Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (547)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V Bontonlandu bylo DVD za 119, - kč, říkám si je tam Statham, pojď Pavle do toho. A vyšlo to. Skvělý. Na začátku se Stathamova partička napakuje o slušnej balík.Nelegální cestou získal tenhle rok víc snad jen Pavel Bém a jeho magistrát díky OpenCard, ale Bémova parta to je extra třída proti který by Arsene Lupin vypadal jak amatér z mateřský školky. Ale zpátky od realný křivárny k tý filmový, radši. Celá tahle lévá má své "jenže" a ne jedno "jenže". V celý akci je namočen ženský element a tak je jasný, že se na 100% něco vysere a tady po tý čorce, začne najednou na hlavičku páně Stathama lítat jedna vysírka za druhou, ale chlapec je frajer a tak je na co se koukat. jen škoda, že Jasoník se nám tam moc nerve, protože on je fakt kvalitní ranař. Je to takový ten typický posexový film. Prostě došukáte a nevíte co by. Přesně v tu chvíli příchází čas pro tenhle film. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jakoby vám ze začátku někdo v kině pouštěl nějaký bezstarostnou pohodovku typu ´Bezva finta´ s Belmondem, ab pak v 2.půlce promítač vyměnil kotouč a vy se dodívali na Damianiho ´Přiznání policejního komisaře prokurátorovi republiky´ s Francem Nerem v hlavní roli. Jinými slovy - ze začátku se film tvářil jako takový odpichový heist movie s vydařenou loupačkou a sympaťáckými protagonisty, ale pak se z něj čím dál více stávalo vážné drama, kde se hraje o lidské životy i o nejvyšší politické posty. Škoda, zůstat to v té bezstarostné atmosféře 1.poloviny, šel bych i na vyšší hodnocení, i když uznávám, že v případě příběhu „dle skutečné události“ jsou tyto mé výtky poněkud neopodstatněné. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale film je prostě průměr, a nikdo mi to nerozmluví. Během něj se nic extrémního, šokujícího neděje, herci si plavou na vodě div se neutopí a samotné zpracování hraničí až s nudou. No, koukám, že v jedný větě jsem dokázal vyndat všecky negativa, které se mi akorát propletly pod jazyk, ale zase tak hrozné to není. Je to takové průměrné, ale nechá se na to koukat, taky nemůžu říct, že by to až tak moc nudilo, jen že se tam nic neděje a akce je hodně pomálu. Jason Statham se svým kameným ksichtem také nic zázračného neurve, ale aspoň potvrdí status akčního hrdiny současnosti, což mu upře svým chováním málokdo. Ač se to nezdá, film i tak nepatrně vyvyšuje, ale že bych se na to hrnul znova nebo bych si to kvůli něčemu zapamatoval, to asi ne. Takže průměr, který přes oči přebolí jako uragán, který se prožene pouští jako nic. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Krásná doba v podstatě nezabezpečených bank je bohužel pryč. Asi budu muset dál pracovat. Docela mě to bavilo, ale dvě věci jsem neskousnul. Zaprvé - idiota na střeše neustále bezdůvodně kecajícího do vysílačky a zadruhé -příběh podle skutečné události. Fakt by mě zajímalo, která postava z téhle zápletky by měla důvod něco zveřejnit. Filmům podle skutečné události dávám asi 10% věrohodnosti. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takže: Za A) Nejsem fanouškem Saffron Burrows, ta ženská mě fakt nebere. Za B) David Suchet - skvěle namaskovaný a patřičně odporný - přidává filmu asi půl hvězdičky. Za C) Jasona Stathama bych rád někdy viděl v nějaké jiné roli, než coby drsného sympaťáka za hranou zákona. Za D) Roger Donaldson stvořil v 63 letech svůj dost možná nejlepší film (všechny jsem ale zdaleka neviděl). Za E) Jak je psáno v Zajímavostech, podle skutečnosti jsou jen základní fakta - průběh loupeže a jména lupičů, to je všechno "umělecká licence". Za F) Svižný děj uteče "pocitově" rychleji, než jak naznačuje stopáž a určitě nebude nudit. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Hodinky, které Terry Leather (Jason Statham) ve filmu nosí, jsou značky Tag Heuer, model Monaco. (kwaicheng)
  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)
  • Scény odehrávající se v metru se natáčely ve stanici Aldwych station, protože skutečná Tottenham Court Road station byla v osmdesátých letech přebudována. (ČSFD)

Reklama

Reklama