Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (358)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Imdb 9,6/10. Československá filmová hnojbáza 75%...Ďalší komentár by síce potrebný nebol,ale tentokrát si zoberieme na pretras človeka, ktorý píše filmové recenzie pre Refresher. Prekvapilo ho, že bitka nočného kráľa a nočných chodcov sa odohrávala v noci, lebo chudáčik v tme zle videl. Ale HBO podľa jeho názoru potrebovalo ušetriť tak sa preto bitka odohrávala v tme. A nepochopil ani záver. Avšak bez toho,aby som prezradil podstatnú časť z deja nie je možné tomu chudákovi, ktorý dosiahne polúciu pri každom sne o Avangers:End game vysvetliť ako to bolo možné. Čo však čakať od recenzie stránky,ktorej cieľovou skupinou sú 13 ročné deti (samozrejme aj im sa niekto musí venovať). A koniec koncov,stačí si pozrieť ich rebríčky povedzme najlepších filmov v ktorých pernamentne dominujú Avangers...Spolu s bitkou bastardov sme boli svedkami jednej z najlepších epizód. ČSFD by mala pouvažovať nad tým, aby svojim užívateľom umožnila blokovať iných užívateľov v tom zmysle, aby sme boli ušetrený pohľadu na hodnotenia a komentáre tunajších samozvaných filmových expertov. Na druhej strane možno to je dobre že si ich môžem prečítať, pretože ľudská hlúposť ma vždy fascinovala a niekedy dokáže prekonať všetky očakávania... ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veliké zklamání. Vůbec mi nevadí tmavá bitva, je to v noci sakra a navíc všechen ten kontrast ohně a tmy vynikne takhle mnohem lépe. Co mi však naprosto nesedlo je naprostá nelogičnost v chování postav, jejich náhodné teleportování, záběry, kde je v jednom stovky nemrtvých, v druhém pouze pár. Jon sedící na hradbách s drakem sledujíc bitvu, aniž by do ní zasáhl. Jorah, na kterého útočí pár nemrtváků, když jich je v dalším záběrů tisíce. WTF???!!! Velice úsměvné je sledovat jak umírá stovky bojovníků během vteřiny a jak ke konci odolává stejnému množství nepřátel pouze pár hlavních postav desítky minut. SPOILER: Smrt Night Kinga rukou Aryi byla trapná, smrt Theona zbytečná, ostatních nijak moc dechberoucí. Jsem zvědavý s čím přijdou v dalším díle, když je vidět, že přežili jenom hlavní postavy. Debatní kroužek se Cersei? K čemu je tady sakra ten Bran? Ovládl par vran a vyletěl s nimi do krajiny, pecička. Jsem velice skeptický k tomu, jak se vypořádají s koncem seriálu. Zatím nejslabší série a to jsme na ní čekali 2 roky. Připadne mi jako kdyby scénář psalo osmileté mentálně postižené dítě po lobotomii, jinak si ty lapsy nedokážu představit. 52% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silná káva, to ako čo je? Prvé dva diely ako že tejto finálnej série, len suchý vatový nástrel bez lepšieho pohybu vpred, dokopy nič záživné neponúknu a dokonale to zabijú v tretom diely, kde má prísť na akúsi veľkú bitku ale sledujete len krásnu snehovú víchricu, prípadne všade prítomnú tmu, dokopy nič poriadne nevidieť, len mihot, kto proti komu vlastne bojuje. Takže neviem čím to ma upútať a keď ako že má k niečomu prísť v troška viditeľnejšej perspektíve, tak to je len jedna pritiahnutá scéna za vlasy za druhou, to im ako riadne švihlo v gebenách. Gradácia ako hovado. Nemám slov. No tak dokonale to dodrbali, tak na toto sa ako čakalo skoro dva roky??? ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden velký SPOILER: Hra o trůny mě dlouhou dobu míjela, ale pak přeci jen zvědavost byla silnější. Za těch pár let jsem si k seriálu vybudovala vztah, ale asi ne tak silný jako někteří tady. Netrpělivě jsem čekala dva roky na závěrečnou sezónu, ale na rozdíl od ostatních, jsem si o tom nic moc nečetla dopředu, takže mě minulo i šílenství okolo "nejlepší bitva všech dob". Každopádně i kdyby ne, tak bych toto označení brala s rezervou. Znáte to, každá matka o svým dítěti tvrdí, že je nejkrásnější na světě, i když je to pro ostatní obluda. Takže proto ať by dopadl tento díl jakkoliv, asi bych to tak "neprožívala" jako ostatní. Když bych tedy zapojila logiku a veškeré generálské zkušenosti, našla bych tolik mezer a nelogičností, ale proč to dělat? Pro všechny absolutní nevyužití, respektive nelogické zapojení do boje koňáků u mě zafungovala tak, jak tvůrci zamýšleli. Sevřel se mi žaludek, v hlavě mi lítaly myšlenky typu "A kurva, to nedopadne dobře", naprosto jsem se vcítila do postav, bylo mi do breku a stát tam, tak mám v kalhotách. Takže na rozdíl od ostatních tady nebudu vypisovat ty nedostatky, ale naopak. Silné momenty pro mě jsou následující: „Výrazy všech po nájezdu Dothraka, příchod Sansy do krypty a pohled na Tyriona, zapalování příkopu Melisandrou a její výrazy při tom, Arya a boj na hradbách, poté její hra na schovávanou v knihovně, Lyanna Mormont a její odvaha postavit se obrovi, draci nad bouří, „Co řekneme Bohu smrti? – Dneska ne!“, dracarys vs. Night King, pohledy Sansy a Tyriona v kryptě, když už čekali na smrt, Theon, závěrečná sekvence, kdy přestáváte věřit, že by mohl přijít zvrat a čekáte, kdo z milovaných postav zařve a nakonec ten úžasný hudební motiv!!“ Závěrem tedy musím říct, ano souhlasím, že nejlepší bitva všech dob to není, ale emocionálně je tento díl jeden z nejlepších. A těším se na závěrečnou bitvu se Cersei ;o) ()

Matrinx 

všechny recenze uživatele

Jestli na to někdy v budoucnosti budu koukat znovu, asi určitě klidně vynechám přes polovinu epizody. Tohle chaotické nutné zlo vidět znovu nepotřebuji - tu brutální depresivní hardcore akci s kupou mrtvých, která prostě musela přijít, si stačilo odbýt jen jednou. Možná ale přišla brzo... Skvělá byla jenom ta závěrečná pasáž s hudebním doprovodem... Ta si "ty kráávoo" zasloužila. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Před odvysíláním epizody vypsaly české i světové sázkové kanceláře kurzy na to, kdo v této epizodě přežije a kdo zemře. (Duoscop)
  • Jedná se o nejdelší epizodu ze série Hry o trůny.
    (asdfasdf)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno