Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (550)

tahit 

všechny recenze uživatele

Krvavé střetnutí, v němž pár desítek statečných brání hrad i svá práva proti svévoli krále Jana mi přišla jen jako pouhá záminka k velké exhibici bojových scén, kdy vzduchem sviští šípy a lidé se válejí v krvi, žel v nelítostné seči válečné vřavy jsou kaskadérské boje poněkud zmatené. Historizující naivní pohádka sice nenudí, ale dlužno dodat, že taky nenadchne. Nicméně brilantní kulise středověkého hradu nelze nic vytknout. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím největší překvapení roku. Ironclad je přesně takový, jaký by měl středověký film být - plný krve a šlechetných ideálů. Nějaké historické nepřesnosti tady vůbec neřeším. Příběh o hrstce, která vzdorovala až do posledního dechu proti zlotřílému anglickému králi a dánským žoldákům je silný už sám o sobě. Film ale není bez chyb. Jako největší prohřešek vidím kameru, která se místy snaží působit až moc autenticky, hlavně při bojových scénách mi ten třesot lezl strašně na nervy. Z herců se mi kromě opět skvělého Purefoye a Giamattiho nejvíc do paměti zaryl nováček Aunerin Bernard jako válkou nezkušený panoš. A i když je začátek trochu rozvleklý, zbytek filmu už pak běží na plné obrátky a poslední půlhodinu jsem sledovala se zatajeným dechem. Díky výborné hudbě, dokonale vybraným hercům a velmi dobré výpravě za málo peněz se z Ironclad stal zázrakem jeden z nejlepších středověkých filmů, co jsem za poslední dobu viděla. 87% ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Dobývání hradu... v potu, krvi, smradu. Po žebřících hore, středověké gore." Blahoslavené lidské maso, Spielbergem vyvržené na jatkách při vyloďování v Normandii, které jste přijímali s pokorou, vkleče a s jazykem vyplazeným pro zázračnou filmařskou hostii? Tak to určitě jste, spolu se mnou, správní a bohabojní katolíci a náš král vám, coby léno, věnuje hrad Rochester. Ostatně, při jeho dobývání se s tím filmaři taky moc nepárali a s gustem rozpárali spoustu břich, herce ani kompars nešanovali. Viz těžký obouruční meč v rukách urostlého templáře, jehož jediným máchnutím prakticky vertikálně rozpůlil chlapa od ramene až po pás. Brrr... Tučné masité pokračování viz Gilmour93, ve veselém rozverném duchu s pár přesnými zásahy šípem. Ať to nemusíte pracně dobývat z 550 komentáři opevněného ČSFD hradu, tak je to tenhle. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Výborná přímočará krvavá řežba. Jinými slovy skvělá oddechová záležitost. Nižší rozpočet je trochu znát, ale nějak mi to vůbec nevadilo. Partička středověkých Sedmi statečných o počtu 20 kusů proti tisícihlavé armádě zvíci zhruba 100 komparsistů v čele s Vláďou Kulichem mě na dvě hodinky prostě příjemně zabavila - ulítávám na hořlavých prasatech, půlených zbrojnoších a utnutých údech :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Špinavej středověk ve své nejlepší podobě. To je přesně Ironclad, který v příběhu možná nemá kdovíjakou myšlenku, ale mě osobně moc bavil. Zajímalo by mě, kolik film stál, protože u akce bylo vidět, že není taková, jaká by měla být. Každopádně byla zajímavá a i tak se na ní hodně dobře koukalo. Herci taky skvělí a nejzajímavější podle mě byl Vladimír Kulich v roli solidního záporáka. Vladimír má totiž české kořeny a je radost někoho takového v takovém filmu vidět. Na druhou stranu je pravda, že chvíli trvalo, než jsem se odvážil na tenhle film podívat. Ze začátku totiž chvíli trvá, než jsem se do filmu pořádně dostal...no a pak už to bylo jednoduché a byla tam jedna akce za druhou, což mě bavilo. Kéž by bylo víc takových filmů ze středověku. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo v sychravém a deštivém počasí. James Purefoy doslova prohlásil: „Nemůžu se dočkat, až vyrazím natáčet něco na Bahamy“. (Olík)
  • Skupina dánskych žoldnierov vo filme nehovori dánsky, ale maďarsky. (ČSFD)

Reklama

Reklama