Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že najviac ma vystrašili tí muckajúci sa buzeranti, ale inak to nebolo úplne zlé. Hudba prituhla tam, kde mala, malo to svoje napätie. Len kučeravá bola na mňa až príliš hysterická, čo je na ženu už čo povedať, ako aj ten spotený v obleku to tiež už nezvládal, najmä keď sa mu tam začínali vrtieť pľúca. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Bruckner si stále drží svůj vysoký standard a kultovní klasiku z osmdesátek pouze nevykrádá, ale zasazuje ji do širších a ambicióznějších významů. Nový Hellraiser tak není festivalem hnusu a hnisu s triviální slasher zápletkou, ale komplexnějším zamyšlením nad tím, co od života vlastně chceme a co jsme pro to ochotni podstoupit. A když už jsme u toho, viděl jsem v tom i efektivní výstrahu pro narkomany, jimž jehly navždy zpečetí osud a zbyde jim jen bolest a bědování… Scénář by chtěl doladit a hrdinové se zpočátku posouvají vstříc odhalení až podezřele ledabyle (a jejich setkání v ústředním sídle mi svým načasováním připomnělo nejvtipnější moment z komedie 40 let panic), ale vyprávění je jinak krásně plynulé a hororové elementy šlapou dobře - především pasáž po úniku ze sídla je hrátkami s prostředím vyloženě skvělá. Nejvíce mě tak podobně jako z originálu mrzí, jak jsou záporáci jen “polovyužití” - sami o sobě nahání hrůzu a zde ještě lépe funguje jejich ambivalence (jsou to zlí ďáblové nebo drsně spravedliví andělé?), ale jejich moc hapruje od ohýbání reality k neschopnosti projít dveřmi. Jinak jsem se ale nenudil, serióznější a výpravnější provedení mi sedlo a transcendentní motivy dotýkající se lidského těla i mysli jsou zde na hororový reboot, navazující na creature-feature originál, překvapivě působivé. Zdaleka ne tolik jako třeba v Martyrs, ale na mainstreamový streamovací produkt dostatečně.. 75 % ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě více než povedený reboot Barkerovské klasiky. Bruckner na to sice jde trošku jinak, ale už několikrát ukázal, že umí pracovat s atmosférou a i tady se mu to daří velmi dobře a to i přesto, že nejde cestou brutality a nechutností, ale volí spíš cestu určitého přesahu Hlavní hrdinka je sice krajně nesympatická a neviděl sem moc důvodů jí fandit,ale když dojde na setkání s cenobity s Pinheadkou v čele, je rázem všechno zapomenuto. Když už točit rebooty/remaky klasik, tak minimálně takhle...70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Návrat ďalšej hororovej, kultovej postavy, dopadol ako jesenné počasie na Slovensku. Občas slnko, občas oblačno či polooblačno, miestami dážď. Samozrejme, nesmie chýbať priestor pre liberálnu mládež, kde sa v úvode musia dvaja cicinami šermovať, aby to malo “zmysel”, nuž ale toto už nijak nezmeníme, aj tak nás je na svete priveľa, nejak sa ten nárast populácie musí zastaviť. Priestor pre homofóbne útoky už “ne-ex-zis-tu-je”, pokiaľ teda nestojíte o nálepku fašistu od najväčších fašistov: “Mladí proti fašizmu” či grcanice hodného “Refresheru”, ktorému velí najväčšia homokláda z kategórie vyzretých “dospelých”. Boh nás ochraňuj pred touto zgerbou, lebo to už radšej toho Hellraisera za chrbtom s ihlami v rukách so snahou o penetráciu. Škoda že to nebolo viac krvavé. Chcelo to viac vnútorností po zemi, či krvi na plafone, lebo toto by bolo málo aj pre Dahmera. Priemer, ak nie slabší, keďže sa všetko vsadilo na príbeh a nejakú tú akože atmosféru .. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Abyste alespoň nepatrně pobrali onu nekonečnou hloubku mých odborných filmově-teoretických tezí, musíte si u čtení pobrukovat TOHLE.  Na dveřích pekla vrznul pant, ten Rubik je fuckt diletant! / Složíš to snadno za pár chvil, a pak aby ses unudil. / Bukvice říkaj „Horor tak jak má být!“, já na to „Zábava nuzná!“. / Jen další recyklát, co bude i Bejkra srát, a k tomu všude samá buznáááá. // Héééllrejzzzr, vyprstí ti anál. Héééllrejzzzr, radši přepni kanál! Héééllrejzzzr, má péra tůůůůze rád. Héééllrejzzzr, i Satan už je homoklááád. // Pinhed nám z modré zrůžověl, ‘by homokvótam vyhověl / Cenobiti lačně polykaj, vyfintění jak na gájprajd / Pořád říkám „Tohleto je fuckt moc“, když vypadá to už i v pekle, / že tam bukanýr hříšníkům žužlá knír a lidstvo je komplet teplééééé. // Hééélrejzzzr, prorajzuje ti řiť. Hééélrejzzzr, tak se pelesti chyť! Hééélrejzzzr, určitě si nevzal gel. Hééélrejzzzr, věčný trest pro prdel. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Doug Bradley už nemohl pokračovat ve své ikonické roli ze zdravotních důvodů. (NinadeL)
  • Když Riley (Odessa A’zion) hledá Rolanda, výsledky zobrazí seznam webových stránek. Žádná z nich nemá platný název domény. (Takeshi666)
  • Knižní popis Pinheada v novém Žáčkově překladu: 
    „Rozumíš?“ přidala se postava vedle prvního mluvčího. Její hlas, na rozdíl od hlasu jejího společníka, byl jemný a vzdušný – hlas vzrušené dívky. Každý centimetr hlavy měla potetovaný spletitým mřížováním a z každého průsečíku vodorovných a svislých linií jí čněl do kosti zapíchnutý ozdobný špendlík. Podobně dekorovaný měla i jazyk. „Víš vůbec, kdo jsme?“ zeptala se. (NinadeL)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama