Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 1
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 668)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zábava především. Na Sebevražedný oddíl jsem se doopravdy začal těšit, když vyšla upoutávka podkreslená Bohemian Rhapsody od Queen - byla vtipná, hravá a zároveň o něco drsnější než ostatní komiksové upoutávky. No a přesně takový je naštěstí i film. Samozřejmě - kdo bláhově čekal, že hlavní "hrdinové" budou hrdlořezové ve stylu Deadpoola, musí být zákonitě zklamán. Ale že by Deadshot, Harley Quinn, Boomerang a další byli nějací měkkotové, to tedy rozhodně ne. Líbilo se mi, jak přirozeně je všechny scénář dokázal představit a spojit, líbilo se mi, jak dělali to, co chtěli i nechtěli dělat, případně jak nedělali to, co by dělat chtěli. A zápletka mi k tomu všemu pěkně pasovala - nic moc komplikovaného, spíš přímočará záležitost "jděte tam, udělejte to a to" s několika překvapeními cestou. Herecké obsazení je bezchybné, akční scény přehledné i nápadité, humor zná míru... No a každá vteřina s Jokerem nebo s Batmanem je k nezaplacení. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Asi najrozporuplnejší blockbuster za dlhú dobu, ale presne toto som aj čakal. Komiksovky prakticky nepozerám, ale na Suicide Squad som bol predsa len celkom zvedavý, lebo bolo jasné, že to bude aspoň trochu iné, len škoda, že to zostalo len pri tom trochu. Väčšinu času mi prišlo, ako keby v štábe súperili dve skupiny ľudí, prvá by z toho chcela mať neortodoxnú chlapskú záležitosť v štýle napríklad posledného Šialeného Maxa alebo zvyšnej tvorby Ayera a druhá zase za každú cenu chcela len ďalšiu infantilnú blbosť v štýle Marvelu a presne tak to aj dopadlo. A tak síce ten nevyužitý potenciál bolo cítiť neustále, ale aj tak sa mi na to tie prvé dve tretiny pozeralo celkom dobre, postupné vytváranie tímu z odpadlíkov je vždy zaujímavé, pričom aspoň fungujú ako vojenská jednotka a nielen skupina sólistov, čo sa mi veľmi páčilo, dej mi prišiel na pomery tohto typu celkom obstojný a je to aj celkom štýlové, aj keď tu som čakal omnoho viac. A film sa našťastie môže oprieť aj o postavy, z ktorých síce zaujímavá je len časť, ale aj tak Will Smith, Margot Robbie a Joel Kinnaman vytvorili výborný tím, pričom sa mi páčili aj ich osobné línie, no sadol mi aj Jared Leto, ktorý tu bol síce pre dej úplne zbytočný, ale jeho Joker sa mi páčil. No v poslednej tretine to už definitívne upadne, rozhovor pri bare, ktorý mal byť asi zásadný mi prišiel úplne nefunkčný a súboj dvoch spomínaných skupín už definitívne vyhrá práve tá infantilná a zase sa z toho stane len taká detinská a prakticky nepozerateľná blbosť, kde už nefungujú žiadne pravidlá a už ide len o to, aby bolo všade čo najviac zbytočných efektov, ktoré nemajú aj tak žiadny význam. Akcia mi prišla skôr len taká štandardná, technicky sa jej síce nedá moc čo vytknúť, ale aspoň nejak ma zaujali skôr len tie vedľajšie, menej dôležité scény, ako havária vrtuľníka a podobne. Samotné postavy ma v akcii vlastne ani nemali moc ako zaujať, keďže nielen chýba eRkový rating, čo pri tých neustálych prestrelkách a používaní rezných nástrojov bije do očí, ale hlavne chýba poriadny protivník. Samotná čarodejnica ma vlastne zaujímala len v úvodných fázach filmu, jej brat je na tom podobne a tí radoví záporáci nestoja za nič, takže ich likvidácie ma nechávali úplne chladnými. Ale myslím, že samotný David Ayer si zaslúži celkom pochvalu, nepochybujem o tom, že pod jeho úplnou kontrolou by bol z toho úplne iný a omnoho lepší film, ale aj takto to dokázal udržať v obstojnej úrovni. Teda až na tú poslednú tretinu, to už svoj boj so štúdiom definitívne prehral. Takže zo Suicide Squad žiadny kult určite nebude, ale nebolo to zlé a možno si to ešte niekedy pozriem. 60% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Cool banda bad-ass indivíduí, ktoré zaujmú štýlom a grimasami, ale "príbeh" im nedá možnosť sa rozvinúť, či doň niečo vniesť. Obzvlášť pri snahe skvelého Jareda Leta, ktorého Joker je iba ikonickým vedľajšákom, to zamrzí. Vtipných hlášok, ktoré mali byť hlavným korením filmu, je tu tiež poskromno. Šťavnatá Margotka a soundtrackové šlágre zostávajú highlightom Suicide Squad. Pri prvom zhliadnuti doslova nadchnú. Pri tom druhom, kedy divák nazrie hlbšie pod vyobliekanú pokličku filmu, sa ale ukážu byť tým jediným, čo ho drží nad vodou. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco svižnýho a drzýho, dostal jsem dejchavičnej mash-up prvků, které fungují ve filmech Marvel, ale ne u DC. Jejich nové multiverzum je nepřehledná a nesourodá drť, která budí dojem něčeho, co se rodí v hlavách kravaťáků od stolu a ne v mozku člověka, který má skutečně přehled a jasnou vizi, jak má celek vypadat. Prostě tu chybí někdo jako Kevin Feige (strážce DC Sandboxu Snyder není schopnej uhlídat ani svoje filmy, natož celý univerzum). Ayer režijně i scenáristicky zoufale tápe (jediný zvrat v nulovém ději je scéna, kterou divák viděl záběr po záběru hodinu před tím, wtf?), typy sociopatů jsou spíš na první dobrou a často nevyužité (ovet the top Letův Joker jako romantická vložka?). Soundtrack je tak nabušený a eklektický, až vyznívá do ztracena. Vysloveně kopou hlavně scény s Deadshotem, ze kterého Will Smith udělal čistej požitek (proto ***) a pár kousků sexy magorky Margot Robbie. Jinak je tahle wannabe radikální facka konkurenci jenom upocený potvrzování superhrdinského status quo, které bohužel není ani zpola tak zábavné jako v případě Strážců galaxie. No a pokusy vytvořit temný obraz světa, kterému místo Nicka Furyho vládne brutální bitch Amanda Waller... sorry, to už působí tak křečovitě, že to nejde moc brát vážně. DC tápe (a furt to není zábava). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť úžasné. Ale nebolo. Niektoré pasáže sú vynikajúce, rovnako ako casting, soundtrack alebo niektoré konkrétne scény. Má to diabolské tempo, takže nuda nehrozí, ALE.....ten film je absolútne režijne a scenáristicky nesústredený a čo je horšie podliezavý. Záporácka aura nefunguje, všetci sú skôr klasické kladné postavy robiace hrdinské činy. A čo je najhoršie, sú totálne nevyužité, čo zamrzí hlavne u vyložene tragického Jokera. Mnoho scén vôbec nie je pripravených a hlavná zápletka je absolútne dramaturgicky odfláknutá. Takže vlastne vôbec nevieme o čo a prečo a s kým sa bojuje. Respektíve vieme, ale emočne to absolútne nefunguje.Aj napriek tomu sa na to minimálne prvú poldruha hodinu dobre pozerá a baví to. Ale s nástupom poslednej tretiny sa všetko presúva do kvalitatívnych vôd Káčera Howarda alebo Warcraftu. Je to celé preplácané, nefunkčné a občas si to žiada facepalmy. Je to obrovská škoda a vzbudzuje to pocit neuveriteľne nevyužitej príležistosti na trochu inú komiksovku. Stále je to však sympatickejšie ako filmy z MCU aj napriek tomu, že to nedosahuje ich jemne nadpriemerných kvalít. Mohla to byť drzá, originálna a štýlová žánrovka, takto ostal zameniteľný priemer s obrovským potenciálom, využitým sotva z polovice. Veľká škoda. 5/10 ()

Galerie (293)

Zajímavosti (76)

  • V rámci hľadania správneho tónu atmosféry filmu vznikli dva veľmi rozdielne trailery. Jeden zodpovedal Ayerovej temnej vízii, druhý bol odľahčenejší a jeho atmosféra pripomínala Strážcov galaxie (2014). Keď potom v máji obidve verzie premietli testovaciemu publiku, zvíťazil odľahčenejší variant. Štúdio sa rozhodlo pre veselšie smerovanie, pretože nechcelo dopustiť opakovanie zlyhania ponurého filmu Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti (2016). Začalo sa teda pracovať na tom, aby celovečerný film náladou čo najviac zodpovedal trailerom. Preto bolo množstvo scén s Jokerom (Jared Leto) vystrihnutých. (classic)
  • Zbraň, ktorú dostane Harley Quinn (Margot Robbie), je upravený revolver Chiappa Rhino 60DS. (Cako_SK)
  • Tým Suicide Squad se poprvé objevil v komiksu "The Brave and the Bold #25" z roku 1959. (Bube1)

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama