Reklama

Reklama

Ptákodemie: Děs a hrůza

(festivalový název)
  • USA Birdemic: Shock and Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ona je úchvatná modelka a on úspěšný mladý prodejce softwaru. Do jejich slibně se rozvíjejícího vztahu ovšem krutě zasáhne matička příroda, když skrze své opeřené tvory začne lidstvu oplácet staletí znečišťování a dalších bezohledností. (Festival otrlého diváka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Birdemic bývá někdy srovnáván s Wiseauovým dílem The Room. Tak trochu neprávem. Tommy Wiseau se domníval, že točí seriózní film, a obklopil se aspoň z menší části profesionálním týmem, což je přece jen znát na výsledku. V Birdemic: Shock and Terror neplatí absolutně žádná formální pravidla, celý "film" je vrcholně amatérský a na koleni splácaný. Střih zvuku neexistuje, herci neprošli snad ani divadelním spolkem na základce a postprodukce (kterou si Nguyen nejspíš dělal celou sám) to těžce zazdila. Zatímco Wiseauovi občas uteče nějaká vedlejší zápletka, opakují se mu scény a hlášky a celé to působí bizarně mile, James Nguyen dal dohromady něco, co by natočil každý za pár šupů na mobilní telefon a co není v konečném důsledku nijak zvlášť zajímavé. Snad jen tím, že se to ocitlo v oficiální distribuci. Jenže jak pravil Jarda z Hudebních masakrů, freakshow táhne. (836., 22. IX. 2013) ()

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Budu neobyčejně fér a napíšu, že někde v archivech nepředstavitelně špatných tvůrců se možná válí ještě amatérštější filmové výtvory, ale sám tomu vlastně nevěřím. Birdemic je jasně nejhorší film, jaký jsem kdy viděl - a do karet mi hraje i fakt, že to James Nguyen bere jako smrtelně vážný eko-alarm, přičemž se sám devalvuje úplně každou filmařskou složkou a volbou. Chápu, že tomu dá spousta lidí ironických 5*, a i já se vlastně náramně pobavil, ale spíše jsem byl soustavně knockoutován zjištěními, do jakých extrémů příšernosti se dá filmařina posunout (a to se zdaleka netýká jen triků). Určitě ale Must-see záležitost a pro mě zatím nejzaslouženějších 0% v dějinách kinematografie. ()

Reklama

Master19 odpad!

všechny recenze uživatele

No, nemá talent... Už úvodní dialog s obsluhou fastfoodu, která přinesla menu, je předzvěstí, co se bude dít. Je až neuvěřitelné, jak špatně jdou některé věci udělat a tenhle film je jakousi učebnicí nebo co, jak to bude vypadat, když to uděláte blbě. Už jen základní poučka hororu, že strach je v neviděném tu je postavená na hlavu a v druhé půlce filmu jsou všude orlové. Pamatujete jak jste měli ve škole odevzdat nějaký elaborát o deseti stránkách, tak jste to naháněli zvětšením písma, odřádkováním, odsazením odstavců a tak? Tak tady v tom "filmu" to mají na starosti záběry z jedoucího auta, nekonečná děkovačka po skončené poradě a mohl bych pokračovat. Ale nemá to cenu. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Já tyhle příšerné filmy dělím na tři kategorie - špatné dobré filmy, špatné špatné filmy a Afrika. A tohle je rozhodně špatný špatný film. Jako jo, jsou tu chvíle, kdy se u toho člověk fakt směje, třeba když útočí ptáci poprvé (pak už to jenom působí trapně) nebo když tam tři minuty přerušovaně tleskají, s kyselinou nebo happy meelem to taky byla celkem sranda, herecké výkony jsou taky úžasné, ale asi tak 95% času to bylo jenom nudné a strašně otravné. U Neila Breena je nějaká wtf scéna každou chvíli a funguje jak má, tady ti digitální ptáci levitující bez vzduchu a létající bez křídel zaberou tak jednou a pak je to už jenom trapné, to samé herecký výkony a dialogy. Samotný příběh je taky úplně pitomý, ale to se tak nějak dá čekat, ale ono to všechno celý film prostě působí jen a jen trapně. Jinak první polovinu filmu se vůbec, ale vůbec nic nestane, pak se bezdůvodně objeví ptáci a stejně bezdůvodně zmizí... Kdybych se u toho aspoň většinu času bavil, ale tohle mě jenom otravovalo a nudilo a těch pár scén ani tu hvězdičku neuhájí. Jinak se jedná o snad nejblbější ekologickou agitku, jaká kdy vznikla. Odpad! ()

Pegas1632 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak trefně poznamenal kamarád - ano byl to šok a ano byl to teror. S výčtem co vše bylo špatně nemá cenu ani začínat, protože špatně bylo úplně všechno. Taková 7 minutová scéna kdy hlavní hrdinové jdou na výstavu dýní a defakto nic celou dobu neříkaj, to je ještě luxusnější část filmu. Jedné co dělalo film snesitelný byla chyba v titulkách, kdy se nám zasekla asi na 30 minut věta "vyndej ho", což dalo fimu rychle úplně jiný smysl :D Takže viděla sem už pár fakt špatných filmů, ale todle se nedá brát ani jako vtip, protože je to filmařsky absolutně nezvládnuté. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Mnoho jmen v titulcích je vymyšlených, protože režisér James Nguyen chtěl, aby film vypadal profesionálněji. (L_O_U_S)
  • Režisér James Nguyen film propagoval tak, že svou dodávku oblepil reklamami, umělou krví a ptáky. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno