Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 193)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Ready?" Fuck yeah, sem s tím. Ale očividně jsem nebyl ready. Alespoň ne na takovou fajn hláškařinu, která se z toho nakonec vyklubala. Blond rookie byla relativně hot, Ma-Ma je regulérně hot a brada Karla Urbana je na Oscara. Jeden barák a skromný rozpočet se tak podařilo z mého pohledu docela dobře využít, pořád tu sice byla ta debilní zpomalovací droga a podprůměrné efekty ale na čtyři z pěti to stačí. "You look ready." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Soudce Vřed - ano, až tak mi byl protivný.. Takže si to shrňme: a) autor komiksu John Wagner byl spokojen, b) zápletka odpovídá prostotě žánru, se Serbuan Maut se údajně navzájem nevykrádá, c) extrémně zpomalené záběry ala nálet orla na rybičku z National Geographic jsou údajně velice koncepčně řazeny, ale já mám za to, že Travis chtěl být hlavně cool a to až tak, že občas nepoznal míru, d) brutalitou a krvavostí se dohání nedostatky v akční invenci, e) pokusy o nějaké hláškování leží schoulené ve stínu duchem podobně pravoúhlého Útěku z MS-1, f) Karl Urban. Z kadeřnictví odešel i se sušákem na vlasy a pokyny: „Mluv drsně, když nemluvíš, vysuň dopředu spodní ret a bradu.“ Osobně si myslím, že kdyby byl na jeho místě náš stejnojmenný kreslíř anekdot, nikdo by nepoznal rozdíl - snad jen záběry z profilu by odhalily pivní mozůlek nemilosrdně okopírovaný elastickou soudcovskou uniformou.. Jedna věc by mě ale u vykonavatele spravedlnosti z Mega City One zajímala. Když si ten fašounský Harry Callahan tak hladce poradil s Ma-Ma, zvládl by i Mama Kami? Tak průraznými náboji nejspíš chlapec nedisponuje.. Negotiation´s over. The sentence is two stars.. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neviem či som mal dlhú odmlku, no toto je na moje veľké prekvapenie, absolútna jeba. Nie som fanúšik takýchto "sajnsfykšn", no Dredd-a som extrémne podcenil, pričom remake so Slájom je oproti tomuto ako honiť si vtáka v prhlave. Dal by som aj "piatu", no zas taká erekcia to nebola. A chcel by som sa poďakovať podaktorým užívateľom, ktorých mám v "milovaných", že tento film zjebali pod obraz Boží. Aj vďaka nim boli moje očakávania na bode "0", a tak je samotný výsledok viac prekvapivý, ako "Igorov" posudok od psychiatra. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Dredd" je lepší než jsem se obávala a horší než by mohl být. Postavy jsou až na výjimku Dreddovy parťačky zoufale charakterově ploché, klidně by se na ně dalo rýsovat a netušila jsem, proč bych někoho měla nenávidět nebo mu naopak držet palce. Samozřejmě jsem zákona dbalý občan s bujně vyvinutou averzí vůči asociálům, přesto si zastánci práva nezískali mé sympatie a padouchů mi bylo přinejlepším trochu líto, spíše mi byli lhostejní. Karl Urban sice je sympaťák, ovšem tady jsem z něj zaregistrovala jen to, že má ošklivou spodní čelist. Kdyby pod tím černorudým kýblem a brněním byla třeba Jiřina Bohdalová, změnu by diváci poznali jen podle hlasu: Urbanův záhrobní tón by nahradilo Rákosníčkovo vřeštivé trdlování. S kulisami si tvůrci filmu mohli taky pohrát více - třeba panelák budoucnosti byl na můj vkus strašně sterilní, chyběly mi v něm haldy odpadků, pořádně počmárané zdi, sem tam hovno a podobně. S ohledem na futuristický vzhled Soudcovských motocyklů nechápu, proč všichni ostatní museli jezdit v úplně obyčejných křápech. Celkově jsem postrádala nějaký dopad záření na lidstvo, snahu se ochránit, mutace atd. Akce byla v podstatě omezená jen na střelbu, žádné choreografické orgie jako v "Serbuan maut" se nekonaly a nebýt raušových zpomalovaček, stálo by to za vyližprdel. A že by z toho množství naturalisticky podaných násilných scén většina citlivých duší hodila šavli jak půlměsíc... no, nejsem schopná se rozhodnout, jestli je to opravdu klad. Nepřekvapilo mě to, nenudila jsem se, přisoudím proto Dreddovi shovívavých 59%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce vychtěný nesmysl, který si nevědomky podává ruku s neumělým předchůdcem z devadesátek. To je pak o to vtipnější, že se ze všech sil snaží právě takovým zbytečným přírůstkem nebýt. Jenže Karl Urban je nevyužitý, pohledná Olivia Thirlby má nevděčnou roli nadaného nováčka, Lena Headey coby hlavní lákadlo nevystoupí ze škatulky anonymního záporáka a brutální akce nudí snad po třetí přestřelce. Nechápu, kam chtěl Garland směřovat a proč na to šel právě tudy, když jindy mě často baví nebo rovnou fascinuje. Dredd totiž většinu času naznačuje svět, ze kterého ukáže jen pár střípků a daleko větší prostor dává prvoplánově nepřístupným výjevům a s odpuštěním pitomým zpomalovačkám (bez kterých by trval slabou hodinku). ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • První scénář byl podle komiksových předloh napsán už na počátku 80. let. Byl ale postupně obměňován a nakonec pozměněn natolik, že se vyvinul do podoby filmu RoboCop (1987). (Linkyc)
  • Soudcovský motocykl Lawmaster byl postaven na základě Suzuki GSX 750, modelové řady 2005. Pro natáčení byly vyrobeny celkem 4 funkční exempláře. (tomaslambo)
  • Kvôli menšiemu rozpočtu neboli vo filme zahrnutí roboti ani mimozemšťania. (Greenpeacak)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama