Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 193)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré, ovšem až na druhý pokus. Když jsem Dredda viděl poprvé, nemohl jsem se dobrou polovinu filmu zbavit dojmu, že Karl Urban má helmu o číslo větší a že většina toho, co řekne, zní rádoby drsně/trapně. Napodruhé ale tohle všechno zmizelo a já si všímal hlavně toho, jaký má film spád, jak je promyšlený a černohumorně vtipný, jak to Dreddovi a jeho parťačce pěkně ladí, jak perfektní záporačkou je Lena Hadey a jak mají všechny krvavé scény své opodstatnění a žádná z nich není jen tak na ozdobu... Spousta momentů se nejspíš stane legendárními (u mě vede Dredd přicházející, shazující poskoka z ochozu a zase odcházející) a pokud je pravda, že pokračování nebude, je to doopravdy škoda. Až film uvidím příště (a že ho uvidím, je jisté), dost možná přidám pátou hvězdičku. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dredd je perfektní akční jízda. Film si na nic nehraje a hodí vás do budoucnosti, sužované přeplněnými obrovskými věžáky, plné slumů futuristického Los Angeles. Remake Dredda je naštěstí dlouhý tak akorát, takže nezačne nudit. Do popření nejvíc vstupuje akce a brutalita, která tuto komiksovou adaptaci alespoň trošku odlišuje od tuctových akčňáků. Co se týče samotného Dredda, tak Karl Urban je vynikající, na tu roli se vyloženě hodí, no a navrch má perfektní výraz :D A Olivia Thirby je prostě bohyně s andělskou tváří ... 90% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce vychtěný nesmysl, který si nevědomky podává ruku s neumělým předchůdcem z devadesátek. To je pak o to vtipnější, že se ze všech sil snaží právě takovým zbytečným přírůstkem nebýt. Jenže Karl Urban je nevyužitý, pohledná Olivia Thirlby má nevděčnou roli nadaného nováčka, Lena Headey coby hlavní lákadlo nevystoupí ze škatulky anonymního záporáka a brutální akce nudí snad po třetí přestřelce. Nechápu, kam chtěl Garland směřovat a proč na to šel právě tudy, když jindy mě často baví nebo rovnou fascinuje. Dredd totiž většinu času naznačuje svět, ze kterého ukáže jen pár střípků a daleko větší prostor dává prvoplánově nepřístupným výjevům a s odpuštěním pitomým zpomalovačkám (bez kterých by trval slabou hodinku). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Všetko podstatné, čo divák potrebuje vedieť je povedané v prvých 10-tich minútach. Potom začína masaker...,dobre ozvučený akčný masaker, ktorý po dlhej dobe poriadne rozhýbal moje domáce kino. Uzamknutá budova a obrovská presila pripomenie nedávny indonézsky akčný koncert The Raid.Toto je ale komiksová adaptácia a myslím, že je na úrovni. je štýlová, plná spomalených záberov, ktoré tu výnimočne majú svoje miesto a sú skvelé. Veľmi efektívne vyznievajú scény s novou drogou Slo-Mo spomaľujúca vnímanie. Kopanec do riti a strmhlavý let z mrakodrapu si môže grázlik vychutnať až niekoľkonásobne dlhšie. Je to taký "bonusový trest" tesne pred tým, ako sa pri dopade na zem rozseká na kusy...Celkovo veľmi vydarené a dosť krvavé spracovanie, podstatne lepšie ako zo Stallonem. Zaujímave je, že K. Urban narozdiel od Stalloneho helmu nezloží. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Krvavé jatka. Hodně mi to připomělo letošní ZÁTAH, jen bez bojového umění. To nahradily vymazlené bouchačky se spoustou modifikací, týkajících se střeliva (sen každého malého i velkého kluka) a klasické mlácení pěstí... třeba do krku. Urban je perfektní Dredd, umí cedit hlášky děsivěji než Sly a budí větší respekt. Lena Headey jako Ma-ma je solidní protivník a na nováčka se dobře kouká. Slo-mo se postaralo o vizuálně působivé scény (očividně jen za pár liber šterlinků) a 3D tu mohlo být hodně zajímavé, kdyby to ti distributorští bastardi pustili do našich kin. Když nevydělává, tak nevydělává. Další těla na recyklaci. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • Ma-Ma (Lena Headey) byla původně míněna jako starší ženská postava. Headey ale přesvědčila scenáristu Alexe Garlanda, aby ji změnil v ženu ve středních letech, která nenávidí muže. (Linkyc)
  • Tvorcovia sa rozhodli, že Dredd (Karl Urban) by mal disponovať rýchlosťou a byť štíhlejší, než aby vyzeral ako po niekoľkoročnej steroidovej premene. (Greenpeacak)
  • Megamrakodrap Peach Trees, v ktorom sa odohráva v podstate celý film, dostal názov podľa rovnomennej reštaurácie, kde sa tvorcovia filmu prvýkrát stretli. (Greenpeacak)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama