Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (944)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Tak to mi ho vyndej! Pak znechuceně vytas bulvy, vyděšeně odskoč a opatrně ho vyndej znovu. Lájem se nám vyšvihl. Poté, co jsem erudovaně zkritizoval jeho silně sračkoidní, lehce pedofilní exces Taken, šel chlapec do sebe. Několik let se sice krčil ve stínu úchvatné stavby z láhví laciného šnapsu, šňupal sedativa a skalpelem se hladil po tepně, ale nakonec to ustál a se slovy "Já tomu RedAKovi ještě ukážu, zač je toho gerontní nehezký stařec!" se konečně ztopořil. A pak šel a natočil film, kde se s cigošema nefackuje jak hysterická fiflena po manikúře. I když, i tady kontinuálně trpí menstruační depresí. Je podivuhodné, že Lájem se vždycky shodou nešťastných okolností stane majitelem nějaké závadné dcery. Navíc, jak ve své grafomanské a tuze profesionální analýze trefně poznamenala bodově nedoceněná publicistka a všeobecně uznávaná polyhistorka KevSpa, tak film je až na kost prošpikován všemi myslitelnými a nemyslitelnými klišé, leč přesto všechno, vole div se, je to poměrně našlapaná podívaná, byť se stopovými prvky patosu. Závěrem bych rád odmočil od tématu a konfrontoval jistou část traktátu výše zmíněné autorky, neboť zlehka nesouhlasím se statí, která se fundovaně zabývá diferenciální diagnostikou esenciálního myoklonusu, poněvadž se domnívám, že původcem může být rovněž multifokální psychická variabilita, kterou protagonista v důsledku emocionálně reduktivního období prožil, tedy trauma et dolore magnam aliquam, jak s oblibou říkáme my doktoři. Se zbytkem se ale plně ztotožňuji a naprosto souhlasím! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John W. Richardson, Chris Roach, Ryan Engle | Hudba: John Ottman | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: StudioCanal, Silver Pictures, Anton Capital Entertainment | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 201,299,012 $ || Začínam byť alergický na filmy, ktoré sa odohrávajú celý čas v dopravnom prostriedku. Možnosti scenára a samotného príbehu sú potom tak obmedzené, že aj zážitok môže byť maximálne minimálny. Pre mňa jednoznačne najslabšia Neesonovka doteraz. Taken 1 a 2 je oproti Non-stop v inom vesmíre. 40% | Blu-Ray, HD650, EN DTS | ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Nýson v letadle aneb poté, co nesmrtelný traumatizovaný dedy vyhladil v Evropě veškerou východní mafii, proplížil se na palubu džamboudžetu, aby si zařádil s tenoristy na tvítru. S šedesátiletým maršálem jsou všichni v naprostém bezpečí, protože svými artritickými prsty tvítuje rychleji než třináctka na assbook Džastýna Bíbra. A tak si hoši fajn početují, nevyrovnaný Lájem ztříská pár pasažérů a všecičko se nakonec v dobré obrátí. S politováním však musím jít s hodnocením dolů, protože je scénárista cynická svině a nenechal na závěr obživnout jeho dcerušku, co v pěti letech pošla na leukémyjy, a dokonce se ani neobjevil čokoládový prezident, aby našeho hrdinu se slzami v očích poplácal po zádech a udělil mu Řád milkšejkového gerontozabijáka. Naprosto mi to narušilo dokonalý hevyend. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bill Marks vykonáva funkciu federálneho leteckého maršála. Jeho úlohou je počas letu dohliadať na bezpečie pasažierov, ktorí by mohli byť ohrození teroristickým útokom. Pri jednom z letov dostáva na služobný mobil správu, v ktorej sa mu neznámi páchateľ vyhráža, že pokiaľ neprevedú na jeho účet do 20 min. 150 miliónov, zabije jedného z cestujúcich. Hrozba ďalších obetí sa vraj bude opakovať dovtedy, kým jeho požiadavku nesplní. Skvelá zápletka v zbesilom tempe s množstvom výborných hercov. Pokiaľ budem tento snímok brať ako "zábavu" na jedno zhliadnutie, nemám problém udeliť (3*). Pokiaľ ho však mám brať vážne a veci odohrávajúce sa vo filme vnímať ako skutočnosť, tak mi "NON STOP" pripadá, ako lacný trik kúzelníka, ktorý síce ohúri, no je popredu jasné, že ide o podvod. Nemám rád snímky, ktoré sa snažia pôsobiť seriózne, pritom sú iba nereálnou citovou vydieračkou, ktorá sa nemá o čo oprieť. Podaktoré scény síce "bežného hltača emócii" upútajú, no v mojom mozgu nenachádzajú ani za štipku logiky. Tobôž keď z hlavnej postavy, ktorá bola počas celého snímku vykresľovaná ako "idiot", urobili (ako to už v Amerike býva zvykom) národného hrdinu. Klinček po hlavičke DOKONALE trafil svojou poslednou vetou v komentáre POMO. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Joel Silver produkoval nejlepší letecký thriller minulého století (Boeing 747 v ohrožení) a stojí i za nejlepším leteckým thrillerem posledních let. Collet-Sera moc pěkně vizuálně a atmosféricky vytunil solidní scénář o esemeskové hře chytré teroristické kočky s jetou, ale pořád schopnou myší na hřišti omezeném na jeden noční let. Liam tu sice není za takového sympoše jako v 96 hodinách (byť má opět předepsané issue s dcerou a tu záchranu holčičky si tvůrci rozhodně mohli odpustit), ale jako vyhořelý profík, jehož instinkty ale spolehlivě nakopne první teroristická sms, je perfektní. A spolu s roztomilou Julianne Moore a za podpory pár dalších zajímavých tváří s krajně podezřelým kukučem (Mount, Stoll, Dockery) tuhle paranoidní štaci v oblacích spolehlivě táhne. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Postava Liama Neesona (Bill Marks) má stejné iniciály jako postava Bryana Millse, kterou hraje ve filmu 96 Hodin (2008). (Dalfor)
  • Bill Marks (Liam Neeson) kouří cigarety značky Bilson, které ve skutečnosti neexistují. Objevily se ale také např. ve filmu May (2002). Spekuluje se, že značka je pojmenována podle Gregga Bilsona, šéfa společnosti ISS dodávající filmové rekvizity. (rakovnik)
  • Hoci sa dej filmu odohráva na palube Boeingu 767-300, kokpit je z novšieho Boeingu 787. (MikaelSVK)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama