Reklama

Reklama

Oni

Trailer 1

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (544)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších hororových kousků, na který jsem se díky Tylerce a traileru hodně těšil. Trošku mě zaskočilo pomalé tempo filmu, ale ono tam toho vlastně ani víc natřískat nešlo, navíc má film příjemnou stopáž, takže jsem se s tím bez problémů smířil. Snímek má gradaci, sic pomalou, kvalitní herecké výkony, fikaný záporáky, co se mně hodně líbílo, bylo ozvučení. Závěr je nepříjemný nicméně ne šokující, tudíž zde šlo možná malinko přidat. I tak 90% a plný počet. Málem bych zapomněl, kdo by sháněl něco podobného, nechť zvolí francouzsko-rumunské Ils. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ticho pred búrkou. Presne tak The Strangers začínajú. Snaha vzbudiť strach, zdeptať a inými spôsobmi odfajčiť psychické rozpoloželenie diváka funguje na jednotku. Na druhej strane a tej podstatnejšej, nemôžem prísť na odpoveď jednej veľmi relevantnej otázke. "Why are you doing this to us?" Prečo nám - teda im - to robíte? Zápletka jednoducho nemá logické vysvetlenie. Z prvo plánovaných troch hviezd zvyšujem na slabšie štyri, pretože prišla neodkladná potreba prepnúť zvuk zo slúchadiel na reproduktory. A nepýtajte sa prečo, vy supermani :) (áno, bál som sa) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Pochutnáte si na nanuku Funny Games USA a v ruke vám otane drievko The Strangers. Recyklácia omletých klišé, nerozvinutý dej s nulovým vyústením, kľúčové kolapsy v logike a pravdepodobnosti. Bryan Bertino ani nevie, čo znamená záber na sviečku s nakloneným plameňom. Scenáristicky i režijne bezhodnotná, rýchlo zabudnuteľná vec, šikovne predaná lákavým trailerom a hviezdnym obsadením. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) ONI – obyčejný, průměrný avšak neškodný horůrek, který díky krátké stopáže nenudil a v rámci jednohubky vcelku zabavil. Opravdu nemá cenu zde něco dlouze rozebírat. Některé scény se vydařily. Chvílemi došlo i na napětí. Krvavých scén zde moc nebylo krom finále, které jsem ocenil. Pro hlavní hrdiny to nedopadlo moc dobře. Maskovaní ONI mě spíš pobavili. Zezačátku mi vůbec nesedlo hlavní herecké duo, ale po čase jsem si na ně zvykl a neřešil je. Toť vše. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oceňuji myšlenku natočit pro změnu horor, v němž lidem nejde po krku nadpřirozená pakáž, ale obyčejní smrtelníci. Spolu s postavou Liv Tyler bylo tohle ovšem to jediné, co mě na Nich (či jak Je mám skloňovat) nakonec zaujalo. Film byl totiž nudný, nebál jsem se při něm, ačkoliv se u hororů bojím rád a často, mám-li důvod, a jediné, k čemu mě příběh nutil, bylo žasnout nad nablblostí scénáristů. Jeden příklad idiotského chování postav za všechny - mnou volně parafrázovaný myšlenkový pochod hlavního hrdiny: "Jé, hele zlato, někdo se nám snaží prosekat sekerou skrze vchodové dveře. Tak já do nich zevnitř střelím brokovnicí. Co na tom, že do dveří udělám díru jako do stodoly. Třeba se ten moula lekne a poběží sekat zase chvíli k sousedům." Jak říkám - ztráta hodiny a půl (na to, jak je film krátký, byl ještě pořád dost dlouhý), během níž jsem akorát dostal chuť podívat se na Peckinpahovy ne-pře-ko-na-tel-né Strašáky.___P.S. "Postavou Liv Tyler" opravdu nemyslím její roli.___P.P.S. Skutečnou hrůzu mi nahnala snad jen jedna otřesná country píseň hrající z gramofonu. Brrrr, bude se mi o ní zdát, vím to. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Bryan Bertino dříve pracoval jako osvětlovač na nízkorozpočtových snímcích a reklamách. (Dines)
  • Během natáčení filmu trpěla Liv Tyler zánětem mandlí. (Valsadora)
  • Film je volně založen na vraždách, které se staly v roce 1981 v Severní Kalifornii. (Chatterer)

Reklama

Reklama