Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ve vězení jsem nikdy nebyl, a to ani v americkým, ani v českým, takže neumím říct, jestli film odpovídá realitě. Nejspíš alespoň zčásti jo, přinejmenším co se týče gangů a násilí mezi vězni navzájem. Co můžu soudit příběh, je to klasická struktura: (polo)nevinný slušný člověk se dostane mezi psychopatické a násilnické vězně a dost podobně naladěné dozorce, kde se snaží přežít, jak to jen jde. Není to špatné, docela to odsýpá, ale nic úplně zásadního, co by mě fakt vtáhlo, jsem tam nějak nenašel. Celkově slušně natočená low-cost žánrovka s tradičně kvalitním Valem Kilmerem. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hlavný kľadas, ktorého prostredie donútilo ku zmene, sekundárna postava - 50 na 50 kladný/záporný charakter, stará škola, väzenský veterán + jasne očakávaný happy end. Tak trochu klišé, že? A klišé nemá predsa nikto rád. Čas od čas sa však zrodia i svetlé prípady, v ktorých je filmová predvídateľnosť a ne-originálnosť podružná, niekedy úplne nepodstatná. Andrenalínová jazda, kopa testosteronu, zákon džungle, zákon mužov, pre mužov a od mužov. Dodatočné ocenenie za najtvrdšieho "bad-ass" získava pán Danny Samsom! Gratulujeme! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně moc, moc hodný vězeň a na druhé moc, moc zlý policista - Felonem vytvořené prostředí sdílí s realitou jen málo společného, je umělé a citově manipulativní, naštěstí však nikoliv sterilní a tak i navzdory své přetvářce dokáže vyplodit atraktivní příběh, na který se zkrátka "dobře kouká". Princip filmového světa a způsobu tlačení připomíná Ondskan, nebo Klass, ale Felon působí více "zfušovanějším" dojmem díky průměrné režii, trochu vtíravé hudbě a ukvapenému happy endu. Ovšem na druhou stranu oplývá chlapským nábojem alespoň v základech reflektujícím změnu z milujícího taťky na nasranou bestii. Charaktery sice i tak zůstávají dvourozměrné, ale za Val Kilmera dík. 6/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nadstandartní kriminální drama především díky vynikajícím hereckým výkonům Dorffa a v nezvyklé roli viděného Vala Kilmera. Waugh přistupuje k vězeňské tématice velmi osobitě a v žádném případě se nesnaží natočit další Shawshank, i když některé atributy samozřejmě zůstávají stejné. Vězeňské prostředí je vykresleno velmi solidně a vše působí uvěřitelným dojmem, včetně provázanosti rodinných vztahů. Závěr kvalitní a voiceover velmi emocionální. I když se Felon nedostane do širokého povědomí, své kvality má. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Felon je z filmů, kde se nedá přehlídnout levnej peníz a mockrát omletej vězeňskej model, ale možná právě dík tomu, jak je prostej a odevzdanej, že nesklidí ani vavříny ani nenaplní kasy, působí upřimně a to tam cítím jako největší vklad. Hned po něm jsou to pánové Dorff a Kilmer se svými špičkovými výkony. 3,5 *. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Režisér vnesl do filmu osobní zkušenost, když působil po dobu dvou let jako tajný kurátor ve státě Kalifornie, aby dokonale poznal gang svět. (Roman.Ticka)
  • Val Kilmer sa rozhodol nezobrazovať svoju postavu v utopistickom alebo cizelovanom charaktere. Namiesto toho chcel Kilmer sprostredkovať nihilistický prístup, v ktorom si roky uväznenia viditeľne vyberajú daň na postave fyzicky aj emocionálne. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama