Reklama

Reklama

Glee

(seriál)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební / Muzikál
USA, (2009–2015), 91 h 6 min (Minutáž: 45–48 min)

Hrají:

Lea Michele, Cory Monteith, Matthew Morrison, Chris Colfer, Naya Rivera, Jane Lynch, Kevin McHale, Amber Riley, Dianna Agron, Mark Salling, Darren Criss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(121)

Vystoupení amerických školních sborů zvaných glee kluby vypadají poněkud jinak než naše obvyklé besídky. Jde o show se vším všudy – s hudbou, choreografií, kostýmy, svícením, sólisty... Kluby pořádají veřejná vystoupení a účastní se národní soutěže. Pokud je klub úspěšný, tak to pro školu znamená i prestiž a peníze (sponzoři apod).
Mladý učitel španělštiny Will Schuester působí na McKinleyho škole v Ohiu, kde jako student zažil období největší slávy tamního klubu. Tehdy patřili sboristé mezi nejpopulárnější žáky, protože byli opravdu dobří zpěváci a tanečníci. Jenže současný klub je absolutní propadák. Chybí lidé a schopný sbormistr. Schuester se klubu ujme a čeká ho nelehká cesta. Musí získat kvalitní členy, kteří se zároveň musejí smířit s tím, že podle názoru většiny dětí ve škole jsou sboristé vrcholně trapní. Štěstí se na něj usměje v okamžiku, kdy při konkurzu objeví výjimečně talentovanou studentku Rachel. Ani ostatní adepti na tom s hudebním nadáním nejsou špatně – zženštilý Kurt dokáže vyzpívat neuvěřitelné výšky, korpulentní Mercedes dokonale ovládá svůj hlas, vozíčkář Artie skvěle hraje na kytaru a koktající Tina přestává při zpěvu zadrhávat. Na škole to ale nikdo z nich nemá snadné, téměř bez výjimky jsou terči šikany. Házejí je do popelnice, zavírají do kadibudek, polévají ledovou vodou apod. Není tudíž divu, že se nikdo další do sboru nehrne. Až díky lsti dokáže sbormistr Schuester přilákat kapitána fotbalového mužstva, který má přirozený, ale poněkud neotesaný talent. První záblesk šance na úspěch nedá spát tělocvikářce a trenérce roztleskávaček Sue, která je zvyklá, že její kroužek je na škole ten jediný důležitý. Rozbíhá proto ďábelský plán na zničení klubu v samotném zárodku...
Záměrem tvůrců bylo vytvořit protiklad seriálům plným násilí a vražd. Něco originálního a zároveň pozitivního a optimistického. A seriál má skutečně schopnost vyvolávat v divácích dobrou náladu. (TV Prima)

(více)

Diskuze

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

New Directions

 

Slabší než minule, ale pořád super. Těžce zamrzí Santanino nevyřčené vykašlání se na Dani, hodně potěší C.H.U.M.S a trochu překvapivě i Don't Stop Believin'. Nechápal jsem, proč ji máme slyšet počtvrté, ale na samý konec asi nic jiného než tahle hymna nepatřilo. Tím spíš, že si ji střihnul i sám Will. 

Navrus09

Navrus09 (hodnocení, recenze)

Návrat starých tváří a sté výročí! To bylo prostě super. Pátá série jde k šípku tak snad se to v NY rozjede. Trošku mi v minulé epizodě chybělo nějaké větší rozloučení od nováčků, ale žíly mi to teda netrhá.

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Spoilers ke stému dílu

 

1) Po čtyřletém čekání Kurt zazpíval The note! 

2) Chace Crawford jako největší nýmand z Gossip Girl zaslouženě skončil v kontejneru.

3) Nejkrásnější dárek pro všechny, kteří i po letech věřili, že Puck a Quinn zkrátka měli skončit spolu. 

 

Díky.. takovouhle nálož jsem si přesně přál. 

Mr.Ripley

Mr.Ripley (hodnocení, recenze)

Na to, že se jednalo o poslední Nationals vůbec... těžká slabota. Mercedes na pěst. Jediný co celý díl zachraňovalo byla závěrečná 15-ti minutovka slibující od 100ky velké věci. Prosím, prosím, jen ne další zklamání od takového reunionu!

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

Tenhle díl nebyl nic moc, zase se "brečelo" nad Finnem, děj byl předvídatelný, přeslazený... Aspoň, že ta vystoupení byla celkem pěkná.

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Spoilers

 

Nationals trošku zklamání, protože všechno dopadlo naprosto přesně tak, jak jsem si v průběhu dílu říkal, ale potěšil playlist (hlavně More than a feeling a What I'm looking for miluju, takže těžká radost) a paličky v Samově ruce mi způsobily pověstné zimomravky. Od stovky ale čekám ještě víc. 

..Lucas..

..Lucas.. (hodnocení, recenze)

Mně se nejvíc líbil rozhovor Santany a Rachel ke konci :) jak už to vypadalo, že se usmíří

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Mr.Ripley

Je to asi i tím, že Santana versus Rachel mělo minule dostatečný šokující dopad, že už ty nové hádky moc neměly kam jít. Uvidíme za čas. Jinak mně Blaine nepřekáží, možná proto jsem si tenhle díl plný jeho rozhořčeného koktání mohl v téhle lince užít :) 

 

Každopádně doufám ve velké věci. Příště Nationals a pak jubilejní díl..

Mr.Ripley

Mr.Ripley (hodnocení, recenze)

novoten

Já ti nevím, ale protentokrát nudilo snad úplně všechno. Becky obtěžovala, Tina trhala nervy, Blaine začíná překážet a linka s miminkem neměla vůbec žádný emoční dopad. Na druhé straně NY poprvé nudilo, nebýt druhé půli, která vše zachránila aspoň do vod průměru.

na příspěvěk reagoval novoten

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Trio určitě slabší než Frenemies, ale díky návratu Demi, Blainově hysterii nebo novému názvu kapely to vlastně bylo pořád dost fajn, nehledě na to, že song z Breakfast Clubu umí instantně udělat super náladu. Snad jen ta Becky by nemusela v každém díle mít čím dál trapnější výstupy..

na příspěvěk reagoval Tom Riddle, Mr.Ripley

Mr.Ripley

Mr.Ripley (hodnocení, recenze)

5x09 - Staré dobré Glee probleskující v náznacích s výživnou linkou v NY. Konečně se Murphy a spol. odhodlali ukončit to martýrium v Ohiu a zaměřit se především na NY, který jako jediný drží celý seriál nad vodou. Škoda, McKinley v pozadí (překvapivě) zase nudilo. Ovšem po těch dvou otřesných epizodách byla tahle konečně zase fajn!

Larushka

Larushka (hodnocení, recenze)

H34D

Mně se Santana docela líbí, ale vždycky když jí vidím, tak mě zarazí, jak je hrozně vychrtlá a ve spojení s tou Demi Lovato to bilo do očí ještě víc.

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

Fakt super díl, Sue perfektní hlášky, songy taky velice nadprůměrné a drama pořádné... Jo a musím taky dodat, že čistě vzhledově je Santana jedna z nejkrásnějších ženských, co jsem kdy viděl. :)

na příspěvěk reagoval Larushka

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Spoilers k 5x09

 

Na jednu stranu mě mrzí, že se to mezi Pezberry takhle zašmodrchalo, ale na druhou stranu to byl tak neskutečně natřískaný díl, že jsem nevěřil vlastním očím. Sue co slovo, to perla, Starchild znovu plný energie, dech beroucí Every breath you take i můj milovanej slaďák Breakaway. A hlavně další důkaz, že Lea je bohyně, protože u té poslední hádky jsem její zásluhou fakt nedýchal.

Tohle je prostě ono. V tomhle duchu zůstaňte a zase nedám na Glee dopustit ani jedno křivý slůvko. 

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Nevím, čím to, jestli tou dlouhou pauzou, nebo co, ale dneska bylo naprosto výborný Glee. Všechny linky fungovaly, narvaný hláškama, super songy, skoro tak dobrý jako za starých zlatých časů.

Ondis

Ondis (hodnocení, recenze)

!!! SPOILER!!! s05e03 - Quarterback. Jakým způsobem nechali scénáristé zemřít Finna Hudsona?

na příspěvěk reagoval H34D

Larushka

Larushka (hodnocení, recenze)

Handle

Cannonball se mi nejdřív vůbec nelíbil, ale po pár poslechnutí jsem mu přišla na chuť a Battlefield už je taky moje oblíbená píseň. :) Co na ně říkáš ty?

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

warha

Myslim, že zrušení Limy po sté epizodě by byla moc velká pecka.. Na jednu stranu bych to uvítal, na druhou si to asi Murphy připraví trochu jinak. Myslím, že ta zápletka sté epizody bude čistě epizodická. 

Související novinky

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama