Reklama

Reklama

Juan de los Muertos

Trailer

Obsahy(1)

Juan spolu s niekoľkými odhodlanými priateľmi čistí okolité ulice rodného mesta od krvilačných zombie. Napriek tomu, že sa situácia zdá bezvýchodisková, dostáva skvelý nápad v podobe založenia s.r.o. s menom "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci začínajú uvedomovať, že pokiaľ si chcú zachrániť holé životy, musia svoje rodisko raz a navždy opustiť. V Juanových žilách ale koluje revolucionárska krv, vďaka ktorej je pre záchranu vlasti ochotný urobiť čokoľvek! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

navorski 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa jako revoluce. Nebo kontrarevoluce? Před koukáním doporučuju doplnit si nějaké základní informace o kubánském státním zřízení, revoluci a tak. Je tam plno narážek, které dohromady s příběhem s nadsázkou, a možná poselstvím, odkazují ke kubánské realitě. Bez toho to funguje taky, je to docela vtipný, ale je to jako koukat trezorový film bez základního povědomí o normalizaci. Na zombie komedii rozhodně dost dobrý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Uáááá!" Švih! ,,To sem se naučil v Angole....to je na dlouhý povídání." Zábavná zombie komedie, která se občas zapomene, ukáže obrazy neštěstí a utrpení, ale pak to divákovi opět osolí. Hrstička zoufalců bojuje o přežití. Ba co víc, založí si podnik na zabíjení příbuzných a přátel všech, kdo zavolají. Taková čistící rota. Kromě hlavní dějové linky je dobré sledovat i druhý a třetí plán. Zatímco probíhá nějaká akce v popředí, v pozadí se děje leccos vtipného či masakrálního. Nebo si jen hlavní postavy povídají o životě, zatímco za nimi se odvíjí akce...nenápadně...jen tak bokem. Pěkné jsou i různé odkazy, např. žralok mezi zombie pod vodou připomene Zombie 2, akorát zde je neuvěřitelně rychlý. Likvidace zombie je vtipná i brutální - krev stříká proudem až na kameru. Trochu mi jen vadil Lazaro (J.Molina), jelikož vypadal jako Okamura, a tak jsem čekal, že bude zmasakrován.... Na konci ale potěšily vtipné titulky za doprovodu Sex Pistols! Pěkné. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a pár dobrých scén nezachrání ty nevtipné a nudné. Sice je to slušně udělané a je vidět, že samotné herce to natáčení nejspíš bavilo, ale na mě se to bohužel moc nepřeneslo, navíc tomu ubližuje i absence citu pro tempo scén. S takovou je to pak ve výsledku prostě dost mdlé... Lepší 2* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Juan je kráľ sveta, ale škoda, že len v tomto filme, lebo každý film potrebuje takého pohodového típka, ktorý uvažuje racionálne a bez rešpektu. A jeho motto- keď sa dostať do sračiek, tak, ale do poriadnych. Keď zisťovali s čím majú dočinenia, skúšali cesnak, kol do srdca, ale upír to nebol, tak skúsili vymetanie diabla, a to tiež nepomohlo, a tak skúsili ranu do hlavy a tramtadadá ujo skonal. Tak neskutočne prisprostú partiu som dlho nevidel, ale to čakanie za to stálo. Ten cynický a čierny humor je tu v silných dávkach a to je len dobre. Mám pocit, že táto situácia vyžaduje nejaký plán-najmúdrejšia veta z filmu. Len škoda, ale ďakujem Bohu, že v tomto filme to bola len veta. Lebo Juan bol Anti génius, ale z hordou zombie nerátal ani on. Ale paródia to bola neskutočná, boli tam Matrix,Ninja Korytnačky aj Resident Evil, tak čo viac si priať. Ale strašná Zábava, veľmi som sa bavil. A jeho dcéra, no hádam krajšiu a akčnejšiu babu som ani nevidel. Ale disidenti boli hladný. A ta konečná bitka Juana a zombie bola komik-sovo štýlová a ukončila parádne zábavnú a aj akčnú jazdu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tak toto nemalo chybu. Zombícky horror je skôr paródiou na žáner, dôležitejšia je sociálno-politická rovina. Sme totiž v socialistickej Havane a hlášky, že za všetko zlé ( zombíci v uliciach ) môžu americkí imperialisti a kubánskí disidenti sú skvelé. Španielska koprodukcia zabezpečila túto odvahu a bol to výborný nápad. Týmto vznikla neobyčajne originálna jazda so všadeprítomnou nadsádzkou, plná kritiky režimu a poodtínaných hláv nepríjemných zombíkov. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Film byl poprvé představen na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 10. září 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama