Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 7

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (412)

POMO 

všechny recenze uživatele

Unbreakable pro jednouduché a bez fantazie. Remake bez nápadu a charakteru. Ani Willis se tam moc nehodil. Toho primáře, který se v garáži za jeden večer naučí střílet lépe než profi-gangstři, mu neuvěříte. Mordy drsné, jakože katarze při výkonu spravedlnosti. Ale když je spravedlnost vykonaná na nezajímavých, nerozpracovaných záporácích, míra katarze pokulhává. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem to čekal mnohem horší s ohledem na pokryteví a korektnoti, které se nyní dějí v Hollywoodu. Bruce se konečně alespon přiblížil Brucovi z dob kdy byl pro mně king. Filmu určitě nechyběly scény mající úroveň, od počáteční fáze přepadení v baráku nebo dialogové scény ve výtahu v nemocnici. S vypětím všech sil a když pominu příliš zdlouhavý prolog měl film dynamiku a dokázal udržet mou pozornost. Co se nepovedlo byl kontrast vtipně náhodných zabití padouchů versus vážně vypadající akční thriller, vůbec mně nešla dohromady upadnutí po krvi, pád koule, náhodný blb v cestě kulky a pak tam vidíš dojemné scény v nemocnici mně to k sobě prostě nesedělo. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serii s Bronsonem nakoukanou nemam, Rozsudek smrti s Baconem se mi ale líbil. Od tohohle jsem nic moc necekal, precejen Willis uz ma svoje nejlepsi leta davno za sebou a Roth nikdy zadnej velkej lumen nebyl. Takze me to nakonec docela mile prekvapilo. Jasne, je to jen takovy krimi becko s nejakou tou akci a tezce prumernym scenarem, ale Rothovi se podarilo dostat ze vseho maximum. Willis samozrejme herecky nestiha, takze nejaky oplakavani zeny mu clovek moc neveri, ale nastesti mu veri toho osamelyho "Smrtaka". Ostatni herci jsou pak minimalne sympataci. Film i pres mozna krapet zbytecnou delku, kde hlavne v prvni pulce se toho zas tak moc nedeje, si udrzuje slusny tempo i napeti, Willisovo akce jsou radne drsny a proste me to bavilo. Slabsi 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvlášť teď v době, kdy je to v USA masakr za masakrem a jakákoli obhajoba (či pouhý humor na téma) zbraní rovná se šílený píchání do vosího hnízda, tak je až neuvěřitelný, že "Bear Jew" Eli Roth přesto nějak protlačil a natočil zrovna remake DEATH WISH. A neusnete-li v úvodní půlhodince, čeká pár z vás taky tak skvělá nekorektní zábava. Nejhorší možný načasování, tupá zábava pro primitivy, nesmyslně násilný a bla bla bla bla bla, já říkám MRDAT POHORŠENÝ KRITIKY - tohle je přesně ta správná jednoduchá, ohraná, starosvětská akční střílečka na téma oko za oko. Má to šťávu, dost srandy, krve a drsňáren, úctu k originálu, taky vychytaný maličkosti typu Sway @Shade45, soundtrackový pecky jako "Back In Black" a "Love Sosa", plus fajn vedlejšky a starýho dobrýho hláškujícího Bruce Willise. Hloubka nulová, prostě popkorn a za mě radost veliká. Ideální cílovka: držitelé zbrojáku ✌🏻 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kersey se vrátil a jelikož Bronson už umřel, dostal tentokráte postavu do péče Willis. Zatímco v originále divák tušil že udělaný Bronson na to rozhodně má a musel hrát zpočátku přemýšlivého blbečka s brýlema, který poté vzal spravedlnost do svých rukou. Přerod aktuálního doktora Willise v zabijáka Willise moc uvěřitelný není. O nějaký průser se nejedná a i v tomhle filmu existuje určitá hierarchie, po které náš hrdina se zbraní stoupá, aby v závěru vystoupil na bájný Olymp a zahlásil že má splněno. Nebo spíše možná prozatím splněno? Uvidíme. Každopádně podle posledního záběru je jasné že si Willis po delší době účinkování ve filmu užil a nepodává svůj v poslední době obvyklý znuděný výkon. Mrtvých šmejdů: 8. 60% za nostalgii. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Film sa odohráva v Chicagu, Illinois, na rozdiel od New Yorku, kde sa odohrával román aj pôvodný film. (WalterIK7)
  • Zbraně použité ve filmu byly: pistole Glock 17, samopaly CZ Scorpion evo3, AK 47 a útočná puška M4. (K98)
  • Po svojom debute filmový trailer vyvolal kritiku od novinárov a filmových kritikov, mnohí ho titulovali za rasistický. (WalterIK7)

Reklama

Reklama