Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Stále příjemně zábavná kriminální parodie. Prvek trapnosti je větší než by bylo milé, ale přesto je tu stále spousta velmi kvalitních částí. Vrchní inspektor pařížské policie Jacques Clouseau (dobrý Peter Sellers) je lovnou zvěří pro francouzskou mafii, která chce dokázat svou akceschopnost, ale i pro svého nadřízeného. Nebezpečný nešika odráží všechny útoky, a ve stínu předstírané smrti odhaluje mezinárodní gang obchodníků narkotik. Z dalších rolí: vrchní policejní inspektor Charles Dreyfus (Herbert Lom), nenávidící svého podřízeného, kterému usiluje o život, úskočný a všehoschopný Clouseaův osobní sluha Cato Fong (Burt Kwouk), provozující v domnění pánovi smrti nevěstinec, mafiánova odvržená milenka a sekretářka Simone Legree (Dyan Cannon), pomáhající Clouseauvi při nebezpečném dobrodružství z osobní pomstychtivosti, milionář Philippe Douvier (Robert Webber), hlava francouzské mafie, a jeho první poskok Guy Algo (Tony Beckley), Julio Scallini (Paul Stewart), kmotr amerického podsvětí, a jeho pravá ruka Al Marchione (Robert Loggia), policejní seržant François Chevalier (André Maranne), Dreyfusův trpělivý asistent, profesor Auguste Balls (Graham Stark), výlučný dodavatel převleků a masek Clouseauovi, transvestita-kriminálník Claude Russo (Sue Lloyd s hlasem Michaela Bella), Dr. Paul Laprone (Ferdy Mayne), Dreyfusův psychiatr, Tanya (Valerie Leon), práskající nebezpečně bičem, a pan Chong (Ed Parker), neohrožený ninja-zabiják. Stále zábavné a vtipné, s napětím, výbuchy, množstvím převleků, krásným závěrečným vyústěním v Hongkongu a vtipnou animací při úvodních titulkách. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Philippe Douvier potřebuje před Američany ověřit svou sílu a moc, a tak se rozhodne zabít šéfinspektora Clouseaua. Zdá se, že se mu to podařilo, a tak se do práce může vrátit Charles Dreyfus, který kdovíjak přežil své vymazání z předchozího dílu, a nyní opět dlí na psychiatrii. Clouseau však samozřejmě žije a spolu s Katem a bývalou Douvierovou milenkou se snaží odhalit vrahy. Slabší tempo, slabší vtipy. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Tempo už trochu opadlo, přesto se jedná o poslední díl, který Sellers dotočil a to pro mě jako pro fanouška neznamená právě málo. Proto čtvrtá hvězdička z nostalgie, i tentokrát nezapomenutelný souboj s Katem a chudák přeždímaný Dreyfus, kterého už vám je chvílemi až líto. Jedna z nejklasičtějších sérií světové komedie mohla skončit na úrovni, bohužel to nevyšlo. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Laťku předchozích dvou vynikajících dílů se přeskočit nepodařilo, proběhl jen jakýsi průlez pod ní. Pár vtipných gagů, řada dalších je přepálených (obchod profesora Ballse), takže jsou spíše absurdní než vtipné, no a taky řada hluchých míst, která moc nebaví. Kato je tu často častován "žlutou opicí", ale interakce s Clouseaem už nejsou tak vtipné jako dřív. Styl gagů posunul opravdu vtipnou komedii do pozice naivní grotesky. No a pak asi detail, ale zajímavý. V sérii Růžových panterů jde o Růžového pantera snad jen ve dvou filmech. Toto se třeba jmenuje Pomsta Růžového pantera, ale ten tady vůbec nefiguruje, není jedinkrát zmíněný (krom úvodních a závěrečných animací), natož aby se někomu mstil... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že Pomsta Růžového pantera, je neoficiálně posledním dílem slavné série, protože další film už je jen jakýmsi střihovým experimentem, který vznikl po smrti Petera Sellerse. Tady vše ještě šlape, snímek sice nedosahuje kvalit těch předchozích, ale rozhodně je plnohodnotnou panterovskou komedií. Inspektorovi převleky tady dosahují vrcholu, nějaký ten výbuch či rvačka se také najde a co je hlavní, inteligentní jemný humor je stále přítomen (stejně jako pražský rodák Herbert Lom). Podařený kousek. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)
  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)
  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)

Reklama

Reklama