnotučně horrorovou, ale s prkenným nehercem Reedusem v hlavní roli jí to jde bohužel špatně (jsem rád, že jsi se našel v redneckovi Darylovi s kuší, Normane, ale do jiných filmů símtě radši moc nefušuj). Děj mi svou temnou a skličující atmosférou po celou dobu připomínal pecky jako Ninth Gate, Angel Heart a v jednu chvíli i 8MM (v tomhle postřehu koukám nejsem vůbec originální). Oceňuju snahu o ryzost žánru, o jakýs takýs metafyzický přesah, i krvavý závěr (střeva v promítačce vedou). ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Isteže to nie je dokonalé a ešte som ani nevidel všetky diely, ale toto už asi nič neprekoná. Carpenter ešte raz v živote podal výkon a natočil akoby štvrtý diel svojej apokalyptickej trilógie. Námet o hľadaní raritného experimentálneho filmu ktorý v divákoch vyvoláva explóziu násilia nie je príliš originálny, už sme honbu za podobnými tretkami pár krát videli, ale spracovaním patrí k najlepším, aj keď je to "len" diel televízneho seriálu nedosahujúci celovečernú dĺžku. Ja osobne by som možno vynechal mysterióznu omáčku, teda tie vízie ktoré sa stupňujú ako sa hrdina približuje k cieľu a nechal to celé proste viac fyzické. Ostatne máme tu šialeného fanúšika snuffu sekajúceho hlavy, oskalpovaného anjela otroka a Udove črevá v premietačke. Tento diel má tú takmer jedinečnú vlastnosť že je v rámci hororového seriálu jeden z mála naozaj hororových príspevkov bez nejakého presahu kamkoľvek inam. A je parádny o tom sa nediskutuje! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle týden jsem se v první sérii Mistrů hrůzy konečně dostal ke svým dvěma favoritům a v obou případech naštěstí vše dobře dopadlo. A u Carpentera obzvlášť. Navíc tady jsem v jeho filmu viděl hrát společně Reeduse a Kiera, takovou kombinaci bych v životě nečekal a naštěstí se povedla dokonale. Filmy o ztracených filmech mě mají v hrsti už jen tím, o čem jsou, takže o atmosféru bylo předem postaráno, ale skvělá mi přišla i tak, naprosto mě vtáhla a celé to pátrání bylo rovněž napínavé a skvěle gradované, včetně perfektního konce s pro mě nečekaným počtem gore scén. Až mi to stylově připomnělo 8MM, které mám rád z úplně stejného důvodu (jen tam teda není nic nadpřirozeného). Vlastně jedinou výtku, kterou k tomu mám, je to, že nechápu, proč to nenatočil jako celovečerák, vzhledem k tomu, že by to na něj bohatě vystačilo a určité nedotaženosti způsobené hodinou stopáží by se tam daly krásně dotáhnout. Místo toho jsou ale zatím poslední Carpenterovy filmy průměrný The Ward a otřesní Duchové Marsu... O to víc jsem ale rád, že jsem se tady přesvědčil, že se nevyčerpal a pořád má co nabídnout. Za mě zatím vrchol první série a těším se na Carpenterův příspěvek v té druhé, na který se určitě podívám, i kdybych se na celou druhou sérii neodvážil. Btw, líbilo se mi, že z toho vyplývá, kde si Carpenter bral inspiraci pro Le Fin Absolue du Monde - jak záběry z toho filmu, tak i jeho šílený styl (o kterém se hlavně mluví) a dokonce i vzhled samotného režiséra dost odkazují na Zulawského. Možná se pletu, ale stop k tomu jsem tam viděl víc než dost... 5* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela se divím, že tohle ještě nehodnotil honajz2, který tento typ filmů má rád, pokud vím. Ale k samotnému snímku. Líbilo by se mi, kdyby to bylo vedené směrem film jako droga, která vede k násilí - ostatně, jisté paralely k tomuto výkladu zde naznačeny jsou. Jenže konec mě zklamal svou jistou obehraností o "vražedných" filmech (nejde o spoiler, takto se o tom hledaném filmu mluví v příběhu od začátku). Naprosto skvělý, atmosférický a temný začátek mne hodně navnadil, jenže pak přijde tradiční detektivní pátrání (kromě jedné pro mne dost nechutné gore scény takové ukecané pátrání, kdy stopa stíhá stopu a hned se jde dál) a nakonec onen podle mne nijaký konec. Ano, i tam je jedna nechutná scéna, ale celkové vyznění nakonec hodně pokulhává, chtělo to ještě nějakou jinou třešničku na dortu, než to "děkuji". ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama