Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od Eastwooda jsem zvyklý na filmy s vážnou tématikou, ale překvapil mě filmem, který je pojat odlehčenější formou. Sice je to film z roku 2000, ale při jeho sledování jsem si fakt místy připadal, jako kdybych byl přesunutý do osmdesátých let. Zažíval jsem docela nostalgickou atmosféru a jsem za to velmi rád. Kdyby se režie ujmul někdo jiný než misrt ve svém oboru, tak by to mohlo dopadnout katastrofálně, ale Eastwood si to pohlídal a ke všemu nám dávkoval vtipné hlášky coby hlavní hrdina. Herecké obsazení je opravdu tím nejhlavnějším tahákem, byl to jeden z faktorů, proč jsem si tento film na zhlédnutí vybral. Nezapomenutelný český dabing našich předních dabérů tomu dal ještě něco víc, někdy jsem se mohl smíchy potrhat. I triky nebyly nejhorší, vesmírné sekvence mě opravdu zaujaly.Film trochu ztrácí, když přesedá z komedie na vážnost, ale takových momentů vyjma konce zde moc nenajdete. Po dlouhé době výborná odreagovačka. Někdo to člověk potřebuje. Za mě dávám 76 % ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Clinte, Clinte, kdyby ti ta stařecká demence neosekala smysl pro soudnost a valil si to celou dobu jen po asfaltu parodie pod heslem : Senior klub si dělá prdel z Armagedonu, tak by to byla sranda a pětihvězdičková zábava od začátku do konce. Takhle se z docela legračního Babího léta v první třetině opět stala velmi podprůměrná vesmírná záchranná akce protkaná takovýma hovadinama, že už mě ani moje slabost po Jonese neuchránila od usínání nudou. Nicméně začátek a výcvik astronautů mě vážně bavil. Sice nechápu, proč se Clintově výrazu, který vypadá jako po vpichu neurotoxinu, říká herecké umění a charisma, když ho není schopný změnit, ať už se baví o šukání, rakovině nebo konstrukční závadě ruského satelitu,..ale v takhle podprůměrném filmu asi stačí celou dobu v tlamě honit pedro a je to prostě pan herec. Mnohem víc mě bavil T.L.Jones a Sutherland, kteří si na rozdíl od Clinta nehrají na akční hrdiny i po smrti a dokázali touto fraškou proplout se sympatickou lehkostí. Nebýt toho zpackaného závěru, kdy Clint pateticky odvrací nukleární katastrofy, aby pak ještě skvěle odřídil raketoplán, jakoby 20let šéfoval borcům z Top gunu, byly by to moc pěkné 3+, takhle pouze 2a půl. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Co napsat k "Vesmírným prďolům"? Klady: Tommy Lee Jones, Clint Eastwood, Donald Sutherland... no dobrá, tak i James Garner, ať mu to není líto, + příjemně odlehčená první polovina filmu, u které jsem se opravdu dobře bavila a chystala si 4*. Zápory: druhá polovina filmu sklouzává do obvyklých hollywoodských klišé ala "Armageddon", přitom jsem zpočátku měla dojem, že "Vesmírní kovbojové" mají takový druh katastrofických filmů parodovat a ne kopírovat. Škoda, chtělo to víc humoru, míň patosu a čtvrtou hvězdicí bych s radostí hodila. 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vesmírné kovboje, kterým visí proklatě nízko vše kromě koltů, lze rozdělit na dvě hemisféry. Verbování spojené s výcvikem přichází skrze svou řevnivost s humorem (vládne Sutherland, který by sbalil odhazovací nádrž raketoplánu jen proto, že je ženského rodu) a poté přichází na řadu kosmoakce s krocením šestiraňáku made in CCCP, která se odmítá vyhnout klišé (je jasné, kdo si před sebevražednou misí zlomí svoji sirku) a vy se zapnutým autopilotem vnímání přemýšlíte, jak vedoucímu letů vysklít porcelánové zuby, aby mu šla snadněji vyrvat z tlamy ta žvýkačka. Obě poloviny spolu moc neladí, ale Sutherlandovu slepýši Jerrymu je to úplně jedno a pozval by je na ústřice.. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Mám Clinta rád. Ačkoliv jsou jeho filmy v jádru na jedno brdo a obvykle přímočaře upalují za jasně načrtnutým poselstvím, mají v sobě kouzlo, slovo a chlapskou tvář svého tvůrce. Buď je rádi máte, nebo na ně z vysoka kálíte. Divák je ale potvora nevděčná a zatímco třeba Gran Torino sklízí megaúspěchy, po dědcích ve skafandrech neštěkne ani pes. Je to trochu paradox - oba filmy jsou stejně tvrdohlavě přímé, oba mají jasně rozdané role a oba používají docela laciné berličky (SPOILER - smrt hlavních postav je v obou filmech "ulehčena" vědomím, že jsou smrtelně nemocné). V mnoha ohledech si mohou podat ruce. Vesmírní kovbojové jsou Armageddon s geronty místo Bruce Willise, přesto však obsahují klukovské nadšení a nadhled (závěrečná scéna je vskutku hřejivou perličkou), což jim dodává šmrnc. Vedle toho jsou opravdu skvěle zrežírovaní, Clint Eastwood mazácky ustál i trikové sekvence a můžu s čistým svědomím říct, že jsem se ani minutu nenudil. Nechci znevažovat názory druhých, ale pokrytectví nefandím a ať počítám jak chci, Vesmírní kovbojové nijak zvlášť nezaostávají za jinými filmy Clinta Eastwooda. SPOILER: Možná i proto, že jsou v něm místo otravných knězů dědkové, co létají na atomových bombách na Měsíc. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Zmiňovaný Bell X-2 byl americký experimentální letoun, který jako první překonal rychlost mach 3 a výšku 100 000 stop (30,5km). (Chevees)
  • „Trochu zestárnete a chtějí po vás, abyste hrál o dvacet let mladší postavy, což je absurdní. Chtějí po vás, abyste hrál nějakého čtyřicátníka. Vy už ale čtyřicátníky hrát nechcete,“ svěřil se se svými pocity Clint Eastwood, který zde hraje jednoho z veteránů, kteří letí do kosmu opravit starý satelit. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama