Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Manhattanu vypukla smrtonosná nákaza, která mění lidi v krvelačné bestie. Šestice obyvatel domu musí přetrvat noc chránicí své obydlí a životy do doby, než bude mít magistrát města vše pod kontrolou. (LIVINGDEAD)

Recenze (58)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Předně si ujasněme, na čem jsme - Mullberry St. je nízkorozpočtové béčko až céčko, typický film nadšence, který si svůj první film nejen režíruje podle vlastního scénáře, ale taky sám nastříhá, vyprodukuje a do pomocných prací zapojí rodinu (viz titulky). Když uvážíme, za jak směšné peníze to muselo být natočeno, nedopadlo to vůbec až tak špatně. Čekal jsem průšvih na všech frontách, nakonec tady byly "pouze" tři hlavní katastrofy - masky, střih (hlavně v akčních scénách, které spíše připomínaly zrychlené slapstickové gagy) a počítačové efekty výbuchů a ohně. Pak jsem se samozřejmě musel prokousat klasickou béčkovou nadílkou - špatní herci, barevné filtry překrývající všechny možné technické přešlapy, mdle vystavěné scény, opravdu stupidní chování postav. Plus vykrádačky z klasiků, blesk z Okna do dvora, láhev z Čelistí. Přesto jsem se rozhodl jít s hodnocením o něco výše - fandové horroru ocení originální příšerky, mě zase potěšila civilnost "neakčních" scén, snaha seskládat skupinku opravdu zajímavých postav, vhodnou atmosféru tady vytvořila citlivě zvolená hudba. Má rada? Dívejte se do poloviny, pak to vypněte a pusťte si něco pořádného. Nezkazíte si hezký rozjezd a ušetříte 45 cenných minut svého života. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Byly tam chvíle, kdy bych klidně ty 4* dal, ale celkově to prostě nejde, už jenom kvůli počtu nelogičností (dost mě vytáčelo, že nikdy neměli ruce od krve, přitom těch krysolidí rukama zabili dost), kterých rozhodně nebylo málo. Jinak se mi to ale líbilo, a to hlavně tím, že to celé ukazuje první den vypuknutí nákazy, což mě vždycky na všech těch filmech o zombících (já vím, psal jsem o krysolidech, ale oni od nich nemají vůbec daleko) zajímá nejvíc. Vyvíjí se to pomalu, přesto to ale už od začátku má nějakou atmosféru a napětí, které není vůbec slabé, překvapivě se mi líbila i kamera. Ale upřímně, víc se mi líbila první polovina, kdy se to všechno pomalu rozjíždělo, ta druhá taky není špatná, napětí se zde pořádně rozjíždí a nenudil jsem se ani na minutu, ale začínají zde nelogičnosti. Ten, komu jsem fandil, zase jako vždycky umřel, ale musím uznat, že přežil dost dlouho. Na filmu se mi ještě hodně líbí ten plakát. Celkově je to celkem slušný horor, ale víc jak lepší 3* mu dát prostě nemůžu, i když bych místy chtěl. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Americká akčně pojatá krysí zombiárna, která nabízí divákovi vysokooktanovou, místy střihově zběsilou, krvavou jízdu v ulicích Manhattanu. Ve vlastním příběhu sledujeme partičku obyvatel staršího bytového domu, která se snaží odolávat krvavým útokům zmutovaných krysích lidí (krysích zombie?), jejichž řady se v okolí po kousnutí infikovanými krysami rozrůstají exponenciální řadou. Ústředními hrdiny snímku jsou bývalý boxer, který pálí za svou sousedkou pracující v nedalekém baru, jeho černošský kamarád a dcera vracející se z vojenské mise. V domě divák může ještě potkat dva starší týpky, umaštěného údržbáře a syna objektu touhy správňáckého ex-boxera, který si to s krysákama rozdává holýma rukama. Strachu plné barikádování se v domě je jen začátek této adrenalinové jízdy, která zběsilými naháněčkami v manhattanských ulicích rozbuší srdce každého hororového fanouška. Na to, že se jedná o režisérovu prvotinu, je snímek obstojně řemeslně zvládnut a disponuje slušnou porcí napětí, zdařilých masek a pořádného gore. Příběh je sice prostý, ale úderný jak rána pěstí do hlavy. Herecké výkony nejsou zrovna oscarové, ale žádné herecké křeče se díkybohu také nekonají. Třešničkou na dortu je vynikající hudební doprovod. Takže u mě za poctivé čtyři hvězdy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 2 (Borderland, Crazy Eights, Lake Dead, Mulberry St., Nightmare Man, The Deaths of Ian Stone, Tooth n Nail, Unearthed) Nepodarená variácia na zombie filmy, kombinujúca 28 DAYS LATER a NIGHT OF THE LIVING DEAD. Nízkorozpočtovosť je úspešne zakamuflovaná kamerovým filtrom, ale všetko to kazí dosť nepravdepodobný scenár. Prepuknutie nákazy má rôzne doby trvania, postavy jednajú rozporuplne, nainfikovaný sa dostávajú cez bariéry tak ako sa scenáristovi hodilo a deratizérom sa zasahovať asi veľmi nechcelo. Že nepoužili aspoň kuchynské nože bolo tiež čudné. Ale dedo bol zato frajer keď sa odpálil kyslíkovou fľašou. Podobne ako pri FEAST aj tu ma štvala zmätenosť pri útokoch krysích ľudí. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako atmosféricky není to vůbec špatný horor, ale prostě nápad mít "zombie" nákazu v krysím podání, kdy kousnutým po hodině naroste krysí rypák, který je mimochodem slušně namaskovaný, je pitomost nad pitomost. Některé scény jsou lehce nepřehledné, ale podívat se na to určitě dá. 55% je odpovídajících. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama