Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (541)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedno se musí uznat, bylo to natočené velmi svižně, neotřele a především přítažlivě. Ale! Má to jedno velké ALE. Z hovna bič neupleteš, říká se, a upleteš-li, nezapráskáš. Ono totiž kolo je do akčního filmu tak nevhodný prvek, tak pomalý element, že dá rozum, že to předtím nikdo nezkusil. Zkusili to jiní a nevyšlo jim to. Pozorovat šlapajicího Fýdexe bylo tak nudné, až to bylo směšné. A do toho ta zápletka s čínskými emigranty, no, to potěš prostatu z cyklosedačky uhnanou, fakt. Fakt ne. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

„Jeden převod, ocelový rám, žádný brzdy,“ to o sobě tvrdí poslíček, kterej po silnicích jezdí jak kokot a k věrohodnosti filmu moc přispívá, že se svým jednokolečkem nemá problémy stačit lidem s přehazovačkou. Začne mít problém, když ho kvůli jedné obálce začne nahánět polda, gambler a šišlavej zmrd v jedné osobě, protože si tak (polda) může přijít k penězům, které dluží lichváři. Komu z těch dvou blběčků mám fandit? Možná jsem měl jen blbou náladu, ale tenhle kousek mě víc štval než bavil. Zpracování na úrovni, provedení horší. # viděno: monitor, 5.1 # příběh 6 | hudba 6 | humor 1 | akce 7 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film, který se jednoduše nezastaví. Drzí, rychlý, plný nápadů a s mým oblíbeným sympaťákem JGL. Škoda té jednoduché zápletky, být to maličko originálnější, určitě bych neváhal a šel i na plný počet, protože potenciál tu určitě byl. Shannon je magor, má xicht jako magor a už by neměl nikoho jiného hrát, než magory! Hrozně se těším na jeho podání Generála Zoda, zde dokazuje, že záporáci mu opravdu od přírody padnou. Kolem a kolem, jednoduchá zábava, když je venku hnusně - proč ne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Naratívne hrátky s časom sú to najzaujímavejšie, čo táto akčná jednohubka ponúka. Určite viac, ako melodramatická otrepaná zápletka, ktorá ale našťastie odhalí svoje tajomstvá až niekedy v dvoch tretinách. Celé to poriadne šlape do pedálov, len keby to nebolo tak fantaskné, až to pripomína Spidermanove prechádzky po meste. Vrátane rýchlych otrepaní sa z neustálych pádov. Poteší vizualizácia Levittovej intuície, ale zase schladí svojou otravnosťou zbytočná postava afroamerického kvázi vtipného kolegu. Shanon bohužiaľ po čase začne tiež poriadne liezť na nervy. Asi to bude nie príliš sympatickými postavami, prečo som sa nezachytil do reťazí Koeppovho inak slušne premazaného bicykla. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se pravidelně oblékáte do slušivých, SEKSY pitkáčů Shimano, vycpáváte rozkrok srolovanými ponožkami a necháváte na svém velocipédu naplno vyniknout vaše chlupaté, křivé, sýrově bílé holeně, je to film přesně pro vás. Já, který mám přehazovačku akorát na hlavě, jsem měl už po čtyřiceti minutách toho unylého, nudného šlapání opravdu plnou prdel a dodíval jsem to jen s velkým šestikolečkem. A to vám povídám, ještě jednou vás nachytám v silničním provozu dva metry od krajnice, zapnu stěrače, přidám plyn a sestřelím vás do škarpy! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • V roku 2011 spisovateľ Joe Quirk podal žalobu v Severnom okrese Kalifornie, ktorá tvrdila, že film bol založený na jeho románe "The Ultimate Rush" z roku 1998. V roku 2013 ale sudca žalobu zamietol s tým, že ide o podobné diela, ale nejde o krádež autorstva. (Arsenal83)
  • Aj keď niektoré scény sú natočené na právnickej fakulte Kolumbijskej univerzity, ako je uvedené vo filme, väčšina vnútorných a vonkajších scén sa v skutočnosti natáčala v kolumbijskom študentskom centre Lerner Hall. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v polovici júla 2010 a skončilo začiatkom septembra 2010 v New Yorku. (Arsenal83)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama