Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (108)

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sezóna plná paradoxů. Koherentní vyprávění, logika a world-building ustupuje přiznanému fanservisu, v němž tvůrci světelnými rychlostmi přemisťují postavy, aby se sobě mohly postavit v produkčně nejdražších scénách v historii televize. Nakonec těsné guilty pleasure a podívaná, která tady co do měřítka nebyla snad od Pána prstenů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa osobne po štvrtej sérii tá vôbec najvydarenejšia, aj keď k plnému hodnoteniu som sa neodhodlal. Ale veľa nechýbalo, možno nejaká tá bitka aj v samotnom finále. Tých sme sa ale v sedmičke dočkali dosť a bolo sa skutočne na čo pozerať, klobúk dole pred tvorcami, že ani v televíznej tvorbe nemusíme znižovať kritériá pre to, čomu sa vo veľkých akčných filmoch hovorí "vysokorozpočtové žrádlo". No a zároveň cítiť, že sa blíži samotné finále a dej je tak priamočiarejší a blíži sa k jasnému cieľu, spojenectvu nepriateľských strán proti jednému spoločnému nepriateľovi. Celkom úľava pre mozog po premýšľaní nad všetkými tými intrigami desiatok až stoviek postáv. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V siedmej sérii sa začína hrať na fanúšikovskú nôtu a človeku sa až zacnie po komplikovanosti, zvratoch a neistote predchádzajúcich sérií. Počet dejových liniek sa minimalizoval, prichádza k stretom o akých sa nám ani nesnívalo a všetko smeruje k jednému koncu. Je cítiť, že sa blíži záver seriálu. Winterfell otravný, akcia fenomenálna. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letos mírný pokles. Tři scházející epizody vytvořily seriálu velkou přítěž a snaha nacpat závěr celého příběhu Písně ledu a ohně do 13 cca hodinových epizod, které se kvůli financím, ale hlavně prestiži a slávě rozdělí do dvou sérií s téměř dvouletým odstupem, určitě nejen mě zrovna nesedí. Nezbývá nám než si ale počkat na okamžik, kdy uvidíme důsledky hodně gradujícího konce této série. Její průběh byl až místy nudný, stále ovšem mluvíme o nejžhavějším seriálu současnosti. A i když postav ubývá, stahují se mračna nad těmi, u kterých už předpokládáme, že krvavý souboj obstojí. Tak nezbývá nic jiného, než si rok počkat a fandit jim v pravděpodobně nejočekávanější televizní události století. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ikdyž bych těch výtek taky asi našel dost, nemám problém (stejně jako v šestce) napálit pět hvězd. Hlavně za to ďábelské tempo, ve kterém se jede jede v každém ze sedmi dílů a díky tomu nezbývá čas na "zbytečné dialogy". Akce je v téhle sérii tolik jak v prvních třech dohromady - takže dokážu pochopit, že má s tímhle někdo docela problém. Mě tohle ale vyhovuje. Kdo má ale čekat rok a půl na další sérii? ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • V této sérii draci vyrostli do velikosti Boeingu 747. Rozpětí tedy dosáhlo až 64 metrů. (ArsenalEagle)
  • Slavný zpěvák Ed Sheeran, který měl v této epizodě malou roličku, si dočasně smazal svůj účet na Twitteru poté, co se stal terčem posměchu ze strany fanoušků seriálu. (hypo97)
  • Je vidět, že Dothrakové nosí kousky lannisterského brnění z jejich vítězství v Tumbletonu. Jeden voják je viděn s paldronem lannisterského velitele, další jsou viděni s výstuhami na pažích a někteří s ozdobnými lvími brožemi. (mikki089)

Reklama

Reklama