Reklama

Reklama

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (412)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající remake bez jakéhokoliv výraznějšího režijního rukopisu, či snahy jakkoliv ozvláštnit divácký zážitek. Motiv pomsty, se kterým se pracuje klasicky v zajetých kolejích se všemi klišé. Sem tam akce a násilí, které je prvoplánovitě expresivní, tak jako to dělá Roth vždycky a Bruce Willis, který hraje zaprdlého doktora bez života a bohužel mu to docela jde. Chce se řict na jedno koukání, ale asi ani to ne, spíš lepší vynechat. V rámci revenge movies standartně odvedená práce. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Během přepadení přišla manželka Paula Kerseyho o život a dcera skončila v nemocnici. Paul věří, že policie zločince brzy dopadne, ale zatím utíkají. Takže se rozhodne, že si pořídí zbraň a se zločinci si to vyřídí po svém. Nová verze thrillerové klasiky je příjemné akční béčko, které spoléhá na solidní přestřelky, krev a stále charismatického Willise. Jakmile se ale tvůrci pokoušejí o psychologii a vážné drama, přestává to fungovat. Naštěstí to nedělají moc často. O moc lépe to asi dopadnout nemohlo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen a jsem rád, že Willis od Red 2 tedy po 5 letech natočil opět slušný film ještě z mého oblíbeného Revenge žánru. Příběhově to sice nepřináší nic nového, ale je to jízda od začátku do konce, slušně zahraná, příjemně krvavá s jednou solidní gore scénou a intenzivním Home Invasionem, kde emoce vyráší o 160 stupňů. Skvěle jsem se bavil. Eli Roth/Bruce Willis a oldschool revenge tohle troj kombo můžu. 80% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Původní Death Wish: ztrápenej taťka si pořídí bouchačku a jde si frustraci z nepřiměřený kriminality vyřizovat na vlastní pěst. Kontroverzní morálka příběhu o zločinu a trestu byla v podstatě nadčasová a byť byl výsledek vlastně jen takovým slušným béčkem s fajnovou atmosférou pouliční špíny, dosáhl bezmála na kultovní status. Remake: tradiční revenge střílečka, kde jde fotr vykosit trýznitele svý rodiny. To je docela odvážnej krok - původní okoukanej námět byl nahrazen ještě okoukanějším! Na pytel je i titulní postava, jelikož přerod z nekonfliktního doktůrka na vraždícího superterminátora je věrohodná asi stejně, jako papoušek ara za polárním kruhem. Do toho laciný gore momentky a zoufale nevyužitej vliv sociálních médií (jedinej náznak nečeho novýho proti originálu). Trapný béčko (zase - přestávam věřit, že by ze sebe Roth někdy vypotil nadprůměr). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvlášť teď v době, kdy je to v USA masakr za masakrem a jakákoli obhajoba (či pouhý humor na téma) zbraní rovná se šílený píchání do vosího hnízda, tak je až neuvěřitelný, že "Bear Jew" Eli Roth přesto nějak protlačil a natočil zrovna remake DEATH WISH. A neusnete-li v úvodní půlhodince, čeká pár z vás taky tak skvělá nekorektní zábava. Nejhorší možný načasování, tupá zábava pro primitivy, nesmyslně násilný a bla bla bla bla bla, já říkám MRDAT POHORŠENÝ KRITIKY - tohle je přesně ta správná jednoduchá, ohraná, starosvětská akční střílečka na téma oko za oko. Má to šťávu, dost srandy, krve a drsňáren, úctu k originálu, taky vychytaný maličkosti typu Sway @Shade45, soundtrackový pecky jako "Back In Black" a "Love Sosa", plus fajn vedlejšky a starýho dobrýho hláškujícího Bruce Willise. Hloubka nulová, prostě popkorn a za mě radost veliká. Ideální cílovka: držitelé zbrojáku ✌🏻 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Hlavní postava Paul Kersey (Bruce Willis) nosí na zápěstí švýcarské hodinky značky Panerai, konkrétně Panerai Radiomir. Jedná se o nejznámější model, který byl původně navržen pro italské námořnictvo. (Pepy)
  • Natáčení probíhalo v Chicagu (USA) a v Montrealu (Kanada). Natáčelo se od 24. září do 29. října 2016. (PaTeXx)
  • Po ôsmich rokoch sa jedná o prvú snímku distribuovanú spoločnosťou Metro-Goldwyn-Mayer. Ich predošlým filmom bol To bol zajtra žúr (2010). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama