Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (591)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ruben Fleischer natočil videoherní adaptaci slavné hry Uncharted a byť film kletbu filmů podle her neprolomí, jedná se o sympatické a zábavné dobrodrůžo, které jednak v kinech chybí a rozhodně hře nedělá ostudu. Režiséra mám v oblibě, jeho Gangster Squad, Zombieland i Venoma mám rád a Uncharted v pohodě může stát po jejich boku. Tom Holland je skvělý a spěje ve velkou osobnost a výborně mu sekunduje i Mark Wahlberg, který je zábavnou složkou celého filmu. Ženské postavy až tak nestrhnou a záporačka je trochu nevýrazná, ale to zvládnu překousnout. Film má sympatický vizuál, solidní tempo, zábavné postavy, poutavý příběh i solidní akci, byť jsou jen 2 pořádné, ale finále je dostatečně dlouhé, nápadité a dostatečně epické ( narážka na Piráty z Karibiku potěší) a pár easter eggů na hru taktéž. Je to docela srovnatelné s nedávnou adaptací Tomb Raidera a za mne určitě lepší než poslední dobrodružné filmy s the Rockem. Bavil jsem se slušně a je skvělé být po delší době opět v Kině! Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Akční / Dobrodružný....? No pardón, spíše Sci-fi / Šíleně nevkusné.  Dlouho jsem neviděl film, který měl solidní potenciál ale v podstatě na všech důležitých místech naprosto selhal. Nebudu se tu rozepisovat, protože tohle je na román. Přesto zmíním tři věci. Režie, příšerné. Scénář, průser, zjevně kluci nedělali společně, ale každý psal 1/4 filmu a pak se to natočilo aniž by někoho zajímal výsledek.... Casting záporáků, vlastně byli záporáci všichni, takže Casting na hovno. ZA mě 18% a 1*. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nehrál původní hry, ze kterých si filmové Uncharted bere jistou inspiraci, ale o to snadnější mám pozici, ze které můžu snímek v klidu hodnotit. Jasně, žádné blockbusterové dějiny se nepřepisují, ale na druhou stranu nejde o žádný předražený průšvih. Uncharted je zkrátka jednohubková fajn zábava, která - alespoň v mém případě - mile pobaví, nepřešlapuje na místě a celkově ty dvě hodiny krásně utečou. Ruben Fleischer servíruje příjemné řemeslo plné atrakcí s bonusovým hledáním dávného pokladu. Obsazení je fajn, zamrzí snad jenom málo prostoru pro Antonia Banderase. Mark Wahlberg (v devadesátkách známý jako Marky Mark) je spíše nesympatický, ale nakonec to tak hrozné není. Největším plusem je bezesporu Tom Holland, který si roli Nathana Drakea zjevně užívá. Jasně, hodně svým hereckým výkonem připomíná svého Spider-Mana, ale to nevidím jako problém. A jako velké plus hodnotím četné scény, kde je Tom k vidění pouze polonahý. Ostatně za svoje vypracované a luxusně vyhlížející tělo se nemusí nijak stydět. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych 4 hvězdy, nebýt to laděné do teen podoby, protože jinak nápad je fajn, potenciál to má, způsob, jak se navzájem všichni zrazují, mi přišel jak ze života, má to fajn triky, zvláště s těmi loděmi a vrtulníky nebo když vás holka srazí autem v letadle, dokonce tu dost dobře zahrál Banderas padoucha, jen mohlo být víc hlášek, puberťák méně nesmrtelný, pátrání více indianajonesovské, když už na něj odkazují i přímo, některé scény se snaží být spíše bondovské (ve stylu, než to zkazili Craigem), ale taky to malinko pokulhává. Ale celkově mě to bavilo a pobavilo a neměl bych problém vidět to znovu, myslím. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pozitivem  filmového fastfoodu typu Uncharted je, že ušetřím. Fakt není sebemenší důvod do tohodle investovat jedinou korunu za blu-ray. A tak je to v současnosti s většinou kinematografické produkce podobné. Já nikdy na fastfood nebyl, raději mám výživné stejky a tohle je spíš topinka s česnekem. Pronuděných 120 minut a ujištění, že nejlepší filmovou adaptací PC hry zůstává pořád 27 roků starý Mortal Kombat. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu lze zaslechnout původní hudební motiv Craiga Fergusona z herní série „Uncharted“. Skladatel Ramin Djawadi tak stejně jako v případě Warcraftu (2016) dodržel motivy z předlohy, které jsou hráčům důvěrně známé. (radik92)
  • Snímek je filmovou adaptací stejnojmenné videohry z roku 2007 od vývojářského studia Naughty Dog, která se dočkala obrovského úspěchu a několika pokračování. (-OverLord-)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama