Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nejdříve taková ta klasická komedie, kde se sejde parta postarších chlápků, kteří si chtějí dokázat, že ještě nepatří do starého železa. A nezapomínají si u toho ze sebe dělat srandu. V druhé diametrálně odlišné polovině film tak trochu sklouzne do roviny no-brain akčňáku ve vesmíru, ale i v téhle poloze film baví. Stejně jako efekty, které jsou i na rok 2000 prazvláštně nedokonalé, ale vizuálně osobité a svěží. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Již od útlého dětství jsem nesmírně obdivoval sovětský vesmírný program a hrozně chtěl být Valentina Těreškovová nebo Lajka. Můj obdiv k dobyvatelům kosmických dálav přetrval až do dneška, jen už se převlékám do sestřina spodního prádla, lezu po čtyřech a štěkám, pouze když to přeženu s kofeinem a manželka si chce hrát na Lady a Trampa. Stejně ale nemohu filmy o kosmonautech hodnotit objektivně a tak tomu je i u tohoto gerontního dobrodružství. Hledat v dílech Sveřepého starce vtip je stejné, jako ho očekávat v referátu Vladimíra Remka o jaderné fúzy. V tomto případě se ale Clint poněkud utrhl ze řetězu a v několika okamžicích se humoru dopustil, což beru jako příjemné osvěžení a odysea čtyř fosílií vystřelených na orbit alespoň nepůsobí jako typická americká kyselá prdel. Jako výplachová oddechovka vkusné a když si jako bonus zahajlujete před portrétem Wernera von Brauna s pruhy a hvězdami v pozadí, zažijete vskutku příjemný večer. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo som sa napozeral a nasmial na tomto obľúbenom filme. Najlepší je Donald Sutherland nie len so svojimi cool okuliarmi ale aj pri čítaní písmen pri vyšetrení. Sú filmy, ktoré môžete vidieť stokrát dookola a rovnako sa zahľadíte a toto je ten prípad. Kto by to bol povedal, že Clint Eastwood dokáže hereckých dôchodcov povýšiť na sympaťákov prvej triedy, ktorí strčia do vrecka novodobých akčných hrdinov. Veľmi príjemný, vtipný a dobre natočený film s dojímavým koncom, ako inak. Fajn oddychovka s pekným koncom a hudbou. Ďakujeme Clint. Skvelé dielo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hoši, pojďme si trochu zablbnout ve vesmíru, když má Houston zase problém. Dnes páprdové, kdysi hvězdy NASA. A stanou se jimi znovu. Někdejší testovací tým musí znovu do akce, protože sic se doba výrazně změnila, stařičký satelit se vymknul kontrole a chystá se zřítit na Zemi. Navigační systém je potřeba opravit a to neumí jen tak někdo. Kvalitní ruční přístup ze staré školy zajistí kvarteto, které tak bude brzy zase na koni. Clint Eastwood zřejmě bouchl do stolu a naznal, že dost bylo těch hezounů, co při západu Slunce pronášejí polotrapné věty a pak udělají hrdinský čin, který zachrání celou planetu. Slibný námět lehce sráží „důchodcovské“ tempo, laskavě vtipná první polovina potěší, patetická kovbojka ve vesmíru už je trochu slabší. Technicky je to fajn, herecky pochopitelně rovněž, Eastwood si zřejmě splnil další ze svých snů. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bylo by fajn, kdyby si Eastwood tehdy před natáčením řekl, CO vlastně chce natočit. Celý ten film spíš začne jako parodie na podobné vesmírné hrdinské filmy, ale v poslední třetině totálně zvážní a je úplně stejná jako všechny ostatní vesmírné hrdinské filmy, včetně snad úplně všech klišé. A fakt nechápu, co se Eastwoodovi stalo, že to ladění filmu v závěru obrátil o 180° a ačkoli většinu klišé bral s nadsázkou, v závěru ta novější klišé bere naopak strašně vážně a tím ta nadsázka z těch prvních úplně opadá. Jako jo, taky to mohlo být o tom, jak si čtyři starci konečně splní sen, dostanou se do vesmíru a k tomu všemu za účelem záchranné mise. A taky to mohlo být celé jenom komedie, ale tím pádem je ta poslední třetina tak strašně skrytě cynická, že to je sotva poznat. A babo raď, jak to teda bylo myšlené. Navíc až na herecké výkony (a herce obecně, je tu solidní sestava), pár skvělých a vtipných scén a vizuál vesmíru je to prostě jenom utahaná nuda bez přesahu. Místy mi těch 130 minut utíkalo neskutečně pomalu, ale může za to i to, že je to natočené strašně průměrně, rutinně, bez čehokoli zajímavého a silného - přičemž vše silné zde vynahrazují klišé a la SPOILER rakovina jednoho z kosmonautů KONEC SPOILERU, ale kvůli tomu podání na tom silného skutečně není nic. Příště si snad od Eastwooda vyberu něco povedenějšího. Lepší 2* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Film zahajoval filmový festival v Benátkách 2000. (Hal_Moore)
  • „Trochu zestárnete a chtějí po vás, abyste hrál o dvacet let mladší postavy, což je absurdní. Chtějí po vás, abyste hrál nějakého čtyřicátníka. Vy už ale čtyřicátníky hrát nechcete,“ svěřil se se svými pocity Clint Eastwood, který zde hraje jednoho z veteránů, kteří letí do kosmu opravit starý satelit. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno