Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

gogos 

všechny recenze uživatele

Polopsychpaticky dil plny napaditych vrazd, silenych lidi, peknych poprsi, povedene hudby ... Jeden z nejlepsich a zaroven i nejstrasidelnejsich Patku. Vlastne cely film nevite na cem jste, jestli se to ci ono zase nekomu nezda, kdo vrazdi, atd... Zamotane, vynalezave, vtipne, brutalni... Celkove vzato dost povedeny dil! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku filmu jsem si pohrával s hříšnou myšlenkou /SPOILER/, že se za gólmanskou maskou neskrývá Jason, ale nějaký jeho následovník. A s ohledem na konec předcházejícího dílu mě samozřejmě jako první napadl vypsychovanej Tommy. No ten, kdo nakonec trénoval svoje sekařské pohyby, byla sice menší haluz, ale pořád byla, kurde, tohle je série o Vorheesovi, připomnělo mi to trojku Halloweenu, kde si na nás scénáristé přichystali obdobný "what the fuck" moment... Ale nadruhou stranu se jedná pořád o skvělý slasher, sic ta humorná stránka byla vskutku trapná, ale na nudu při tom všem veselí čas fakt nezbyl. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dobrý úvod s cameem Corey Feldmana a nápadité gore (řemen, kadibudka, světlice), ale jinak jeden ze slabších dílů, který mi místy přišel až sebeparodický. Sice se odehrává v ústavu pro problémová děcka, což by mohlo přinést potenciálně zajímavé postavy a konflikty mezi nimi, ale ten motiv samozřejmě zůstává nevyužit. A navíc - SPOJLER! - tu ani nevraždí Jason, kurva. Taky škoda, že Tommyho nehrál zase Feldman. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

kontraproduktivni aranzma vrazd: a) nedovadu si vysvetlit scenu se svetlici v tlame... kdo mel padesatku zarovku v hube, vi asi vic.... b) dookola opakujici se detaily na cepel macety docela nudi c) 2/3 outscreen vrazd...nevychazi mi z toho nic jineho nez boring rejting 4/10... nejslapsi friday od zacatku teto brilantni horrorove sagy.. ztrata casu, navic o zkouskovem.... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční Pátek třináctého, ale o to víc mě bavil. Autoři udělali jednu zásadní věc. Nechali ležet jasona šest stop pod zemí a jeho masku si obléká nový vrah. To se ukázalo jako dobrý tah, protože celý film přemýšlíme, kdo tím vrahem může být a jaké jsou jeho motivy a díky tomu tento díl alespoň trochu vybočuje ze klasického "Friday 13th" stereotypu. Jednotlivé postavy byly docela sympatické, zajímavé a některé i vtipné, No a konec je skvělej. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Když je Tommy (Corey Feldman) u Jasonova (Tom Morga) hrobu, v jeho brýlích se zřetelně odráží bílá odrazná deska filmařů. (Stocki)
  • Když Tommy (John Shepherd) hodí na postel masku mimozemšťana, tak v jednotlivých záběrech mění polohu. (Stocki)
  • Jason (Tom Morga) pronásleduje Pam (Melanie Kinnaman) s čistou mačetou, ale v záběru těsně předtím, než ho srazí traktor, je mačeta zakrvácená. (Stocki)

Reklama

Reklama