Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 029)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ukázka projektu, ve kterém se tak dlouho piplali s vizuálem, až zapomněli na skoro vše ostatní. Obsazení je v pořádku, triky jsou úchvatné, ale kam se proboha vytratil pořádný děj nebo záporák? Hodně to připomíná Hancocka: Nevyrovnaný film o komiksovém hrdinovy, který vypadá spíše jako drahá úvodní epizoda televizního seriálu, nežli jako plnohodnotný celovečerní film. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to opět to samé. Záchrana světa, nezničitelný záporák, jakási magická imaginární energie, ty správné hodnoty. Tohle od nudy a ohranosti nedokáže záchránit ani osvědčený hitmaker Campbell, jinak znamý jako velký inovátor již zavedených značek (Zorro, Bond). Ne snad, že by opět bezprostřední Reynolds nebyl super, jenomže ty šíleně přepálené kulisy vesmírných světů jsou jen o chlup horší, než celá ta pofidérní mytologie. Takže hold trikařům ano, ale chtělo to lepší projekt, potažmo lépe ho zpracovat. Velkou výhodu má Blake Lively, která by klidně mohla jenom někde stát ve večerní róbě a všechno by bylo v pořádku. To je ale na filmový zážitek málo, specielně pokud jde o komiks, kde je přetlak jako blázen a ničení planet na dvacátý způsob už by odradilo i zarytého fandu zelené barvy. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Letošní nejslabší komiksovka, která nevyužila svůj potenciál a 200 milionový rozpočet spláchnula do ztracena... kde nechali hlavu? Vždyť Green Lanter prstenem a svojí představivostí může vytvořit cokoliv a tvůrci se mohli ve filmu mocně vyřádit, ale to by jim nesměla chybět fantazie... tak je to jen nudný slepenec, který necitlivě skáče ze scény na scénu a při tak rozmanitém rozpočtu ani eye-candy moment nenacházím. Herci nemají co hrát, záporáci jsou též nevýrazní, napětí nebo pocit nebezpečí neexistuje a tak celkově mdlou podívanou hodnotím jen 1,5 hvězdičky… "In brightest day, in blackest night / No evil shall escape my sight / Let those who worship evil's might / Beware my power, Green Lantern's light!" ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli bylo z předlohy možné vyždímat víc, možná ano. Minimálně to nemuselo být tak nudné. Že komiksový hrdina zabrání nehodě vrtulníků tím, že postaví autodráhu v dnešní době asi nikoho moc neosloví. Velkou zásluhu na špatné koukatelnosti toho filmu má i Ryan Reynolds, kterému se nepodařilo mě po celou dobu přesvědčit, že má nějaké charisma a že bych mu měl fandit. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrozná pizdovina. Chlapík navlečený v zelenom sopli bojuje s kriplom s bublajúcou hlavou a digitálnym mračnom z vesmíru. Scenár z výpredaja, herci hrozní (hlavne Blake Lively totálne vypadávala z úlohy), vyvrcholenie nikde. Ale istým spôsobom ma to bavilo. Možno preto, že je to tak nehorázne cheesy - ale konštantne a nonstop cheesy, takže to pôsobí dojmom "autorského zámeru". Škoda, že nebude dvojka, Mark si mohol zahrať ďalšieho zloducha... :-D 5/10 ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • Nejoblíbenější Green Lantern režiséra Martina Campbella je Bzzd. Také prohlásil, že pokud by se mohl stát Green Lanternem, pak by byl Kilowog. (Caszidy)
  • Postava senátora Hammonda (Tim Robbins) byla vytvořena pouze pro účely filmu, v komiksu není o rodičích Hectora Hammonda (Peter Sarsgaard) žádná zmínka. (HellFire)
  • Herec Ryan Reynolds (Hal Jordan) si z natáčení odnesl jako suvenýr prsten, který nosil Green Lantern na ruce. (Duoscop)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama