Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Harding (Penn Badgley) se vrací z vojenské školy domů, kde na něj k jeho údivu čeká šťastně zamilovaná matka (Sela Ward) a s ní i její nový přítel. Jmenuje se David (Dylan Walsh) a s Michaelem se tak trochu znají. Postupem času začíná mít Michael z nového přehnaně ochotného obyvatele domu stále podivnější pocit. Je opravdu tak dokonalý, jak ho vidí matka, nebo snad skrývá i svou temnější tvář? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (225)

Handle 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl, ale i tak musím říct, že mě film docela překvapil. Reklama nulová, tak trochu se o tom filmu neví, ale podle mě se natočil fakt dobře. Nic nového to sice není ale i tak je to lehce nadprůměrný thriller s hororovými prvky, kde nehrají žádní oscaroví herci, ale i tak byli sympatičtí a líbili se mi. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

V žádném případě se nejedná o horor !!! Na to je tam málo krve, napětí, lekaček apod. Toto je stoprocentní thriller, který se snaží budovat atmosféru hezky pomaličku až do drtivého konce. Jen velká škoda, že se zde ničeho drtivého nedočkáme. Tohle je totiž úplně obyčejná, ničím nezajímavá pohádka o zlém tatínkovi, která spíš zklame než potěší. Zklame především hloupými a ohranými momenty a postupy (SPOILER: máme záběr na matku, která se snaží vylovit z bazénu deštník, v druhém záběru se ta matka se strachem rozhlíží všude okolo sebe a nikdo tam samozřejmě není, třetí záběr je na bazén a ve čtvrtém se matka otočí a hups: půl metru za ní stojí killer a bác, je po mamce). Takových momentů je tam až směšně mnoho a celý to zazdí ještě tuctový konec. Celkově pro mě opravdu zklamání a 2 hvězdičky snad jen ze soucitu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Remake thrilleru z 80. let doznal několika drobných posunů a dá se říci, že k lepšímu. Současným mladým divákům, odkojeným neustálou akcí a potoky krve, bude tento snímek připadat nejspíše nudný. Kdo však má trochu větší rozhled v žánru thrilleru, který vždy více než s krví a akcí pracoval s napětím, ocení subtilnost scénáře a jeho konečné provedení. Oproti verzi z 80. let některé věci ubyly - chybí například scéna záchvatu v hospodě, chybí tajemný mstitel, a vizáž padoucha není už tak na první pohled podivínská. Což jsou klady. Protože scénář je takto křišťálově čistý a dá se soustředit na atmosféru a skoro civilní herectví postav. Příběh je prostý - jeden chlápek se vždy vetře do nějaké rodiny, kde chybí otec, chviličku to vypadá, že je nejbáječnějším mužem na světě, ale nesnažte se mu vyjádřit nesouhlas. Vánoce, neVánoce, podřízne celou rodinu, změní vizáž a putuje dál. Velice dobře a právě civilně jej ztvárnil Dylan Walsh, známý u nás ze seriálu Plastická chirurgie, s.r.o. Protože se tvůrci rozhodli pro určitou realističnost ztvárnění, nabývá snímek důvěryhodných prvků. Hlavní postava je sice vyšinutá, ale na první pohled vypadá jako každý druhý chlápek. Také podezírání jeho osoby v nové rodině je pozvolné, zprvu nepodložené - jako když cítíte, že něco neklape, ale nevíte proč a nemáte pro to důkaz. Prvními, kdo na tuto nedůvěru doplatí, jsou zvědavá sousedka, skutečný otec, pak jedna z matčiných přítelkyň. A vše se schyluje k očekávanému závěrečnému souboji, který opět vychází z logiky věci. A přesože v podstatě víme, o co se bude hrát, přece jen se divák cítí napnut, zda bude padouch odhalen, jak se věc bude vyvíjet, atmosféra je skutečně podařená. Výborná je i práce se zvukem a hudbou, s napětím samotným rovněž. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/otcim.html ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný horor, ve kterém se na můj vkus ale až moc mluví a málo zabijí. Přesto to ale celkem rychle uteče a postavy nejsou tak prvoplánově tupý, jako v jiných hororech poslední doby. Dylan Walsh je překvapivě velmi přesvědčivý a na Amber Heard bych se mohl koukat celý den. Poctivá hororová jednohubka. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ha no vida... Natočíme sračku roku. Zrýmejkujeme nějaken ten starej horor-thriller, nejlíp ještě pokud možno ten, kterej už ve svý době byl totálně průměrnej, nezajímavej a neoriginální. Obalíme to další řadou klišé rádoby zvraty a dementním chováním postav a všechno zabalíme do hávu moderně vypadajícího filmu pro dnešní teanegerskou generaci... no nic nemá smysl se víc rozepisovat shit zůstane shitem. K už tak zbytečnýmu původnímu filmu, jenom přibyl ještě zbytečnější remake...5% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, ve které David (Dylan Walsh) strhne sprchový závěs poté, co je bodnut do krku, je odkazem na film Psycho (1960). (henrycruel)
  • Videohra, kterou hrajou Michael (Penn Badgley) a Sean (Braeden Lemasters), se jmenuje "Burnout Paradise". (henrycruel)

Reklama

Reklama