Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 262)

lamps 

všechny recenze uživatele

Šlape to. Žádný okecávání, předlouhé seznamování s charakterem Dr. "Iron Man meets Sherlock" Strangem ani nadbytečné přestylizované pasáže. Derrickson kočíruje svůj životní (zatím) projekt bez větších zaváhání, dobře pracuje s humorem a vytasí se dokonce se dvěma opravdu brilantními akčními sekvencemi, čímž pasuje film přesně do pozice druhé nejlepší komiksárny posledních dvou let. Hodně mu samozřejmě pomáhá Benedict Cumberbatch hrající Benedicta Cumberbatche tak, jak to umí pouze Benedict Cumberbatch (a Downey) - tedy skvěle; a v záplavě známých tváří ve vedlejších rolích potřeba zmínit hlavně Tildu Swinton, která by svým hypnotickým zjevem donutila sednout na prdel i Dana Bilzeriana, a Rachel McAdams, která na tu chvíli prostě je, a to mi u ní bohatě stačí. Všechno je to sice splácané z osvědčených marvelovských i DC motivů (Doctor Strange begins?) a film si může beztrastně nechat patentovat pouze zmíněné akční scény plus pár vtipných motivů (plášť), ale opravdu zatraceně dobře se na něj kouká a ani v jedinou chvíli nebudete mít nutkání se podívat na hodinky. A vzhledem k té lavině komiksového makroverza a čím dál kýčovitějších záporáků je už to ohromný úspěch... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem tomuhle filmu moc nevěřil. Mystika a podobné záležitosti mě dost míjí, Cumberbatch se mi začíná okoukávat a další origin mě bůhví jak nelákal, ale Doctor Strange překvapil. Velmi příjemně. Cumberbatch do role dokonale zapadl, a i když prakticky nesleze z plátna, je super jak v poloze arogantního doktora, tak i zlomeného člověka a nakonec i superhrdiny. A i díky němu ani tolik nevadí klasicky upozaděný záporák a tentokrát i parťák, Mikkelsen a Ejiofor by si zasloužili víc prostoru. Hlavní hvězdou tu je ale bez nejmenších pochyb Scott Derrickson, který dokázal z filmu udělat audiovizuální orgie (OK, Giacchinova hudba mu dost pomáhá) a každou akční scénu pojmout jinak než tu předchozí. Jen ke konci už to bylo možná trošku moc. Doctor Strange je zase krok trošku jiným směrem a do míst, kam ostatní marvelovky ani nenakoukly. A zase to funguje a pokud má Stephen Strange nahradit Tonyho Starka v roli vůdčí osobnosti celého MCU, nemám o budoucnost téhle značky strach. Ta postava i její představitel na to bez nejmenších pochyb mají. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Je to trošku něco jiného, než na co jsme od Marvelu zvyklí a dá se říct, že se tenhle návrat k sólovým kořenům vydařil. Znovu velmi dobrý Benedict Cumberbatch vysekl dalšího génia, arogantního neurochirurgického zmetka, který nejprve přijde o cit v rukou, po veškeré snaze nakonec zkouší alternativu a volí cestu do Nepálu, který se samozřejmě polepší a který je solidně napsanou postavou, která kolem sebe nepotřebuje další comicsové posily. Zamrzí odfláknutý kouzelnický výcvik, který některé starší ročníky nemusejí ani zaznamenat, nefungoval příliš ani kosmický bubák a rovněž chybělo pečlivější vysvětlení pravidel onoho světa a veškeré to odhalování vyšších dimenzí. Scott Derickson je rutinér, ale s velkým balíkem peněz si dokázal poradit vcelku dynamicky a nápaditě. Prostě Marvel má pořád co nabídnout. I pro nás, jenž nikdy nebudou dychtivě vyčkávat další premiéru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kvôli mne má asi taký zmysel točiť Marvelovky, ako pre diabetika piecť kvasnicový chlieb. Je pravdou, že sa občas objaví taká, ktorá potvrdí výnimku o pravidle, no toto nie je ten prípad. Úvod ukradnutý, pričom následne zaujala akurát prezentácia arogancie hlavného hrdinu. Od následného bodu zlomu ubehne ešte asi 15 minút, kým si človek uvedomí, že toto opäť nič nové neprinesie, a už vôbec nedokáže zaujať natoľko, aby napísal, že bol dostatočne pobavený. Skrátka, kde nič - tu nič,  ako vodič za volantom 10 miestneho chrobáka Vladimíra W. ml. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ty brďo, tak tohle je něco pro šťouraly... :-D Galaktická anarchie, barevný pogo na punkovým koncertu vizuálních efektů. Film, jehož pravidla asi teprve vzniknou (spíš ale ne), film, který se sám shazuje i pozvedá, film, který je reklamou na tvůrčí svobodu. Marvel jede a já čumim. Zajdu si na tyhle dvouhodinový omalovánky určitě znova, protože jestli tady máme filmy ještě pořád proto, aby bavili, tak tenhle pan doktor bude asi můj novej obvoďák. P.S.: Jestli každej vesmírnej kouzelník začíná sbírkou Maximů, musím bejt hotovej Copperfield a ani o tom nevím... /// Podruhý jsem si to střihnul v IMAXu a bylo to lepší, než celej prodlouženej víkend dohromady. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • Benedict Cumberbatch nejprve roli Doktora Strange odmítl, protože natáčení se krylo s jeho vystupováním v divadelní hře "Hamlet". Studio ale kvůli němu posunulo natáčení a oddálilo premiéru filmu z července 2016 na konec října 2016. (Harroc)
  • Vzhled Agamottova oka byl vytvořen podle budhistického symbolu s názvem Vševidoucí oko. Tento symbol je mj. i na dolarové bankovce. (Harroc)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama