Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 349)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tolik pekáčů buchet, až by z toho jeden dostal cukrovku.. Díky provázanosti se Snyderovou třístovkou, komiksovému vizuálu s Millerovým štemplem a statusu filmu, kterého by se měli vyvarovat historici (nejen ti, jenž trpí fobií při pohledu na krev), se nelze vyhnout srovnání. Že se za těch osm let vyrojilo kvantum Spartaků a modelů z okolí Olympu a že filmařskou formou nemůže využít momentu překvapení, za to Murro nemůže, ale že jej absence jakékoliv varlata drásající scény zařadila na pozici jednoho z mnoha autorů moderních pojednání o svištění mečů v rukou sošných majitelů sandálů, tam už je chyba na jeho straně. A když člověk ještě přihlédne ke skutečnosti, že Stapleton (přes veškerou snahu) na to spartské übermacho, chroustající jablko na kupě mrtvých Peršanů, zkrátka nemá, zůstane jen unifikovaná šeď námořních rubaček, motivačních proslovů zastánců svobody a psychopatických výlevů uctívačů tyranie.. Musím přiznat, že při větě: „Bojuješ tvrději, než šukáš!“ mi zaskočil popcorn. Pochopím, že by to řekl Elton John při souboji v blátě Georgeovi Michaelovi, ale takový slovník v bitvě u Salamíny..? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ukážme, že sme sa rozhodli radšej zomrieť na nohách, než žiť na kolenách..." Pokračovanie dnes už kultovej "300-ky" je o niečo slabšie, ale inak ponúka veľmi podobný vizuálny zážitok plný nereálnych, ale oku lahodiacich súbojov. Krásny vizuál svojou prítomnosťou ešte vylepšila krásna E. Greenová , bez ktorej by to asi nebolo ono. A to hovorím ja, čo nemám rád bojovníčky vo filmoch...Film, ktorý sa takmer celý natáčal s pozadím zeleného plátna je plný trikov, ale ich kvalita je veľmi dobrá a je jasné, že takýto film, by ešte pred pár rokmi nemohol vzniknúť. Diváci zažijú rozbúrené moria bez toho, aby si herci namočili nohy, ale to nás nemusí zaujímať. Všetci bojovníci tu trpia vysokým tlakom a ich krv strieka na všetky strany. Najviac sa mi pozdávalo šikovné osadenie a previazanie príbehu i s predchádzajúcim filmom. Potešila ma účasť hrbatého zradcu, ale v závere sa akosi pozabudlo na Božského kráľa Perzie. Žeby dvierka na ďalšie pokračovanie? 80%. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Žádnej vzestup říše, ale vzestup Evičky Green a u kluků pak možná ještě vzestup nejmenovanýho orgánu. Digitální krev mě nebrala, výkvět manekýnů taky ne a ty kecy o svobodě beru spíš jako takový retro, protože už stejěn ani nevíme co to je, ovšem film má skvělý digitální námořní bitvy, hudbu která film pocáká adrenalinem až po prdel a především neskutečně luxusní Evičku Green, ta je tady tak sexy, že by nenechala v klidu ani homíky a jako bobnus předvádí svůj herecký standart což znamená totální nadprůměr, ale není to jen Evě, i ten příběh na to, že je to vlastně taková adrenalinově - vizuální kravinka je docela neurážející, tím hlavně myslím provázanost s prvním dílem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jediným pádným důvodem, proč zcela neodignorovat pokračování 300 je samozřejmě Eva Green. Co se týká komiksu Xerxes: The Fall of the House of Darius and the Rise of Alexander, ten vyšel až 4 roky po 2. filmu a 20 let po prvním komiksovém albu 300 čili takto se dílo stalo značně přezrálým a spadá do té fáze tvorby Franka Millera, o kterém už nechtějí diskutovat ani ti nejvěrnější. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Výsostne efektný, komiksovou krvou zaliaty fotbalový zápas s neodolateľne živočíšnou rozdávačkou v polčase (ktorá ma vzrušila), a na ňu nadväzujúcim poetickým výrokom vo finále (ktorý ma knokautoval). Pochvala tvorcom za honosné poňatie sequelu čoby mohutnej nadstavby na prvý, odteraz skromne vyznievajúci film. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Perzský kráľ Dareios I. (Jig'al Na'or) v skutočnosti nezomrel počas bitky pri Maratóne, ktorá sa odohrala v roku 490 pred našim letopočtom, ale až o 4 roky neskôr. (MikaelSVK)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 110 milionů amerických dolarů (NIRO)
  • Při natáčení se musel vyřešit problém s maketami bitevních lodí: zatímco řecké plavidlo se do studia vešlo celé, perská loď byla tak velká, že ji filmaři museli rozdělit na třetiny. (Linkyc)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Reklama

Reklama