Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 1

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 539)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ctí komorní jedničku díky hravým alternativním přepisům kultovních scén, skrze termoše s medvědí brokovnicí pomrkává na akčnější dvojku, akceptuje pop-cornovou trojku a její notně odlehčenější tón, a nakonec i rozvádí špinavou čtyřku, když zdařile dokončuje její story o evoluční skynetí mytologii. Výborná akce nabitá super efekty, hláškující Arnold, nahatá Emilia, napínavá hra o čas a prostě šmakózní kotel blockbusterové srandy - nikoliv srajdy! Tolik svých zbývajících vlasů jsem si ve vzteku z vynechání kina snad nikdy nevyrval. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Z duelu Jurský svět a Terminator: Genisys vychází druhý jmenovaný jednoznačně jako jasný vítěz. Kde si oba filmy podávají ruce je bohužel celkem dost blbej scénář. Krom příšerného scénáře je tu ještě Jai Courtney, který své neherectví předvádí i zde v plné kráse a dělá z Kylea Reese naprosto zoufalého borce, co si chce za každou cenu zašukat (prostě takové ty namakané frajery, které vidíte každý pátek na Stodolní). Blbej scénář naštěstí dost "vyrušují" akční sekvence, kterých tu je více než dost, a oproti dinosaurům jsou i zábavné a občas i napínavé. Taky robotí porážejí brontosaury co se provedení CGI a vůbec zvláštních efektů týče .... Jurský svět měl spoustu na sílu tlačeného CGI, které bylo velice špatně naklíčované a vypadalo, jako kdyby to dělalo Thajské studio v pauze na oběd ... Termouš sice žádnou cenu za efekty nedostane, alespoň ale zapadají do všech scén skoro bezchybně (až na vrtulníkovou sekvenci, která je příšerná ... ne Expendables 3 příšerná, ale pořád příšerná). Genisys je prostě nenáročný, nijak zvláště výjimečný, letní popcorn. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dobrý blockbuster, otrasný Terminator. Z celého cítiť strašný kalkul a potrebu stihnúť ešte jeden diel kým Arnie nenosí barle. Aby vôbec mohlo vzniknúť pokračovanie, tak sa treba tváriť že žiadna dvojka neexistovala. Čo je pri jej kvalitách, tak trochu problém, tak trochu neprekonateľný. Čiže tu máme ďalši recyklát, sice kvalitne natočený, alé tupý jak tágo a z humorom pre 12-ročných youtuberov (rovnaké neduhy ako zbytočná trojka). Značka dostáva ďalši kopanec do gúl a ostáva len dúfať, že raz niekto naozaj šikovný opráši premárnené ale nádejné universum Salvationa a pozeranie na bojujúce T800-vky nebude utrpením. A netreba k tomu ani Arnolda. 50% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po rutinní Vzpouře strojů a sterilním Salvationu, který měl s Terminátorem pramálo společného, jsem za Arnieho comeback velmi vděčný. Obsahuje spoustu odkazů na druhý (nejlepší!) díl a vlastně je tu i celková provázanost s původní sérií, což je možná ještě lepší. Taky je potřeba říct, že jsem si předem nevyplácal všechny akční sekvence v trailerech, což bohužel dělá víc a víc lidí a pak si stěžují, že ve filmu vlastně nic není. Netuším, jestli jsem seděl ve stejném sálu, jako většina zde nespokojených, ale jedno je jisté. V několika momentech jsem se v sedačce IMAXU vrátil zpět do puberty, kdy jsem na T-1000 zíral s otevřenou pusou a to si cením. I když Camerona už nikdo nepřekoná, měl ve svém kratičkém review pravdu - HE IS BACK :). A jelikož se dají očekávat velmi nízká hodnocení od jisté sféry místních "kritiků", lehce nadhodnotím - 85%. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tragický casting dvou důležitých rolí, na které jsme zvyklí v tisíckrát lepším podání (Sarah Connor vypadá jako vyjukaná středoškolačka a má velkej zadek, Kyle Reese se tváří jako osvalené tele), trestuhodně nevýrazná akce (Alan Taylor dává filmu televizní look - a to nemyslím v současném významu, ale spíš patnáct, dvacet let spátky) a zápletka je tak blbá, že se člověku otevírá nůž v kapse za to prznění proslulé značky. Jako čekal jsem to, ale i tak je to smutné. Snad jen za toho snaživého Arnolda a roličku J.K.Simmonse můžu Terminator Genisys prohlásit za průměrnou scifárnu. 50% ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

  • Původně se v nejrůznějších internetových diskuzích a článcích šířily fámy o tom, že film bude navazovat na předcházející díl Terminator Salvation (2009). Film byl nakonec koncipován jako reboot série a ignoruje události ve filmech Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) a Terminator Salvation. (CANNIBAL)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama