Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příšerná taneční čísla prokládaná varietními výstupy okresního formátu. 1) Do toho je opatrně vložen jeden až dva účinkující ze Západu (třetí kategorie) a, aby se neřeklo, i něco málo z československé pop music (což je dnes občas to jediné, na co se dá koukat)._____ 2) Průvodní slovo držely televizní hlasatelky či jiné další nevýrazné postavy. To se změnilo příchodem Dvořáka s Bohdalovou. Místo nanicovatého konferenciérství na scénu vtrhly zábavné scénky a humorné špilce povolené komunální satiry, jejímž mistrem se Vladimír Dvořák stal. Za moc to nestálo, ale zaplaťbůh za ty dary. Některé scénky se navíc Dvořákovi opravdu povedly a zařadily se do zlatého fondu televizní zábavy. Navíc zřejmě pod Dvořákovým vlivem se trochu (ne moc) začala zlepšovat i dramaturgie pořadu a objevovat se zajímavější hosté. Česká verze Ein Kessel Buntes byla na světě._____ 3) Je zajímavé, že na většinu hostů ze zahraničí (a že jich bylo) si dnes nikdo ani nevzpomene. Balet Československé televize odpočívá někde v uměleckém pekle. Občasnou vzpomínku věnujeme československým performerům. Ale Dvořáka s Bohdalovou si připomínáme stále (i když, pravda, ne všechna jejich čísla)._____ 4) Občas (zřídkakdy) se objevily i doslova skryté poklady. Minirecitál Hany Hegerová v roce 1975 nebo vystoupení Ljuby Hermanové budiž příkladem._____ 5) Hodnocení je velmi obtížné. Za období před D+B odpad - 1*, estrádní čísla a zahraniční hosté (až na vyjímky) 1*. Zbytek 2 - 3*. Dvořák a Bohdalová 3 - 5* (jak kdy). Takže jak to udělat? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Paní Bohdalová, mistře Dvořáku, vraťte se prosím Vás a ukažte těm dnešním "komikům" z titulních stran všech možných i nemožných plátků, jak se dělá televizní zábava. Poctivý humor totiž není o spršce vulgárních výrazů ani o vyprávění historek ze svého soukromého života, humor je především o talentu a úmění, takže dnešní "komediální" hvězdy TV Nova, TV Prima a dalších TV, by si měli sednout na tu svou namyšlenou prdel a pozorně sledovat "Bohdalku" s Dvořákem, třeba by se něčemu přiučili a některým z nás by se pak při jejich "vtipech" přestal zvedat žaludek. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nezažil jsem tu dobu, proto nemohu soudit, jak tento pořad působí na ty, jejichž životy se utvářely právě v tomto období. Mně osobně se dělá šoufl z tehdejší módy, i ke kultuře bych měl jisté výhrady. Ovšem z elegantního humoru především pana Vladimíra Dvořáka by si měl vzít příklad nejeden dnešní Geňa... ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% - Výstupy Vladimíra Dvořáka a Jiřiny Bohdalové, mezi které byly vsouvány různé písničky a jiní estrádní umělci. Já vím, že to bylo naopak, ale takhle jsem to tenkrát cítil já. Humor VD byl inteligentní, i když dost často šlo o době poplatnou satiru (což se projeví především při shlédnutí v současnosti opakovaných dílů), JB zdárně sekundovala. I když spousta gagů dělá dojem improvizace, jednalo se o dopředu vymyšlené a pečlivě nazkoušené kusy. V každém případě nadprůměrná zábava (myslím ty spojovací gagy, estrádní čísla nehodnotím). ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Když na tuhle estrádu sem tam narazím, mám z ní hned husí kůži. Dílem za většinou nevtipné vtípkoscénky Dvořáka a Bohdalové, dílem za otřesná hudbodivadelnokouzelníajánevímcovšechno čísla, mnohdy v režii soudruhů z NDR. A že to bylo vtipné? No když tehdy nic jiného v televizi nebylo, tak se není čemu divit. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • Jiřina Bohdalová a Vladimír Dvořák nemoderovali pořad od začátků, předtím byli moderátory tehdejší hlasatelé. (DavidHodan)
  • V pořadu účinkovala i skupina UNO, kde vystupoval také Richard Genzer. (ČSFD)

Reklama

Reklama