Reklama

Reklama

Takový elasťáky neměl ani Spiderman.  Rick Riker je školní outsider. Jednou ho však kousne geneticky upravená vážka a Rick získá nadlidské schopnosti jako neuvěřitelnou sílu a pancéřovou kůži. Rick se rozhodne, že využije svých nově nabitých sil pro konání dobra a stane se maskovaným bojovníkem proti zlu známým jako "Vážka". V cestě jeho osudu však stojí padouch jménem Lou Landers. Poté, co se mu nezdaří experiment, získá Lou schopnost krást lidem jejich životní sílu a v podlém hledání nesmrtelnosti se stane superpadouchem "Přesýpací Hodiny". S nepředstavitelnou silou, neuvěřitelnou rychlostí a strašně nepohodlnými punčochami bude Vážka schopen zastavit písky Přesýpacích Hodin a zachránit svět? A co víc, přestaneme se vůbec smát, abychom si toho všimli? Parodie na filmy o superhrdinech, od Spidermana, Batmana až po Fantastickou čtyřku, vás dostane. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (562)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parodií na cokoliv je poslední dobou jak máku a tak už ani tato na superhrdiny nijak nepřekvapí. Každopádně je stejná jako řada jiných. Parodie převážně Spider-mana, občas hodí semtam nějakou scénu s Batmana nebo X-Mana a každopádně si hraje na zábavu první třídy a přitom je trapná až to bolí. Rozhodně je tu ale pár scén, které za to vidění stojí a u kterých jsem se smál ještě dlouho poté co jsem tento film viděl. Jenže to je sakra málo na parodii. Nebo by bylo sakra málo na parodii na počátku devadesátých let. I když na tomhle spolupracovali lidi ze Žhavých výstřelů a táák je to prostě průměr. Jediné dobré a jiné ale na tom je, že to není tak nechutné jako jiné a právě proto se taky o nějaký ten bod tahle parodie povyšuje nad ostatními, ale stejně je to hodně málo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ale hovno, zase mě tady s tím hodnocením zlobíte. Samozřejmě ve filmu se prdělo víc než by bylo zdrávo a podobný druhy humoru taky nemusím na druhou stranu pokud chceme mluvit o skutečné trapnosti, stačí zůstat na téhle databázi a pročítat si v poště žádosti o výměnu bodu atd. Tohle je prostě humor s gulema pro lidi z gulema, protože krom parodií na všechno možný je dost zřejmý, že si herci dělaj prdel i sami ze sebe (Pam). Hrozně se mě líbilo jak teprve obrazová část dávala některým dialogům ty správný grády (krmení rybiček). A ten šnek, ten šnek to byl hotovej sexuální gurmánek :) Už dlouho mě nic nepobavilo tak dobře jako tahle ujetost. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu další z parodií, která si tentokrát utahuje ze superhrdinských filmů. Tentokrát se však nejedná o odpad jako v případě "Epic movie" nebo "Disaster movie" ale o povedenou komedii, která je sice občas trapná ale má v sobě spoustu podařených vtipných kousků a víceméně se zde nenajde jediný fékální vtípek, které jsou v dnešních komediích tak populární. Film nejvíce kopíruje Spidermanovo dobrodružství a do toho vkládá další superhrdinské kousky jako je Batman, Fantastická čtyřka nebo X-Men. Nejedná se však jen o přehlídku vtipných scének vykradených z jiných filmů ale překvapivě se zde najde i o pokus o příběh, který sice nepřináší nic nového ale je alespoň trochu zajímavý. Co se týká herců tak i zde byl výběr povedený a žádný z herců nesklouzává k trapnosti a především Leslie Nielsen opět válí a i po tolika letech dokáže rozesmát. I když snímek nedosahuje kvalit legend jako "Žhavé výstřely" nebo "Bláznivé střely" v dnešní záplavě rádobyvtipných parodií se jedná o nejlepší kousek. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Scary Movie, Date Movie, Epic Movie a teď i Superhero Movie. Každý rok nějaká ta parodie s "movie" v názvu, každý rok skoro ten samý plakát, ti stejní herci a ve výsledku to je vždycky bída. Tentokrát to ale přece jen není až taková hrůza, několik vtipů tam je opravdu podařených (Tom Cruise mě dostal), ale i tak stále převládají trapné a nevkusné fórky, záchodový humor a navíc se většina "herců" snaží být tak vtipná, že přehrávají více než děti na školním představení pro rodiče. Oproti Date Movie a Epic Movie je tahle komiksová parodie sice o třídu lepší, ale kvalit prvního a třetího dílu Scary Movie bohužel nedosahuje (a ani v těchto případech nejde o nijak závratně kvalitní podívanou). Ve výsledku jsem se několikrát upřímně zasmál, často jsem se cítil trapně za samotné tvůrce a už po několikáté jsem se ujistil, že Leslie Nielsen už dlouhá léta dožívá z popularity bývalé ikony žánru parodií a měl by konečně odejít do komediálního důchodu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmová komédia nepatrí zrovna medzi moje obľúbené žánre. Obzvlášť opovrhujem americkou, teenagerskou, lacnou, primitívnou filmovou paródiou. No a režisér, scenárista a producent Craig Mazin sa predovšetkým sústreďuje na tento štýl pokleslej zábavy. Takže keď som si pustil snímok "Superhrdina" (Superhero Movie), ktorý natočil v roku 2008, tak som nemal žiadne vysoké očakávania. Ba práve naopak, bol som pripravený na poriadne trápnu chujovinu. Ono to však prekvapivo až taká katastrofa nebola. Pár krát som sa dokonca aj schuti zasmial. ** ()

Galerie (59)

Zajímavosti (16)

  • Představitel hlavní role Drake Bell složil a natočil skladbu „Superhero! Song“, kterou můžeme slyšet při titulcích. (Olík)
  • Drake Bell, ktorý v tomto filme Spider-Mana paroduje, mu o niekoľko rokov neskôr prepožičal svoj hlas v animovanom seriáli Ultimate Spider-Man (od r. 2011). (Macejko)

Související novinky

Suprhackerství

Suprhackerství

09.01.2009

Dovolím si volným překladem citovat z diskuzního příspěvku anonymního autora na nejmenovaném serveru: “Hackeři jsou odpadlíci mimo skutečný život, bez práce a zálib, s nízkou sociální inteligencí.… (více)

Reklama

Reklama